Review: Powerslide R2. Dé skeeler voor beginners!

Powerslide R2. Dé skeeler voor beginners!De Powerslide R2 skeeler is de absolute musthave skeeler voor beginnende skeeleraars. De R2 kan gezien worden als het instapmodel van de Powerslide speed skating familie.

Dankzij de goede prijs kwaliteit verhouding biedt de R2 genoeg ruimte om van beginner uit te groeien tot gevorderde skeeleraar.

Powerslide R2 bij uitstek geschikt voor beginners

Met de R2 heeft Powerslide een skeeler ontwikkeld die niet alleen uitermate geschikt is om wedstrijden op te skeeleren.

Maar de R2 is ook bij uitstek geschikt voor beginners en krijg je ondanks de lage instapprijs een erg stevige skeeler die je enkels goed ondersteunen.

Met de 4×100 mm Infinity wielen heb je niet alleen genoeg actieradius om hoge snelheden te bereiken, maar ook voldoende grip om (op lage snelheden) goed te kunnen sturen.

Powerslide R2 schoen

Powerslide R2De schoen op de R2 heeft een goede pasvorm en zit erg lekker je voet.

Hoewel het hier niet gaat om een thermoplastische schoen zit deze erg mooi en strak om de voet, tenminste dat is mijn ervaring.

De binnenkant van de schoen is gemaakt van een combinatie van neopreen en microvezel waardoor deze van binnen zacht en comfortabel aanvoelt, terwijl deze toch goed ademt en stevigheid biedt.

De schoen is overigens het enige zekerheidje wat betreft de Powerslide R2, omdat deze skeelers met verschillende frames worden aangeboden.

Frames en wielen

De frames variëren in grootte, zo heb je de R2 schoen met een frame met 4 x 90 mm  wielen, 3 x 100 en 1 x 90 en zelfs 4 x110 mm  wielen.

Het gaat hier in alle gevallen wel om Powerslide Infinity wielen met een hardheid van 85a waarmee je prima op elk wegdek uit de voeten kunt.

Deze wielen draaien op een ABEC 7 lagers, deze lagers worden gezien als één van de beste lagers verkrijgbaar en zullen je dan ook niet teleurstellen.

Overigens is het wel verstandig om je wielen af en toe om te wisselen van links naar rechts en van voor naar achter om de wielen gelijkmatig te laten slijten.

Daarnaast is het belangrijk om de lagers goed te verzorgen, dus regelmatig schoonmaken met een doek en een klein drupje speciale race-olie om ze soepel te laten rollen.

Powerstrap

Powerslide R2 PowerstrapRond de enkel en over de bovenkant van de veters bevindt zich de zogenaamde ‘powerstrap’ waarmee de schoen nóg strakker kan worden aangetrokken.

Deze powerstrap is een soort kunststof riem met gesp die je door middel van een kliksysteem strakker kunt trekken. Na afloop kun je deze gesp makkelijk losmaken door het schuifje naar omhoog te duwen.

Mijn Powerslide R2 avontuur

Persoonlijk ben ik jaren terug mijn skeelercarrière begonnen op de Powerslide R2 met 3 x 100 mm en 1 x 90 mm.

Dit is altijd uitstekend bevallen en heb hier jaren met veel plezier op gereden.

Toen ik echter voor de zoveelste keer mijn wielen wisselde merkte ik een scheurtje in het frame op, toen heb ik besloten dat het tijd werd voor een nieuw frame.

Need For Speed

Omdat de skeelerschoen nog steeds super goed bevalt besloot ik om alleen het frame te vervangen en dus een nieuw frame met wielen onder de oude schoen te monteren.

Omdat ik mezelf als skeeleraar toch wel kan bestempelen als gevorderde skeeleraar besloot ik dat het tijd was voor grotere wielen.

Al snel viel mijn keuze op het Powerslide Vision frame met 4 x 110 mm 85A Infinity wielen, mede omdat ook aan dit frame een zeer aantrekkelijk prijskaartje zat.

Hoewel ik toch wel even moest wennen aan deze grotere wielen had ik de slag ook zo weer te pakken en merkte ik dat dit als je sterk genoeg bent heerlijk rijdt.

Ga jij ook genieten op Powerslide R2 skeelers?

Powerslide R2 aanbiedingAls je een fanatieke skeeleraar bent, maar nog net niet met de profs mee kunt is de Powerslide R2 de ideale skeeler voor jou!

Omdat je op deze skeelers van beginner tot gevorderde uit de voeten kunt, samen met de gunstige prijs zul je heel lang plezier beleven van de Powerslide R2’s.

Mocht je nog twijfelen welke skeelers je zou moeten aanschaffen als beginnende skeeleraar dan hoop ik  die met dit artikel te hebben weggenomen.

Je kunt de Powerslide R2 skeelers nu met €30,- korting bestellen door hier te klikken: Powerslide R2 – Onlineskateshop.nl

Laatste update: 12-04-2017

Summary
Review Date
Reviewed Item
Powerslide R2
Author Rating
51star1star1star1star1star

1 gedachte over “Review: Powerslide R2. Dé skeeler voor beginners!

  1. Roos

    Beste meneer of mevrouw,

    Ik heb de powerslide R II skeelers aangeschaft en ben na mijn eerst rit zeer tevreden. Een klein probleem dat ik heb zit em in de veters. De expert waar ik ze kocht raadde me aan de veter tot bovenaan te strikken ipv 1 gaatje over te slaan. De skeelers waren al geveterd toen ze uit de doos kwamen.
    Maar als je ze in het bovenste gaatje doet heb je maar een cm of 10 over om te strikken, terwijl ik geen brede voeten heb. Er gaat nauwelijks een strik in en dat vind ik voor € 299 best raar.
    Graag uw reactie, groetjes Roos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *