Veelgestelde vragen Dylan de Vaij [Update oktober 2017]

FAQ Veelgestelde vragenMijn mailbox stroomt elke dag weer vol met vragen, daarom dacht ik laat ik de veelgestelde vragen eens bundelen zodat iedereen er iets aan heeft.

Uiteraard heb ik er zelf ook iets aan, want op deze manier kan ik simpelweg het mailtje beantwoorden door de vrager door te verwijzen naar deze pagina.

Ik ga proberen deze pagina constant te blijven updaten om de nieuwste en meest relevante vragen te blijven toevoegen.

Kleine disclaimer vooraf, dit zijn mijn persoonlijke antwoorden en bevindingen.

Uiteraard zijn er miljoenen verschillende meningen en ervaringen, deze kun je achterlaten in de reacties hieronder (mits het netjes en vriendelijk verwoord wordt).

Inhoud

#1: WAAROM BEN JE DEZE WEBSITE BEGONNEN?

Dylan de VaijIk ben IkGaSkeeleren begonnen als persoonlijk blog van deze ware skeelernerd en fanatiekeling om mijn ervaringen op skeelers met de buitenwereld te delen.

Maar ook om (hopelijk) mensen iets te “leren”, maar ook om zelf bij te leren omdat ik mij in bepaalde onderwerpen ook opnieuw moet verdiepen om er überhaupt een artikel over te kunnen schrijven.

Omdat je over alleen skeeleren maar zoveel kunt schrijven ben ik sinds kort (juni 2017) ook mondjesmaat artikelen over sport en fitness in het algemeen gaan toevoegen.

Uiteraard met de winter in aantocht zullen er ook artikelen over de winterse tegenhanger van skeeleren, namelijk schaatsen volgen. Ik hoop dat jullie deze artikelen net zo kunnen waarderen als de blogs over skeeleren.

Natuurlijk verdien ik ook een klein zakcentje met de advertenties op de site en daarom kan ik het ook ontzettend waarderen als jullie een aankoop doen na het klikken op één van mijn links.

#2: DRAAG JE ZELF ALTIJD BESCHERMERS TIJDENS HET SKEELEREN?

JA! Tot op zekere hoogte natuurlijk, want ik draag inderdaad wel altijd mijn skeelerhelm maar de rest van de beschermers laat ik ook wel eens achterwege.

Naast een skeelerhelm draag ik bijna altijd ook polsbeschermers met daarboven zweetbandjes om af en toe mijn hoofd schoon te kunnen vegen.

#3: WELKE SKEELERS HEB JE?

Powerslide R2Ik heb de Powerslide R2 skeelers met origineel 3x100mm en 1x90mm.

Hoewel ik de schoen van deze geweldige skeeler voor beginners nog steeds draag heb ik er aan ander frame en wielen onder gezet.

Ik heb namelijk een aantal jaren geleden een Venom 4×110 frame onder de skeelerschoen gemonteerd.

Op deze grotere wielen kan ik net iets beter m’n kracht kwijt, meer snelheid maken en m’n slag langer maken.

#4: WAAROM DENK JE DAT JE ALLES WEET OVER SKEELEREN?

Dit denk ik niet alleen, dat weet ik zeker! 😀

Nee, geintje ik denk zeker niet dat ik alles weet over skeeleren, skeelers en schaatsen maar ik weet wel veel.

Bovendien kan ik me erg goed inlezen en onderzoeken om dingen te weten te komen en te ontdekken.

Bovendien vind ik het erg leuk om artikelen te schrijven en mijn opgedane kennis te verwoorden naar jullie toe.

Uiteraard weet ik niet alles en jullie mogen me zeker corrigeren en aanvullen als iets niet klopt of verdere uitleg nodig heeft.

Reageer in dit geval gewoon in de reacties onder de artikelen of stuur een berichtje via contact.

#5: HEB JE OOIT GROTE SKEELERWEDSTRIJDEN GEWONNEN?

SkeelerwedstrijdNee, helaas heb ik niet het grote talent waarmee ik een aanval heb kunnen doen op de wereldtop, of Nederlandse top.

In de jeugd heb ik bij de plaatselijke skeelerclub wel eens een wedstrijdje gewonnen bij een clubwedstrijd, maar nooit een nationale of internationale wedstrijd.

Hoewel ik wel de daadwerkelijke wil om te winnen had en ook erg toegewijd was had ik simpelweg niet het talent om door te breken op skeelers of schaatsen.

#6: HOEVAAK SKEELER JE ZELF?

Tijdens de zomermaanden (april – september) probeer ik 2 keer per week te gaan skeeleren.

Dit lukt vaak, maar ook vaak blijft het bij 1 keer per week door drukte met werk, gezin en deze website.

Tijdens de wintermaanden (oktober – maart) ga ik 1 keer per week schaatsen in één van de drie noordelijke ijshallen, namelijk: Kardinge, Thialf en de Elfstedenhal.

Daarnaast ga ik 1 keer per week naar de sportschool om ook mijn bovenlichaam in goede conditie te houden.

#7: HEB JE OOIT EEN MARATHON GEREDEN?

Ja, ik heb vele marathons geskeelerd waaronder 3 keer de marathon van Berlijn, de meest prestigieuze marathon van de wereld.

Hierop aansluitend kreeg ik de vraag wat mijn snelste tijd is op een marathon en dat is 1:31,10 met een gemiddelde snelheid van bijna 28 km/u.

Hoewel het geen marathon is wil ik hieraan toevoegen dat ik ook 2 keer de Elfstedentocht op skeelers heb gereden.

Dit is een groepstocht met vastgestelde snelheid en rustmomenten, maar echt de zwaarste skeelertocht die er is.

Skeelertocht

#8: WIL JE MIJN ARTIKEL PUBLICEREN OP IKGASKEELEREN.NL?

Ik krijg vaak de vraag of ik artikelen van mensen op deze site wil plaatsen en deze moet ik vaak afwijzen.

Begrijp me niet verkeerd, ik sta heel erg open voor bijdragen van lezers en wil ook zeker wel artikelen plaatsen.

MITS: Deze goed geschreven zijn, goed onderbouwd zijn en relevant zijn om op deze website te plaatsen.

Sterker nog, ik wil graag artikelen door jullie geschreven plaatsen omdat het schrijven van blogs een zeer tijdrovende bezigheid is.

Echter zoals hierboven aangegeven wil ik deze wel eerst lezen omdat deze website een beetje mijn kindje is geworden en ik hier geen “slechte” artikelen wil plaatsen.

Wil jij een artikel schrijven voor IkGaSkeeleren.nl stuur dan even een bericht via contact met het idee voor het artikel of een eerste opzet.

#9: HEB JE ALLE FOTO’S OP DE WEBSITE ZELF GEMAAKT?

Foto nemenNee, ik heb zeker niet alle foto’s op de site zelf gemaakt.

Veel foto’s en afbeeldingen komen van stockfoto-bibliotheken of zijn screenshots van YouTube met toestemming van de eigenaar van de video.

Er staan overigens ook wel veel zelfgemaakte foto’s op de website.

Naar schatting is de verhouding ongeveer 70/30.

#10: GA JE OOK INSTRUCTIEVIDEO’S MAKEN?

Ik ben ooit wel van plan om vooral de pagina Beginners op de schop te nemen en te voorzien van video’s.

Hier komt echter erg veel werk bij kijken en deze tijd heb ik nu (nog) niet en hier moet een volledig nieuw concept voor gemaakt worden.

Daarnaast wil ik deze informatie met video’s wellicht in een kleine (betaalde) E-cursus gieten om ook de middelen te genereren om deze cursus en website constant te verbeteren.

Vraag maar raak!

Zo dit was alweer een flink stuk tekst met vragen die ik dagelijks in mijn mailbox vind.

Heb jij nog andere vragen, opmerkingen of verbeteringen die ik kan doorvoeren dan kun je deze achterlaten in de reacties hieronder.

Zoals gezegd ben ik van plan om dit artikel constant te blijven updaten als er nieuwe vragen voorbij komen die interessant zijn om voor jullie allemaal te beantwoorden.

2 gedachten over “Veelgestelde vragen Dylan de Vaij [Update oktober 2017]

  1. Frans Wiersema

    Hallo Dylan, bedankt dat je je skeelerervaringen met ons wilt delen. Ik ben zelf ook een fanatieke skeeleraar/schaatser en volg je blog al een tijdje. Leuk ook dat je de 11 steden tocht geskeelerd hebt. Dit vind ik persoonlijk een van de mooiste die er is en heb inmiddels wat ervaringen met verschillende 11 steden tochten (8 stuks ?). We proberen deze schitterende tocht door het mooie Friesland weer een impuls te geven qua deelnemers en misschien mag ik hier vermelden dat er sinds kort een speciale Facebook pagina is van de tocht die we onder de aandacht willen brengen. Mag ik / kun je deze vermelden?
    Bedankt en vr. Groeten Frans.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *