Afvallen met skeeleren

      1 reactie op Afvallen met skeeleren

Skeeleren is een leuke manier om calorieën te verbranden en je te helpen afvallen en je streefgewicht te bereiken.

Afvallen, Nederlanders zijn er altijd maar druk mee. Wist jij dat skeeleren bij uitstek dé sport is waarmee je op een gezonde manier vet kunt verbranden?

Inhoud

AFVALLEN MET SKEELEREN

Marathon skeeleraarAfvallen door te gaan skeeleren is goed mogelijk en het is een goede oplossing om afvallen en plezier te combineren.

Echter hier gaan ook meteen de meeste mensen de fout in.

Er is geen magische formule dat je per geskeelerde kilometer een halve kilo vet verbrandt.

Ook als je gaat skeeleren om af te vallen zul je je voedingspatroon hierop moeten afstemmen, anders eet je alle calorieën die je door te gaan skeeleren verbrandt hebt er meteen weer bij.

Het is een combinatie van factoren, als je gezonder gaat leven en dus ook eten dan kun je met skeeleren/skaten makkelijk calorieën verbranden en zul je dus gewicht verliezen.

SNEL AFVALLEN? VOLG HET DROOG TRAINEN PROTOCOL!

MAAR KRIJG IK DAN NIET GIGANTISCHE BOVENBENEN?

Gigantische bovenbenen wielrennerHoe voorkom je dat je net zulke grote gespierde bovenbenen krijgt als die schaatsers en skeeleraars op tv hebben?

Inderdaad, jouw doel is juist afvallen en niet al het gewicht dat je afvalt omzetten in zwaarwegende bovenbeenspieren.

Nou deze mythe kan ik meteen voor je ontkrachten. Als je niet elke dag, dag in dag uit, als een malle 4 á 5 uren per dag intensief gaat skeeleren zal dit niet zo snel gebeuren.

Natuurlijk zullen je spieren profiteren van deze nieuwe impuls, maar zoals ik zei als je niet uren achtereen gaat skeeleren zullen je benen juist slanker en strakker worden.

Goed om te weten is dat spieren zelfs in rusttoestand nog vet verbranden, dus zelfs na de skeelerrit zul je nog (een beetje) vet kwijtraken.

PLATTE BUIK DOOR SKEELEREN?

Afvallen met skeelerenNu kom ik op een gevoelig onderwerp, veel mensen gaan juist afvallen om het vet rond de buik, de zogenaamde zwembandjes, weg te werken.

Begrijp me niet verkeerd, dit kan ook zeker met skeeleren, alleen als je duurtrainingen als skeeleren gaat uitoefenen weet je nooit waar je als eerste zult afvallen.

Sommige mensen zullen inderdaad meteen resultaat zien op hun buik, terwijl andere mensen eerst in hun gezicht zullen afvallen.

Daarom is het belangrijk als je een platte buik wilt, het liefst een zogenaamde sixpack blokjesbuik, ook dagelijks buikspieroefeningen te gaan doen.

In combinatie met skeeleren is dit een dodelijk één-tweetje voor het vet rond je buik en zal ook deze strakker worden.

Het hoeft niet extreem snel te gaan, maar probeer wel altijd om minimaal 45 minuten tot een uur achter elkaar te skeeleren om (sneller) resultaat te zien.

SHAKE THAT ASS!

Standbeeld van een kontEen leuke bijkomstigheid is dat je door te skeeleren natuurlijk je bilspieren traint, waardoor (vooral vrouwen) een mooi strak achterwerk kunnen krijgen.

Maar ook dit gaat niet vanzelf, je moet ook hiervoor toch wel meerdere keren per week intensief skeeleren om het gewenste resultaat te behalen.

Ook is het belangrijk om goed in de skeelerhouding te zitten, je techniek en houding bepalen voor een groot gedeelte hoe de spieren getraind worden.

WAAROM JUIST SKEELEREN OM AF TE VALLEN?

Skeeleren vectorZoals ik deze post begon is een goede reden om voor skeeleren te kiezen als sport waarmee je wil afvallen het plezier wat je erin hebt, het is gewoon een leuke bezigheid.

Op skeelers kun je ongemerkt veel calorieën verbranden zonder een gigantische inspanning te hoeven leveren.

Check deze site om te berekenen hoeveel calorieën je precies hebt verbrandt.

Zonder dat je er erg in hebt ben je al kilometers op pad en heb je dus relatief makkelijk en snel een goede training.

Tip: Installeer een Sports Tracker op je smartphone, d.m.v. GPS kun je dan tijdens en na je rit gemiddelde snelheid checken en hoever je geskeelerd hebt, meestal geven deze apps ook aan hoeveel calorieën je ongeveer verbrandt hebt.

SKEELEREN IDEALE SPORT

Meisje op skeelersVooral voor mensen die (iets) te zwaar zijn is skeeleren de ideale sport, omdat het door veel mensen als een leuke activiteit wordt ervaren heb je er ongemerkt binnen de kortste keren een leuke training opzitten.

Echter belangrijker nog is dat skeeleren veel minder belastend is voor de gewrichten, met name de knieën, dan hardlopen of wandelen.

Vooral blessuregevoelige afvallers kunnen hierdoor skeeleren als de perfecte sport ervaren om zonder pijn toch aan hun lichaam te kunnen werken. Afgezien van de spierpijn na de training natuurlijk.

Daarnaast is skaten natuurlijk leuk om samen met iemand te ondernemen, dus app of bel je beste vrienden en ga samen lekker skeeleren, kun je ondertussen over anderen roddelen.

SKEELEREN COMBINEREN MET IETS LEUKS

Roller hockeyJe kunt tijdens het afvallen met skeeleren de workout ook met iets leuks combineren, ga eens op skeelers naar de winkel bijvoorbeeld.

Ook kun je muziek luisteren tijdens het skeeleren, zo kun je soms zo opgaan in de muziek dat je je brandende bovenbenen pas voelt als je de muziek uitzet.

Belangrijk is wel dat je de muziek niet te luid zet, want je blijft een verkeersdeelnemer en een ongeluk zit in een klein hoekje.

Wist je dat je als inline-skater in Nederland volgens de wet een ‘voetganger’ bent en dus officieel op de stoep zou moeten rijden?

Nu moet ik de eerste agent nog tegenkomen die je gaat bekeuren als je op het fietspad skeelert, maar toch iets om rekening mee te houden de volgende keer dat je een weg oversteekt.

Of ga Pokémon vangen op skeelers als je daarvan houdt, let er dan wel op dat je niet te snel skeelert omdat het spel een maximumsnelheid kent.

YOGA SKATING?

Al surfend op internet kwam ik op een pagina van een skateschool van Cyprus een video tegen hoe je yoga met inline-skating kunt combineren.

Volgens Limassol Skate School helpt yoga skating je tot rust te komen, traint het je spieren en helpt het je gewrichten soepel te houden.

Natuurlijk is dit onder leiding van een professionele skateschool en willen ook hun er geld aan verdienen, maar bepaalde dingen uit de video kun je prima zelf nabootsen en je eigen draai aan geven.

GA BIJ EEN SKEELERCLUB

Om echt een goede stok achter de deur te hebben om te gaan trainen is door lid te worden van een skeelerclub.

Door de sociale druk, je wilt je skeelervrienden niet in de steek laten, zul je niet snel een training afzeggen en weet je dus zeker dat je je minuten gaat maken op de skeelers.

Op de pagina van Skeelernieuws kun je een overzicht vinden van alle skeelerbanen/skeelerclubs in Nederland.

NADELEN VAN SKEELEREN

Skaten op een natte wegOk, goed verhaal, maar heeft skeeleren dan helemaal geen nadelen? Ja die zijn er wel, bijvoorbeeld het Nederlandse weer.

Skeeleren tijdens de regen en op nat wegdek kan gevaarlijk zijn omdat (nieuw) asfalt spekglad kan worden.

Bovendien is het slecht voor de skeelers zelf omdat de lagers vast kunnen roesten als ze nat worden.

Er zijn overigens wel speciale regenwielen verkrijgbaar, maar feit is dat je alles uit elkaar moet halen en van onderhoud moet voorzien nadat je in de regen hebt geskeelerd.

Gelukkig gaan als het weer slechter wordt vaak de overdekte ijsbanen alweer open, dus kun je dezelfde beweging op schaatsen voortzetten.

SNEL AFVALLEN? VOLG HET DROOG TRAINEN PROTOCOL!

INDOOR SKEELERBAAN

Voor de mensen die in Friesland en omgeving wonen kunnen zelfs doorgaan met skeeleren, want in september 2016 is in Heerenveen de eerste overdekte skeelerpiste van Nederland geopend.

Deze piste is voorzien van een zogenaamde Vesmaco-coating, dit is een supersnelle toplaag, die je echt eens moet ervaren.

Skeeleraars in kombocht skeelerbaan HeerenveenIndoor skeelerpiste in Heerenveen

VALPARTIJEN OP SKEELERS

Valpartij tijdens skeelerenEen ander nadeel van skeeleren is dat je kunt vallen en blessures op kunt lopen.

Deze valpartijen hoeven niet eens veroorzaakt te worden door jezelf, maar bijvoorbeeld een auto die je afsnijdt waardoor je in de berm terechtkomt en valt.

Draag daarom altijd een helm, deze is sowieso verplicht tijdens officiële wedstrijden en toertochten.

Ook het dragen van andere beschermers is (vooral voor beginners) erg aan te raden. Hierbij kun je denken aan knie, elleboog- en polsbeschermers.

Vooral polsbeschermers kunnen goed van pas komen, omdat wanneer je valt je jezelf altijd zult proberen op te vangen met je handen.

Dit gebeurt ongemerkt en is een natuurlijke reactie, polsbeschermers hebben daarom al vele botbreuken voorkomen.

AFVALLEN MET SKEELEREN TRAININGSSCHEMA

Trainingsschema makenAls je serieus bent en skeeleren wilt gebruiken om gewicht kwijt te raken, maak dan voor jezelf een trainingsschema.

In dit schema kun je bijvoorbeeld zetten dan je maandag, woensdag en vrijdag minimaal een uur gaat skeeleren.

Op dinsdag, donderdag en zaterdag doe je 100 sit-ups en je zult zien dat je daadwerkelijk afvalt en een strakkere buik krijgt.

Belangrijk is als je zo’n schema maakt jezelf er ook minstens 2 of 3 maanden aan te houden om echt resultaat te zien.

GOEDE SKEELERS KOPEN

Powerslide R2Probeer niet voor een dubbeltje op de eerste rij te zitten, koop goede skeelers.

Uiteindelijk zul je misschien een iets grotere investering moeten doen, maar daar zul je dan ook veel langer plezier aan beleven.

Voor beginners tot gevorderde skeeleraars zou ik persoonlijk de Powerslide R2 skeelers aanraden.

De prijs-kwaliteitverhouding ligt erg gunstig en deze skeelers kunnen daadwerkelijk met je meegroeien.

Als jij in de loop der tijd jezelf ontwikkeld tot betere skeeleraar en sneller wil gaan, monteer gewoon een ander frame onder de Powerslide R2 skeelerschoen en je kunt weer jaren vooruit.

CONCLUSIE

Inline-skating slalomSkeeleren met als doel afvallen is een goede manier om gewicht verliezen en een leuke bezigheid te combineren.

Er zijn in Nederland duizenden mensen die goede ervaringen hebben met afvallen door skeeleren, maar het is aan jou of jij het doorzettingsvermogen hebt om dit ook te doen.

Tot slot som ik nog even de voordelen en nadelen van het afvallen met skeeleren voor je op.

Voordelen

 • + Relatief makkelijk vet verbranden
 • + Leuk om te doen
 • + Platte strakke buik krijgen
 • + Beter voor je gewrichten dan hardlopen en wandelen
 • + De wind in je haren en de kick die skeeleren kan geven
 • + Leuk om samen te doen
 • + Goede training voor je bilspieren
 • + Je kunt andere leuke dingen met skeeleren combineren

Nadelen

 • Je bent grotendeels afhankelijk van het weer
 • Je weet nooit welk lichaamsdeel als eerste vet zal verliezen
 • Kans op valpartijen
 • Alleen skeeleren is vaak niet genoeg, ook het eetpatroon moet aangepast worden
 • Als je geen mooie wegen in de buurt hebt kan skeeleren als minder prettig worden ervaren

Maar als skeelernerd en advocaat van de skeelersport vind ik deze nadelen natuurlijk helemaal niet opwegen tegen de voordelen en denk ik dat skeeleren bij uitstek een sport is om een mooi en gezond lichaam te krijgen en te houden.

TRAININGSSCHEMA’S EN VOEDINGSSCHEMA’S OP MAAT

Droog Trainen Protocol eBook coverAls jij serieus wilt afvallen en skeeleren wilt inzetten om sneller je ideale gewicht en een slank lichaam te krijgen dan heb je natuurlijk goede trainings- en voedingsschema’s nodig!

Persoonlijk heb ik veel gehad aan de schema’s van het Droog Trainen Protocol

Je leert hierin niet alleen hoe je snel kunt afvallen, maar krijgt schema’s op maat om op lange termijn volledig fit te blijven.

Als je het Droog Trainen Protocol bestelt via onze exclusieve kortingslink krijg je bovendien tijdelijk 50% korting en persoonlijke begeleiding van de experts van de Droog Trainen Academie.

Je loopt overigens geen enkel risico, want dankzij de 90 dagen niet-goed-geld-terug garantie krijg je gewoon 100% je geld terug als je niet tevreden bent!

JA! IK WIL SNEL EN GEZOND AFVALLEN!

Ruim 10.000 mensen hebben het Droog Trainen Protocol al gedownload!

1 gedachte over “Afvallen met skeeleren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *