Verlies nooit meer een wiel tijdens het skeeleren

Ben je ooit een asje of een wiel verloren tijdens het skeeleren? Ik wel en ik kan je vertellen het voelt niet fijn als je je skeeler neerzet en op je plaat gaat omdat je voorste wieltje foetsie is.

Keep your wheels in!

Inline-skate wielenGelukkig zijn er een aantal simpele oplossingen om dit te voorkomen. Hieronder vind je een aantal tips en tricks als je je schroeven niet 100% vertrouwd.

Als je skeelers de fabriek uitrollen horen de asjes en de schroeven natuurlijk goed vast te zitten, om hiervoor te zorgen wordt door sommige fabrikanten gebruik gemaakt van schroefdraadlijm, ook wel threadlock genoemd.

Een skeeler zonder wielen is als een vaas zonder bloemen.

Threadlock

Loctite threadlockDit kun je natuurlijk ook zelf doen, maar let op laat je eerst uitermate goed informeren voordat je hiermee aan de slag gaat.

Threadlock is een soort verf die je op het schroefdraad van schroeven kunt smeren en is te verkrijgen in verschillende hardheden.

Deze verschillende hardheden worden meestal aangegeven in kleurcodes of nummers, Loctite is waarschijnlijk de bekendste fabrikant van schroefdraadlijmen.

Tape over de schroeven

Tape over de asjes van skeelersEen andere oplossing is om over de gehele lengte van het frame tape over de schroefkoppen te plakken.

Ook deze oplossing kan helpen te voorkomen dat je ineens wordt ingehaald door één van je wielen onderweg.

Als je een mooi resultaat wil bereiken kun je beter geen duct tape gebruiken, maar normaal doorzichtig plakband.

Teflon tape

Teflon tapeEen beetje in hetzelfde straatje als de schroefdraadlijm is om het schroefdraad van de asjes te wikkelen in teflon tape.

Teflon tape wordt door loodgieters gebruikt om leidingen dicht te sealen en is verkrijgbaar in elke doe het zelf zaak.

Een groot nadeel van het gebruik van teflon tape is dat het elke keer vervangen moet worden als jij je wielen wisselt van positie.

Secondelijm

Een simpele oplossing om de schroeven van je skeelers op zijn plaats te houden is het aanbrengen van een drupje secondelijm op de schroefdraad.

Tip: Let er wel op dat de schroefdraad goede conditie verkeert (nieuwstaat), anders loop je het risico dat je de asjes moeilijk of niet loskrijgt.

Nagellak?

NagellakJa heren graai je vriendin haar nagellakjes maar uit de kast, want ook als je (transparante) nagellak op het schroefdraad aanbrengt heb je veel minder kans dat de schroeven losraken.

Voor de dames onder ons geldt natuurlijk hetzelfde, maar niet voordat je je nagels van een fraai kleurtje hebt voorzien natuurlijk!

Nooit meer wielen kwijt!

Dit zijn slechts een aantal huis-tuin-en-keuken manieren om je assen, schroeven en wielen op zijn plek te houden.

Weet jij andere of betere oplossingen? Laat dan even een reactie achter, dan kan ik het lijstje bijwerken.

1 gedachte over “Verlies nooit meer een wiel tijdens het skeeleren

  1. Denice

    Nog een andere tip:
    neem als je gaat skeeleren altijd twee inbussleuteltjes mee. Als je dan een wiel los hebt kan je deze makkelijk vastdraaien. Ook is het verstandig om af en toe te controleren of de boel nog goed vast zit. Ga ja een lange toer maken( ongeveer 30 of langer), maak dan onderweg een stop om ze te controleren en zo nodig bij te draaien.

    Ik zelf ben al een keer met een wiel minder thuis gekomen(de tweede rechts). Dus sindsdien let ik er op en ben ik nooit meer een kwijt geraakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *