Herstelvoeding: Snel weer topfit met deze ingrediënten !

Herstelvoeding bij blessureAls  sporter is het erg vervelend en frustrerend als je geblesseerd raakt, gelukkig heb ik de juiste herstelvoeding in kaart gebracht om je snel weer topfit te maken.

Of je deze blessure pas recent hebt opgelopen of als je al een tijdje met deze kwetsuur rondloopt, het is hoe dan ook erg frustrerend als je niet zo hard kunt trainen als je zou willen, of zelfs helemaal niet.

Er zijn natuurlijk vele bekende manieren en succesvolle behandelingen om je blessureleed te verminderen, waaronder: koelen, masseren, rust en krachttraining.

Bij spierblessures ontkom je er echter bijna niet aan dat je een tijdje niet kunt skeeleren en dus aan de kant moet blijven zitten.

Inhoud

HERSTELVOEDING BIJ BLESSURELEED

Zou het niet handig zijn als er een magisch pilletje was die je kon slikken en de pijn zou verdrijven?

Helaas kan ik het niet mooier maken dan het is, maar er zijn wel degelijk ingrediënten en recepten die je helpen weer topfit te worden.

Je lichaam herstelt van binnenuit en juist daarom is het eten van herstelvoeding als je geblesseerd bent zo belangrijk.

Als je de juiste ingrediënten en voedingsstoffen eet tijdens je blessure kan de benodigde hersteltijd vaak aanzienlijk worden teruggedrongen.

AFVALLEN? BLESSURES DOOR TE WEINIG ETEN

Herstelvoeding om weer topfit te wordenBen jij bezig met afvallen dan is het goed mogelijk dat je juist daardoor geblesseerd bent geraakt en/of juist erg langzaam herstelt.

Uit onderzoek is namelijk gebleken dat ondervoeding het genezingsproces van wonden kan vertragen.

Ondervoeding betekent letterlijk: ‘Een tekort aan energie en voedingsstoffen’.

Bij het woord ondervoeding denken we vaak aan hongerige kindertjes in Afrika, maar ook té weinig eten als onderdeel van een dieet heet technisch ook ondervoeding.

Helaas trainen veel skeeleraars en schaatser ook terwijl ze “ondervoed” zijn, zonder dat ze hier zelf erg in hebben waardoor het herstelproces na de inspanning vertraging op kan lopen.

Skeeleren is overigens wel een uitstekende manier om af te vallen en calorieën te verbranden. Lees ook: Afvallen en skeeleren en Hoeveel calorieën verbrand je met skeeleren?

Ondervoeding treedt op bij personen of dieren met een tekort aan essentiële voedingsstoffen of/en een tekort aan joules en voedingsstoffen. (Wikipedia)

WAAROM RAAK JE GEBLESSEERD ALS JE TE WEINIG CALORIEËN EET?

BlessureAls jouw trainingsschema ervoor zorgt dat je erg veel, zwaar en vaak moet trainen dan gebeurt het vaak dat je bepaalde voedingsstoffen die je verbrand niet tijdig weer bij kunt vullen voor de volgende training alweer op het programma staat.

Als je dus zware trainingsprogramma’s draait dan verbruik je steeds meer van je reserves zonder dat je deze bijvult en dus raak je letterlijk ondervoed.

Daarnaast neemt de kwaliteit van het voedsel dat veel sporters eten zienderogen af en neemt juist de consumptie van bewerkt voedsel rap toe.

Zelfs als je genoeg calorieën consumeert, of zelfs te veel calorieën waardoor je aankomt, kun je nog steeds in een staat van ondervoeding raken.

Dit komt omdat veel producten die we eten “loze calorieën” bevatten en niet erg voedzaam zijn.

IK VOEL ME JUIST KIPLEKKER!?!

Zonder krukkenHet menselijk lichaam is overigens erg veerkrachtig en je kunt daarom toch goed skeeleren en andere sporten beoefenen terwijl je van binnen toch niet zo gezond bent als je dacht.

Hierdoor ga je denken dat je goed en gezond eet en je lichaam voorziet van alle voedingsstoffen die het nodig heeft terwijl dit in werkelijkheid niet zo is.

Echter als je geblesseerd raakt dan zul je merken dat het langer duurt om van deze blessure te herstellen en weer te kunnen trainen.

Als je juist tijdens deze blessure goed eet en je lichaam voorziet van alle voedingsstoffen die het nodig heeft zul je zien dat je sneller herstelt en weer fit bent.

Tip: In de FIT. Methode vind je erg goede voedingsschema’s en meer dan 100 lekkere recepten speciaal ontworpen voor gepassioneerde (amateur) sporters.

HERSTELVOEDSEL: WAT MOET IK ETEN OM SNELLER TE HERSTELLEN?

Als je al (te) lang rondloopt met een vervelende blessure, of als je juist pas geblesseerd bent geraakt wil ik je de volgende ingrediënten aanraden om aan je dieet toe te voegen om weer het uiterste uit je lichaam te kunnen halen.

Ook als je niet geblesseerd bent of pijntjes hebt wil ik je aanraden deze ingrediënten toe te voegen aan je eten om je lichaam in staat te stellen sterker de strijd tegen een eventuele toekomstige blessure aan te gaan.

Vitamine C

BroccoliVoorbeelden: Citrus vruchten, kiwi, pepers en broccoli.

Vitamine C is een vitamine die oplost in water en je lichaam niet zelf aan kan maken, dit betekent dus dat je deze dagelijks tot je moet nemen.

Vitamine C speelt een belangrijke rol in het herstelproces omdat het nieuwe proteïnen aanmaakt voor de huid, littekenweefsel, pezen, bloedvaten en ligamenten (Wikipedia).

Ook helpt vitamine C onze botten en kraakbeen gezond te houden. Naast de herstellende werking geeft vitamine C ook ons van binnen ook bescherming tegen vrije radicalen.

Vrije radicalen zijn moleculen in ons lichaam die van buitenaf komen en voor ernstige schade kunnen zorgen.

Enkele voorbeelden van vrije radicalen zijn uiteraard ons voedsel, zware trainingen en chemicaliën waaraan we dagelijks worden blootgesteld.

Vitamine A

Voorbeelden: Zonnebloemzaden, wortels, zoete aardappelen, snijbiet en spinazie.

Vitamine A zorgt voor de productie van witte bloedlichaampjes in je lichaam. Witte bloedlichamen zijn onze belangrijkste verdediging tegen blessures omdat ze helpen infecties en virussen te bestrijden.

Ook als je geen met het oog zichtbare blessure hebt zoals een open wond ook dan vertrouwt je lichaam op de productie van witte bloedlichaampjes om het genezingsproces te versnellen.

Omega 3 vetzuren

voorbeelden: zalm, walnoten en lijnzaad.

Omega 3 vetzuren zorgen ervoor dat de kans op ontsteking wordt verkleind, vaak zelfs genoeg om ervoor te zorgen dat andere pijnstillers en medicatie niet nodig is.

Door het verminderen van de zwelling en kans op ontsteking rond het getroffen lichaamsdeel zal de pijn afnemen en zul je sneller herstellen.

Zink

OestersVoorbeelden: Oesters, noten, zaden en kip.

Elk onderdeel van je lichaam bevat zink, je zult begrijpen dat zink daarom onmisbaar in het herstelproces van een blessure.

Zink helpt je lichaam de vetten en proteïnen te die je consumeert om te zetten in groei en heling van het geblesseerde weefsel.

Ook helpt zink je immuunsysteem sterk te houden en beschermt het, net als vitamine A, je lichaam tegen infecties en virussen.

Antioxidanten

Voorbeelden: Bosbessen, kersen, pruimen, gember en koffie.

Vrije radicalen en andere gifstoffen die grijpen de macht in de cellen van je kwetsuur en snoepen van onze gezonde cellen.

Dankzij antioxidanten als bosbessen en kersen kunnen we deze gifstoffen onder controle houden waardoor ons lichaam zich kan focussen op het herstelproces.

Van koffie is bewezen dat het de duur van de blessure terug kan dringen en zelfs ons zenuwstelsel kan herstellen om je weer blessurevrij te maken.

Proteïne

EierenVoorbeelden: Rundvlees, kip, kalkoen, eieren en Griekse yoghurt.

Als je geblesseerd raakt zal de natuurlijke behoefte van het lichaam aan proteïne sterk toenemen.

Je lichaam gebruikt proteïne in meerdere processen die in gang worden gezet als je geblesseerd raakt en tijdens je herstelproces.

Hoe snel en hoe goed je herstelt van een kwetsuur kan voor een groot gedeelte worden toegeschreven aan hoeveel proteïne je nuttigt en de kwaliteit van deze proteïne.

Daarom is het belangrijk dat geblesseerde sporters hun dieet omgooien van een koolhydraatrijk dieet naar een hersteldieet met veel proteïnen.

HANDIGE OP MAAT GEMAAKTE VOEDINGSSCHEMA’S

De FIT MethodeAls sporter wil je altijd doorgaan en je lichaam blijven pushen, maar als je geblesseerd raakt is dit simpelweg geen optie.

Daarom is het zaak om A: überhaupt niet geblesseerd te raken en B: als je wel een blessure hebt opgelopen hier zo snel mogelijk vanaf te komen.

Echter snap ik dat het moeilijk is om je dieet zo te ontleden dat je elk ingrediënt die je eet kent en zijn volledige potentie weet te benutten om de juiste herstelvoeding te vinden.

Daarom wil ik je de FIT. Methode van harte aanraden, hierin staan naast effectieve trainingsschema’s vooral uitgebreide voedingsschema’s waarin je precies de hoeveelheid van elk ingrediënt en elke voedingsstof kunt aflezen.

Als je dus herstelvoedsel nodig hebt om te herstellen van een blessure kies je gewoon een recept met veel vitamine C, vitamine A, omega 3, zink en proteïne.

Je hebt de keuze uit 100+ lekkere recepten die ook nog eens erg gezond en voedzaam zijn.

Niet-goed-geld-terug garantie (+ Kortingslink)

FIT. Methode pakketJe kunt de recepten, trainings- en voedingsschema’s van de FIT. Methode gratis uitproberen.

Dankzij de 14 dagen niet-goed-geld-terug garantie krijg je gewoon je geld terug als je niet tevreden bent of deze methode niet is wat je ervan verwacht.

Als je de FIT. Methode download via de onderstaande kortingslink betaal je slechts €29,95 en kun je direct aan de slag!

Het fysieke hardcover boek krijg je de volgende thuisgestuurd.

Wil jij je leven omgooien en fit en gezond worden aan de hand van eenvoudige en duidelijke trainingsschema’s en voedingsschema’s? Download dan de FIT. Methode door op de kortingslink hieronder te klikken.

GA DIRECT NAAR DE GEHEIME KORTINGSPAGINA!

Ruim 15.000 fitte mensen gingen je al voor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *