Hoeveel calorieën verbrand je met skeeleren?

Hoeveel calorieën verbrand je met skeeleren?Naast het feit dat skeeleren een leuke bezigheid is zul je met tijdens je skeelerrit ook de nodige calorieën verbranden (ook niet geheel onbelangrijk lijkt me).

Bovendien is skaten en skeeleren natuurlijk een erg leuke manier is om van punt A naar punt B te komen.

Maar goed ik weet dat velen van jullie skeeleren, naast het plezier, vooral gebruiken als manier om lekker fit te worden en te blijven of gewicht en vet te verliezen.

Inhoud

HOEVEELHEID CALORIEËN DIE JE VERBRAND MET SKEELEREN

Daarom is het uiteraard belangrijk een duidelijke inkijk te hebben in de hoeveelheid calorieën die je verbrand met skeeleren.

Disclaimer: Voor we beginnen moet ik eerst een grote disclaimer plaatsen, want de hoeveelheid calorieën die je verbrand is natuurlijk van vele factoren afhankelijk. Hierbij kun je denken aan: Je snelheid, de rolweerstand van je skeelers, tegenwind en ga zo maar door.

Dit gezegd hebbende laten we snel de cijfers induiken en van een gemiddelde skeeleraar uitgaan dan kun jij sneller naar buiten om zelf de strijd tegen de elementen aan te gaan.

150 CALORIEËN VERBRANDEN MET EEN KWARTIER SKEELEREN

Gewicht verliezen met skeelerenEen gemiddelde persoon van 70 kg verbrandt gedurende 15 minuten skeeleren ongeveer 150 calorieën.

Tijdens een rit van een half uur is dit al snel ongeveer 300 calorieën en als je de kracht hebt om een vol uur te skaten zul je dus om en nabij 600 kcal verbranden.

Voor een persoon met een gewicht van 50 tot 55 kilo is dit ongeveer 100 calorieën per kwartier en dus 200 kcal per half uur enz.

Deze aantallen liggen ongeveer gelijk aan 30 minuten hardlopen en kan daarom een goede (en leukere) afwisseling zijn de vele hardlopers onder ons.

HOEVEEL CALORIEËN IS 1 KILO LICHAAMSVET?

Om 1 kilo lichaamsvet te verliezen moet je, houd je vast, ongeveer 7.700 calorieën (kcal) verbranden. (Bron: HappyHealthy)

Dit klinkt erg veel en dat is het natuurlijk ook, maar een simpel rekensommetje leert ons dat als je voedingspatroon hetzelfde blijft je elke dag een half uurtje gaat skeeleren je in theorie 25 dagen nodig hebt om 1 kilo vet te verliezen.

Als je ook (iets) gezonder gaat eten, wat de meeste mensen die willen afvallen sowieso doen, dan kan dit makkelijk worden teruggebracht tot 1 kilo per week.

En let in dit rekensommetje zijn geen factoren van buiten meegenomen, zoals bijvoorbeeld wanneer je je spieren traint deze aanmaak van spierkracht ook vet kan verdrijven.

Dus kortom: Je moet circa 7.700 calorieën verbranden voor je 1 kilo zult afvallen, echter hierbij zijn geen andere omstandigheden als training en het aanpassen van je eetpatroon meegenomen, waardoor het natuurlijk een stuk sneller kan.

Hier kom ik verderop in dit artikel op terug.

METEN IS WETEN

Sports tracker EndomondoNet zoals zoveel dingen in het leven gaat ook in dit geval het bekende spreekwoord “meten is weten” op.

Je kunt namelijk in de meeste sports trackers en activity trackers prima alle data, inclusief verbrandde calorieen, aflezen.

De grootte van je inspanning verschilt per beoefende sport en dit kun je dan ook netjes invoeren en na de tijd aflezen in de sports tracker.

Persoonlijk gebruik ik altijd de app van Endomondo en deze geeft een prima overzicht van de gedane arbeid zoals je in de screenshot kunt zien.

In dit voorbeeld heb ik volgens de app dus 286 kcal verbrand in minder dan 20 minuten tijdens een skeelerrit van ongeveer 8,5 km.

SKEELEREN BETER VOOR GEWRICHTEN DAN HARDLOPEN

Inline-skaten is beter voor je gewrichten dan hardlopenIk spreek bewust de vele hardlopers in Nederland hierbij even aan, want wist je dat hardlopen uiteraard een erg goede duursport is, maar niet per se erg goed voor de gewrichten is.

Veel hardlopers zullen vroeg of laat te maken krijgen met gewrichtsklachten.

Dit komt doordat er in hardloopschoenen relatief weinig demping zit, alhoewel dit de afgelopen jaren wel sterk verbeterd is.

Vooral je knieën, heupen en liezen krijgen bij elke stap een grote opdonder te verwerken als je gaat hardlopen.

Als je niet kan of niet wil skeeleren dan wil ik je aanraden om af en toe de verharde wegen te laten liggen en op een zachte ondergrond te gaan lopen, zoals door het bos of rond een voetbalveld.

DE SOUPLESSE VAN INLINE-SKATEN

Skeeleren is beter voor je gewrichten dan hardlopenZoals gezegd kun je je duurtrainingen beter afwisselen met een andere sport dan hardlopen en ik kan je vertellen skeeleren en inline-skaten is hiervoor de ideale sport.

Dankzij de demping van de wielen en het feit dat je je been relatief niet hoog optilt en geleidelijk richting het asfalt brengt is skaten veel beter voor je gewrichten dan hardlopen.

Na je afzet zet je je andere skeeler in een soepele beweging op een relatief erg zachte manier op het asfalt waardoor je gewrichten slechts een kleine “klap” te verwerken krijgen.

SKEELERAARS AFHANKELIJK VAN VELE FACTOREN

Ok, we zijn een heel klein beetje off-topic gedwaald, want we hadden het over het aantal calorieën die je verbrandt met skeeleren.

Zoals ik hierboven al eerder heb vermeld is dit sterk afhankelijk van bepaalde omstandigheden en randvoorwaarden, daarom ga ik een aantal met jullie kort doornemen.

Tegenwind

Als je bijvoorbeeld kilometer na kilometer tegen de wind in moet beuken zul je meer calorieën verbranden dan wanneer je op een windstille dag skeelert puur vanwege het feit dat dit meer kracht en inzet vergt.

Rolweerstand

Ook speelt de kwaliteit en misschien nog belangrijker de staat van je lagers en wielen een rol in de fysieke inspanning van je training.

Jij bent je grootste vriend of vijand

Tegenwind vaak een grote spelbreker bij skeelerenWellicht de belangrijkste factor in hoeveel calorieën je zult verbranden tijdens het skeeleren ben jij zelf.

Des te meer jij jezelf inspant, des te meer calorieën je zult verbranden.

Als je bijvoorbeeld een rit constant 25 km/u of sneller rijdt verbrand je meer dan wanneer je ontspannen door het park skate.

GEWICHT EN VET VERLIEZEN MET SKEELEREN

Voor veel fitness skaters is het verliezen van gewicht en het bijbehorende vet het grote doel achter de skeelertrainingen.

Gelukkig kan dit ook uitstekend met skeeleren, houd er wel rekening mee dat je niet meteen een blokjesbuik zult krijgen, want hoewel je het overtollige vet wel verbrandt zul je hiernaast ook buikspieroefeningen moeten doen om die “killer abs” te kweken.

Ja, door intensief te skeeleren zul je vet verbranden, maar het lichaam bepaalt zelf waar het vet het eerst zal verdwijnen en waar het laatst dus dat is voor iedereen verschillend.

Wel kan ik je vertellen dat je door regelmatig skaten of skeeleren je beenspieren traint en dan met name je bovenbeenspieren en je kuitspieren.

LET OOK OP JE VOEDING

Nicolette van Dam Afslank ReceptenbijbelIn het proces van afvallen en afslanken is skeeleren slechts een hulpmiddel die je kunt inzetten om je doel te bereiken.

Nu ben ik zelf geen expert op het gebied van voeding, maar daarvoor wil ik je graag doorverwijzen naar onze vrienden van de Afslank Receptenbijbel.

Meer dan 2.500 mensen, waaronder Nicolette van Dam (check screenshot), hebben al geprofiteerd van deze voedzame, gezonde maar vooral lekkere recepten en gerechten die je daadwerkelijk helpen je streefgewicht te bereiken.

Als je dit dan ook nog eens combineert met regelmatig skeeleren zul je zien dat de kilo’s eraf vliegen. Bekijk de beste en snelste manier om af te vallen en gezonder te leven.

IS SKEELEREN MAKKELIJK?

Dit is uiteraard afhankelijk van aan wie je deze vraag stelt, maar nee voor beginnende skeeleraars zal het niet de makkelijkste sport zijn om te leren. Wel de leukste!

Als je net begint met skeeleren en je vrienden en vriendinnen voorbij ziet racen wil jij dit natuurlijk ook.

Echter skeeleren is niet makkelijk, maar met de juiste doorzettingsvermogen is het zeker wel te leren. Lees hiervoor eens mijn gids voor beginners.

Het belangrijkste is dat je je knieën licht gebogen houdt omdat je op deze manier veel wendbaarder bent dan wanneer je rechtop staat.

Over schaatsen wordt weleens gezegd dat het de puurste sport is die er bestaat. Als je timing zelfs maar een milliseconde verkeerd is haal je niet het volledige rendement uit je afzet. Gelukkig is skeeleren iets meer vergevingsgezind.

DRAAG ALTIJD BESCHERMERS, JUST IN CASE

Vrouw met skeelerhelmMaar misschien de belangrijkste tip die ik je mee kan geven is dat je altijd een skeelerhelm en de benodigde beschermers moet dragen.

Een skeelerhelm is een must en is zelfs verplicht bij officiële toertochten en evenementen, maar ook het dragen van pols- en elleboogbeschermers is sterk aan te raden.

Heb je deze nog niet dan kun je een kijkje nemen in de advertentie hieronder.

Wist je dat het dragen van een skeelerhelm tijdens een valpartij de kans op hersenletsel met 85% vermindert?

CONCLUSIE: SKEELER JIJ JE LIJF OOK STRAK?

Gespierd lichaam met buikspierenSkeeleren is een prachtige sport om aan je lichaam te werken zonder uren in de sportschool door te brengen.

Zoals je in dit artikel leest kun je op deze manier veel calorieën verbranden.

Doordat het zo’n leuke bezigheid is zal fit worden op skeelers je (relatief) makkelijk afgaan en zie jij straks ook de kilo’s eraf vliegen.

Mocht je nog nooit hebben geskeelerd dan wil ik je aanraden de pagina over skeelertechniek en bescherming aandachtig door te nemen.

Hier vind je alle informatie die jou op weg helpen naar een slank lichaam. Waar wacht je nog op? Ga naar buiten en ga lekker skeeleren!

FITTER WORDEN, FITTER BLIJVEN!

Droog Trainen Protocol Vrouwen reviewJe zult echter niet altijd de tijd kunnen vinden om een volledige skeelertraining af te werken, dit begrijp ik!

Ik wil je dan ook aanraden het Droog Trainen Protocol van de professionals van de Droog Trainen Academia te volgen.

Je krijgt dan trainingsschema’s, voedingsschema’s en begeleiding op maat en kunt je trainingen gewoon vanuit je eigen huis afwerken.

Met deze methode leer je hoe je snel en op een leuke manier veel calorieën en vet kunt verbranden en je droomlichaam kunt krijgen en behouden.

Je krijgt daarnaast toegang tot het exclusieve ledengedeelte met groepscoaching waardoor je altijd een stok achter de deur hebt om door te zetten, ook wanneer je even geen zin hebt.

Als je het Droog Trainen Protocol bestelt via de exclusieve kortingslink hieronder krijg je tijdelijk een hoge eenmalige korting!

VROUWEN STARTEN HIER! MANNEN STARTEN HIER!

Ruim 15.000 mensen hebben inmiddels gebruik gemaakt van het DTP!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *