Review: Powerslide SWELL, De beste keuze voor fitness skaters

De Powerslide SWELL is een revolutionaire inline-skate die speciaal ontworpen is voor intensieve fitness training.

Tot zover het verkooppraatje van Powerslide, maar hoe goed zijn deze skates echt en zijn dit nu de ultieme fitness skates? Je leest het in mijn uitgebreide review.

Inhoud

POWERSLIDE SWELL HEEFT EEN STRAK DESIGN

Powerslide SWELL reviewDe Powerslide SWELL inline-skates zijn voorzien van een strak design en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Het wordt echter geen poppenkast omdat ze het wel bij 2 kleuren houden per skate, afgezien van de zwarte SWELL die enkel en alleen zwart gekleurd is.

In veel gevallen is het frame voorzien van een witte kleur die doorloopt in de contrefort van de schoen (het deel rond de hiel van de voet).

Het bovenste deel van deze comfortabele skateschoen is verkrijgbaar in allerlei uiteenlopende kleuren, o.a. roze, rood, blauw, geel, grijs en zwart.

SCHOEN

De schoen van de Powerslide SWELL is zeer mooi en modern ontworpen met aan de onderkant een versteviging voor je enkel van kunststof.

Ook aan de bovenzijde van de schoen wordt je enkel goed ondersteund met een enkeldeel van kunststof.

Zowel het bovenste enkeldeel als de versteviging aan de onderkant doen goed hun werk en bieden je voldoende stevigheid om ook op deze grotere wielen, dus hoger van de grond, comfortabel te kunnen skaten.

Wat mij meteen opviel – en als ik andere recensies lees ook vele anderen – was dat de schoen klein valt. Dus als je deze skeelers aanschaft zorg er dan voor dat je ze 1 maat groter dan je schoenmaat bestelt.

Van binnen voelt de schoen erg comfortabel aan door de zachte binnenschoen met een opvallend stevig voetbed. Dit zorgt ervoor dat je er moeiteloos uren op kunt rijden zonder klachten, als je conditie het toelaat uiteraard.

PASVORM SCHOEN

Powerslide SWELL lichtblauwDe schoen Powerslide SWELL valt erg klein, bestel deze daarom altijd een maat groter dan je schoenmaat.

Aan de binnenkant van de schoen zal het schuim in eerste instantie wellicht een beetje strak aanvoelen, vooral rond de enkel en aan de bovenkant van de “tong” van de schoen.

Echter geen zorgen dit schuim (met textiel eromheen) zal zich snel naar jouw voet vormen waardoor je een erg goede pasvorm zult krijgen.

SLUITINGEN

De skates hebben 3 verschillende sluitingen om ze lekker strak onder je voeten te binden, namelijk: veters, klittenband en een buckle strap.

Het onderste deel van de schoen over je wreef naar je tenen kun je strak trekken met de onderste veters.

Over het bovenste deel van de wreef bevindt zich een klittenband en daarboven kun je de skeeler rond je enkel strak aantrekken met de speciale buckle strap.

Let erop dat je de klittenband niet te strak aantrekt om de doorbloeding naar je voet en je tenen goed op gang te houden.

By including only the most essential elements, we created a sophisticated and minimalistic skate yet more efficient and advanced than any other skate available in the fitness segment. (Powerslide)

FRAME MET 3 GROTE WIELEN

Naast de schoen is het frame met de 3 grote wielen (Tri Skates) het meest opvallende onderdeel van deze fitness skates.

De Powerslide SWELL modellen zijn verkrijgbaar met een wit frame onder eigenlijk elke kleur schoen en een zwart frame onder de volledig zwarte schoen.

Dit aluminium frame weegt slechts 210 gram, waardoor de inline-skates lekker licht aanvoelen en je geen moeite zult hebben deze van het asfalt te krijgen.

Het korte frame zorgt ervoor dat je extreem wendbaar bent en je dus makkelijk in het drukke stadsverkeer kunt bewegen.

Echter met de grote wielen – 110 mm en 125 mm – die zijn afgekeken van het hogere segment speedskates kun je ook zonder moeite hoge snelheden bereiken (de wielen kom ik zo op terug).

WIELEN

Powerslide SWELL zwart witEn zo zijn we alweer aangekomen bij de wielen van de skates, het enige onderdeel waarmee je het asfalt raakt (als het goed is).

De wielen zijn dan ook het pronkstukje van deze skates en het meest onderscheidende onderdeel vergeleken met de concurrentie.

Want wie had 10 jaar geleden, of zelfs 5 jaar geleden, kunnen denken dat er fitness skates op de markt gingen komen met wielen van 110 millimeter, laat staan 125 mm.

Waar we deze grote wielen bij de pure speedskates al lang zien was er tot nu toe nog niemand op het idee gekomen om deze ook onder fitness- en urban skates te monteren.

Voor de Powerslide SWELL heeft het Duitse merk gekozen voor de standaard Powerslide Infinity wielen die, zoals je in mijn review van deze wielen kunt lezen, erg goed zijn.

Voor de skates met 110 mm wielen hebben ze gekozen voor een hardheid van 86A en voor de skates met 125 mm wielen is gekozen voor 85A. Dit is een gemiddelde hardheid en hiermee kun je prima uit de voeten.

WAT HEB JE AAN ZULKE GROTE WIELEN?

Het idee achter deze grote wielen is dat je makkelijk hoge snelheden kunt ontwikkelen en dus meer power in je workout kunt leggen.

Bovendien zul je met grotere wielen minder moeite hebben om op ruw wegdek te rijden, denk hierbij aan klinkerwegen of erg ruw asfalt.

Dankzij het korte frame met “slechts” 3 wielen ben je erg wendbaar en kun je makkelijk sturen en manoeuvreren op deze skeelers.

Hoewel de toekomst uit moet wijzen of de wielen van je skeelers nog groter kunnen worden dan 125 mm denk ik persoonlijk dat dit een té grote aanslag op je enkels zou worden en je hier niet prettig meer op zal skeeleren.

SKATEN OP DE POWERSLIDE SWELL

Springen over een bankje met de SWELLHet eerste wat je merkt als je de Powerslide SWELL skates aantrekt is dat je een beetje voorover leunt, vergelijkbaar met een hakje onder je schoenen.

Dit is erg goed als je wilt sprinten of snelheid wilt opbouwen, maar kan een nadeel zijn als je op een ruwe ondergrond rijdt waarbij je moet oppassen niet voorover te vallen.

Echter is dit van (zeer) tijdelijke aard, want binnen de kortste keren ben je hier helemaal aan gewend en zul je hier geen last meer van hebben.

Hoewel er bepaalde modellen wel zijn uitgerust met een remblokje aan de achterkant van het frame is dit niet bij elk model het geval.

Op skates zonder remblokje kun je naar mijn mening het beste gebruik maken van de T-Stop, of neem de volgende pagina even door waarin ik alle remtechnieken op skeelers voor je op een rijtje heb gezet.

PRIJS-KWALITEITVERHOUDING

De prijs van de Powerslide SWELL skates ligt ongeveer rond €300 en dit is naar mijn mening een prima prijs voor deze fitness skates.

Zoals we gewend zijn van het merk Powerslide zitten deze skates erg goed in elkaar en weet ik zeker dat je hier jaren op kunt rijden.

EINDOORDEEL 8,5/10

In mijn eindoordeel van de Powerslide SWELL geef ik deze skates een 8,5 als rapportcijfer omdat ze (na een uurtje wennen) heerlijk aanvoelen en je hier lekker op zult rijden.

Dankzij de grote wielen zul je makkelijk snelheid kunnen ontwikkelen, daarnaast ben je op deze skates dankzij het korte frame extreem wendbaar.

Al met al is deze skate een echte aanrader voor de fanatieke fitness skater. Ik zou echter beginnende skaters aan willen raden om voor een model met 110 mm wielen te kiezen omdat je hiervoor net iets minder kracht nodig hebt.

Ik hoop dat ik je met deze uitgebreide review een beter beeld heb kunnen geven over de plus- en minpunten van de Powerslide SWELL fitness skates.

Neem je tijd om de verschillende modellen hieronder te bekijken en zoals gezegd bestel altijd een maatje groter dan je schoenmaat. Happy skating!

Summary
Review Date
Reviewed Item
Powerslide SWELL
Author Rating
51star1star1star1star1star

6 gedachten over “Review: Powerslide SWELL, De beste keuze voor fitness skaters

 1. Michel Decorte

  Dat is de informatie die ik al lang zoek.
  Ik wil graag op de weg skaten maar de wegen en fietspaden in België zijn zo slecht dat het bijna niet te doen is met gewone inline skates met wielen van 80 mm.
  Graag had ik nog geweten wat de betere hardheid van de wielen is en of skates met luchtbanden een meerwaarde hebben.

  1. Dylan de Vaij Auteur bericht

   Hee michel,

   De hardheid van deze skates is 82A, waarmee deze precies in de middenmoot zit en je er dus alle kanten mee op kunt.
   Bij deze fitness skates is de hardheid van de wielen tegenwoordig niet meer een heel groot issue omdat de wielen ver genoeg uit elkaar zijn geplaatst waardoor ze elk hobbeltje en obstakel aankunnen.

   Naar mijn weten zijn luchtbanden speciaal voor off road gebruik, dus als je ermee het bos ingaat. Zou ik niet meteen aanraden.

   Nog een klein stukje eigenbelang, ben je van plan deze inline-skates aan te schaffen? Haha wil je dit dan via mijn linkje doen? 😀

   Groeten Dylan

 2. Herman langen

  Ik ga deze skeelers kopen. Skeeler al jaren naar werk. Eerst op 80 mm wielen en daarna op 100mm. Nu ben ik toe aan 125mm wielen, lijkt mij geweldig.

 3. Lotte

  Hi Dylan, ik overweeg ze ook te kopen als ze in mijn maat kan vinden. Als goedkoper alternatief zie ik de Powerslide ‘Swell Lite Black 100’. Ik heb jarenlang geskate op 4 84mm wielen, geef niets op de snelheid maar ben vooral geïnteresseerd in 3 grotere wielen ivm onregelmatigheden op de wegen. Zou je 100mm afraden tov 110? En enig idee over de kwaliteit/pasvorm van dit type? Alvast bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *