Gezond afvallen met inline skaten

      Geen reacties op Gezond afvallen met inline skaten

Gezond afvallen met inline skatenWil jij afvallen, gewicht en vet verliezen en wil je dit op een gezonde manier doen? Ga dan inline skaten, want met inline skaten kun je gezond afvallen.

Ik heb al meerdere keren vermeld dat je met skeeleren en inline skaten op een gezonde, leuke en relatief makkelijke manier veel calorieën en dus ook vet kunt verbranden.

In dit artikel wil ik echter dieper ingaan op hoe dit precies in zijn werk gaat en wat je moet doen om op een gezonde en verantwoorde manier af te vallen.

Echter nog voor we dieper ingaan op het trainen van je lichaam moet ik er wel bij zeggen dat een gezond dieet natuurlijk ook erg belangrijk is.

Je kunt nog zoveel trainen, maar als je elke dag veel vettigheid eet dan zul je niets (of weinig) afvallen.

Daarom wil ik je de Afslank Receptenbijbel aanraden, dit boek met meer dan 100 lekkere en gezonde recepten heeft al vele (top)sporters geholpen om samen met intensief trainen topfit te worden.

Tip: Lees hier mijn uitgebreide review van de Afslank Receptenbijbel inclusief kortingslink om het receptenboek met korting aan te schaffen.

GEZOND AFVALLEN MET INLINE SKATEN

Slank meisje buikHet is bij iedereen bekend dat je om te kunnen afvallen méér calorieën (kcal) moet verbranden dan je binnenkrijgt.

Als je meer calorieën verbrandt dan je binnenkrijgt wordt je lichaam gedwongen om energie te halen uit je reservevoorraad waardoor je dus vet verbrandt.

De hoeveelheid calorieën die je verbrandt met een skeelertraining staat in direct verband met de hoeveelheid vet die je onder aan de streep zult kwijtraken.

Er zijn in de loop der jaren vele onderzoeken uitgevoerd naar de hoeveelheid calorieën die je verbrandt met verschillende sporten.

Overigens geldt voor elke sport wel de regel: Des te harder je traint des te meer calorieën zul je verbranden, maar dit terzijde.

Voor inline skaten geldt hetzelfde, des te sneller, intensiever en langer je skate des te meer energie je verbruikt en calorieën je verbrandt.

HOEVEEL CALORIEËN VERBRANDT JE MET SKATEN?

Slank meisje op inline skatesHoewel ik hier eerder al een keer een volledig artikel aan heb gewijd ga ik hier toch nog even kort op in. Je vindt het artikel overigens hier: Hoeveel calorieën verbrand je met skeeleren?

Het gemiddelde aantal calorieën die je verbrandt als je met een “normale” en constante snelheid gaat inline skaten is ongeveer 300 kcal per 30 minuten.

Je kunt de intensiteit van je training verder opschroeven door sneller te skeeleren of interval trainingen te gaan doen waarbij je korte periodes van voluit sprinten afwisselt met periodes van “rustig” skaten.

Je kunt bijvoorbeeld 1 minuut voluit sprinten in een diepe skeelerhouding, waarna je weer 1 minuut in een rustig tempo gaat rijden (het is belangrijk om niet volledig te stoppen maar een rustig tempo te behouden).

Ook bergop en bergaf skeeleren kan een goede interval training zijn, probleempje is alleen dat we in Nederland niet veel heuvels en bergen hebben behalve in Limburg natuurlijk. Om nog maar te zwijgen van hoe gevaarlijk bergaf skaten kan zijn.

Als je de  bovengenoemde interval training keer op keer herhaalt kun je in een half uur ongeveer 450 calorieën verbranden.

Je kunt na of tijdens de training je prestaties checken en evalueren met behulp van een sports tracker.

VERGELIJKBARE SPORTEN

Meisje hardlopen/joggenInline skaten is in het voordeel vergeleken met andere vergelijkbare sporten, want met hardlopen en wielrennen verbrand je gemiddeld “slechts” 275 calorieën per half uur (natuurlijk weer afhankelijk van intensiteit en snelheid).

Op het gebied van calorieverbruik is inline skaten dus licht in het voordeel, maar je voortbewegen op wielen heeft nog andere minder voor de hand liggende voordelen.

Zo is wielrennen een zittende sport waardoor je eigenlijk alleen je benen en je bilspieren traint waardoor je eigenlijk niet op de proef wordt gesteld.

Persoonlijk vind ik skeeleren ook een betere training dan hardlopen omdat hardlopen veel meer op je knieën en gewrichten aankomt. Ook hier heb ik al eens een volledig artikel over geschreven die je hier kunt vinden: Skeeleren of hardlopen?

In het kort is skeeleren een veel meer vloeiende sport dan hardlopen omdat je gewrichten niet bij elke slag een grote dreun te verwerken krijgen waar dat bij hardlopen wel het geval is.

BEGINNEN MET INTERVAL TRAININGEN

Als je lichaam nog niet klaar is voor interval trainingen dan kun je zoals eerder vermeld nog steeds veel calorieën verbranden op inline skates.

Als je echter wel wilt beginnen met intervallen dan kun je beginnen met een sprint van 1 minuut waarna je weer minimaal 5 minuten rustig gaat rijden voor je weer een interval van 1 minuut gaat proberen.

Je zult merken dat je na verloop van tijd fitter wordt, afvalt en gewicht verliest en dus minder hersteltijd nodig hebt tussen je intervallen. Op deze manier kun je de intensiteit van je trainingen steeds verder opbouwen.

OP EEN GEZONDE MANIER AFVALLEN

Gezond afvallen saladeAls je skeelert om gewicht te verliezen is het belangrijk dat je dit wel op een gezonde en verantwoorde manier doet. Immers je lichaam moet ook gezond zijn als je eindelijk slank bent.

Langer en zwaarder trainen kun je alleen doen als je lichaam goed aanvoelt maar niet tegen beter weten in om het proces te versnellen.

Overigens is uit onderzoek gebleken dat je een veel grotere kans op blessures hebt als je langer dan een uur traint.

Ook bestaat er zoiets als overtraind zijn en dit wil je koste wat kost voorkomen. Uiteraard wil je zo snel als mogelijk resultaat zien, maar op een gezonde manier afvallen zal tijd kosten en je moet jezelf ook deze tijd gunnen om te wennen aan je nieuwe levensstijl.

Je kunt niet je hele leven ineens veranderen en in een té korte tijd veel gewicht verliezen. Hierdoor loop je kans op een burnout en ben je sneller geneigd om op te geven.

Zorg er daarom voor, zoals de titel van dit artikel al zegt, dat je op een gezonde manier gaat afvallen, ga dus niet langer dan een uur intensief sporten om fysieke ongemakken te vermijden.

Wees daarom realistisch in je doelstelling en verwachtingen. Ja je ziet je lichaam steeds slanker worden en je gaat gewicht verliezen, maar heb geduld om je lichaam ook de kans te geven het proces bij te houden.

Tip: Check ook mijn uitgebreide review van het Droog Trainen Protocol met talloze trainingsschema’s die je ook op inline skaten kunt toepassen! (+ Kortingslink)

AFVALLEN EN HARTSLAG

Hartslag en herstelOm calorieën te kunnen verbranden heb je een stabiele en goede hartslag nodig.

Om de meeste calorieën te verbranden heb je ongeveer een hartslag van 148 slagen per minuut nodig.

Hoe bereken je je hartslag? Je kunt dit handmatig doen door op je pols de hartslagen te tellen, maar je kunt dit natuurlijk ook door een fitness horloge laten meten.

Je kunt dit handmatig doen door op je telefoon of horloge 10 seconden bij te houden en het aantal hartslagen in deze 10 seconden te tellen.

Als je dit aantal vervolgens vermenigvuldigt met 6 heb je je hartslag per minuut. Dus als je een hartslag van rond de 140 slagen p/m wilt hebben moet je dus 23 à 24 hartslagen voelen tijdens deze 10 seconden.

​SNEL AFVALLEN MET INLINE SKATEN

Als je gezond en snel wilt afvallen en veel calorieën wilt verbranden dan moet je dus gezond eten en lang en intensief trainen.

Skeeleren met intervallen is je beste optie om dit doel te bereiken en je zult zien dat je lichaam per week en per maand verandert en slanker zal worden.

Onthoud wel dat het wel tijd kost om op een gezonde manier af te vallen en je moet jezelf ook deze tijd gunnen en zelfs jezelf een pauze kunnen gunnen als je lichaam hier behoefte aan heeft.

Want als je te snel teveel afvalt is de kans op een jojo-effect het grootst. Het is juist zaak om je gehele levensstijl te veranderen naar een gezonde manier van leven om hier de rest van je leven profijt van te hebben.

JE STAAT ER NIET ALLEEN VOOR!

Droog Trainen Protocol eBook coverAls je het gevoel hebt dat je dit niet alleen kunt en een stok achter de deur nodig hebt. Of juist een vooraf bepaald voedings- en trainingsschema nodig hebt dan wil ik je het Droog Trainen Protocol aanraden.

In dit uitgebreide eBook die je direct kunt downloaden met de kortingslink hieronder vind je complete voedingsschema’s om ervoor te zorgen dat je gezond eet en niet teveel calorieën binnenkrijgt.

Daarnaast vind je ook vele trainingsschema’s die je ook op inline skaten kunt toepassen, maar bijvoorbeeld ook in de sportschool uit kunt voeren.

Je krijgt in het hoofdstuk ‘Voedingsleer en Trainingsleer’ daarnaast uitgebreide uitleg en antwoord op de vraag waarom je de bepaalde trainingen doet en de dingen eet die het boek voorschrijft. 

Niet-goed-geld-terug garantie

Je krijgt bovendien uitstekende begeleiding van de professionals van de Droog Trainen Academie. Onder andere van sportdiëtisten, personal trainers, fysiotherapeuten en psychologen om er zeker van te zijn dat ook jij kunt afvallen.

Je kunt het Droog Trainen Protocol overigens gratis uitproberen, want dankzij de niet-goed-geld-terug garantie krijg je gewoon je geld terug als je niet tevreden bent.

Ik zou zeggen waar wacht je nog op? Als je wilt afvallen en je hebt een klein beetje hulp nodig van professionals download het Droog Trainen Protocol dan snel via de kortingslink hieronder!

KLIK HIER VOOR DE BESTE PRIJS EN BESCHIKBAARHEID!

Meer dan 10.000 afvallers gingen je al voor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *