Sports tracker

Een sports tracker is een systeem die je via GPS volgt tijdens je sportactiviteiten, waarna je deze data uit kunt lezen.

Sports tracker

Sports tracker EndomondoDe meeste sport trackers kunnen tegenwoordig als app geïnstalleerd worden op de smartphone of smartwatch.

Dit is voor skeeleraars erg handig omdat elke meter die je rijdt wordt geregistreerd en je na de rit rustig alle statistieken kunt bekijken.

Enkele statistieken die door de meeste sports trackers worden gemeten zijn: tijd, afstand, gemiddelde snelheid, topsnelheid, hoogteverschil, verbrande calorieën en in sommige gevallen zelfs je hartslag.

Het is ook vaak mogelijk om door middel van verschillende social media vrienden uit te dagen of te verslaan zonder dat je op hetzelfde moment hoeft te skeeleren.

Sports trackers geschikt voor skeeleren

Enkele sports trackers die geschikt zijn om te gebruiken tijdens het skeeleren zijn Endomondo (zie afbeelding) en iSkate (betaald).

En hoewel de naam anders doet vermoeden kan Runkeeper naast hardlopen ook uitstekend voor inline-skaten gebruikt worden.

Let er wel op dat je tijdens het skeeleren niet te veel op je telefoon gaat kijken om de statistieken in realtime tot je te nemen, want dit kan leiden tot vervelende valpartijen en bijkomende blessures.

Check ook zeker de voorbeelden hieronder!