Overdekte skeelerpiste Heerenveen geopend

      Geen reacties op Overdekte skeelerpiste Heerenveen geopend

Overdekte skeelerpiste HeerenveenOp donderdag 1 september is de overdekte skeelerpiste in Heerenveen officieel geopend. Dit is pas de tweede overdekte skeelerbaan in Europa.

Arjan Smit, disciplinemanager inline-skaten van de KNSB, had de eer om de baan te openen door een grote vlam op het middenterrein van de piste te ontsteken.

Ik ben jaloers. Ik ben eigenlijk te vroeg geboren, want in 2016 inline-skater zijn moet geweldig zijn

Hoewel de indoor skeelerbaan voor Smit te laat komt denkt hij wel dat deze baan ideaal is voor alle schaatsers en skeeleraars die in Heerenveen wonen en trainen, laat hij weten aan Schaatsen.nl.

Overdekte skeelerpiste Heerenveen

Skeeleren op de Vesmaco-coatingNaast de overdekte skeelerpiste zijn aan de Abe Lenstra Boulevard in Heerenveen onder de naam ‘Sportstad Buiten‘ onder andere ook Fierljepschansen en Beach-volleyvelden geopend.

Tijdens de opening kon men op een groot scherm zien hoe wethouder Jelle Zoetendal van Heerenveen een Fierljepsprong maakte op de nieuwe schans,

De indoor skeelerbaan biedt skeeleraars de kans om het hele jaar door te kunnen trainen zonder dat weersomstandigheden roet in het eten kunnen gooien.

Omdat het slechts de tweede overdekte piste in Europa is, in het Duitse Geisingen ligt overigens de andere voor wie het zich afvroeg, is de verwachting dat vele toppers uit het inline-skaten in de toekomst in Friesland komen trainen.

Hoewel er in onderstaand filmpje van Omrop Fryslân Fries wordt gesproken kun je alvast een goede indruk krijgen van de nieuwe skeelerbaan. En dat Fries valt ook nog wel te ontrafelen.

Iedereen welkom op de indoor skeelerbaan

De baan is echter niet alleen voor topsporters, iedereen mag (tegen betaling uiteraard) zijn rondjes op de skeelerpiste rijden.

Voor de openingstijden kun je een kijkje nemen op: Sportstad Heerenveen. Een los kaartje kost voor volwassenen € 6,00, terwijl een 10-rittenkaart € 54,00 kost.

Ik zou zeggen, grijp je kans en geniet ook eens van skeeleren op een supersnelle baan zonder tegenwind!

Bloedsnelle Vesmaco-coating

Vesmaco, dat is het toverwoord van de dag op de skeelerbaan in Heerenveen. Dit is namelijk de coating op het oppervlak van de baan.

Een Vesmaco-coating is een rubberachtige toplaag die enorm veel grip biedt aan de skeeleraars, maar tegelijkertijd keihard is om goed te rollen.

In Nederland is deze nieuwe baan overigens niet de enige met zo’n bloedsnelle toplaag, ook de piste in Heerde is voorzien van deze Vesmaco-coating alleen moet je daar in de buitenlucht rijden.

Skeeleraars in kombocht skeelerbaan Heerenveen

Wielkeuze

Op welke wielen ga je nu het snelste op deze nieuwe baan, want als je voor de hardste wielen kiest zul je ultiem goed rollen, maar zul je echter minder grip hebben tijdens de afzet.

Kies je voor een zachter wiel dan zul je eerder snelheid verliezen door de verhoogde rolweerstand, maar behoudt je wel veel grip tijdens de afzet en vooral in de kombochten als de druk op de skeelers groter wordt zul je deze grip echt nodig hebben.

Wedstrijden op nieuwe piste

Op donderdag 22 september zullen de eerste wedstrijden op deze nieuwe skeelerpiste plaatsvinden en in de pauzes mag je zelf op de baan skeeleren.

Het is wel duidelijk dat op deze overdekte skeelerpiste in Heerenveen alles aanwezig is om de skeelersport in Nederland naar een hoger plan te tillen en zal het vast niet lang duren voordat de eerste grote wedstrijd op de baan verreden wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *