Top 10: Geluksmomentjes tijdens het skeeleren

In navolging van de Top 10: Grootste ergernissen tijdens het skeeleren heb ik nu een iets vrolijker lijstje voor jullie, namelijk de Top 10: Geluksmomentjes tijdens het skeeleren.

Wederom zit er geen volgorde in en noem ik random een aantal dingen op die me blij maken tijdens het skeeleren.

Inhoud

#1 Windje in de rug

Wind in de rugEr is natuurlijk niks lekkerder dan skeeleren met de wind in de rug. De snelheid die je dan kunt ontwikkelen en letterlijk het gevoel dat je zweeft.

Let er wel op dat na de wind in de rug vaak een stuk met tegenwind volgt.

Mijn tip is daarom begin je rit altijd tegen de wind, zodat je op de terugweg lekker naar huis kunt flyeren.

#2 Calorieën verbranden

Natuurlijk is skeeleren ook een uitstekende manier om aan je conditie te werken en gewicht te verliezen.

Ongemerkt kun je met skeeleren best veel calorieën verbranden, zo verbrandt een persoon van 70 kilo tijdens een skeelerrit van een half uur ongeveer 259 calorieën.

Bereken met deze handige tool hoeveel calorieën jij hebt verbrand tijdens je laatste rondje skeeleren: Calorieenverbranden.nl.

#3 Sunshine Reggae

ZonneschijnHet allerlekkerst is natuurlijk skeeleren in de zomer bij een heerlijk zonnetje en een temperatuur van tussen de 20 en 25 graden.

Wanneer de zon dan ook tevoorschijn komt en zijn warme lach laat zien tovert dit ook altijd een lach op mijn gezicht.

Als de zon fel schijnt is het dragen van een goede zonnebril overigens wel erg belangrijk!

Het dragen van een sportbril tijdens het skeeleren is overigens altijd aan te raden om te voorkomen dat beestjes in je ogen vliegen bijvoorbeeld.

#4 Goed wegdek

Voor skeeleraars zijn de elementen en omstandigheden extreem belangrijk, omdat het op sommige klinkerwegen bijna onmogelijk rijden is.

Op een racefiets heb je bijvoorbeeld veel minder last van wisselende ondergronden, maar op skeelers kan dit zomaar een snelheidsverlies van 10 tot 15 km/u opleveren.

Probeer daarom altijd mooie vlakke gladde asfalt- of betonwegen op te zoeken.

#5 Makkelijk overstappen op ijs

Schaatsen op natuurijsEen ander groot voordeel van skeeleren in de zomer is dat de overstap naar het ijs in de winter veel soepeler gaat.

En wat is er nou leuker dan al die mensen die in de zomer niet getraind hebben voorbij te rijden tijdens de eerste ritten op de ijsbaan in de winter.

Let er overigens wel op dat de skeelertechniek toch wel iets anders is dan de schaatstechniek, daarom zal het toch ook voor jou wel weer even wennen zijn.

#6 Need For Speed

Dat gevoel dat je snelheid nodig hebt, dat gevoel dat je je lichaam tot het uiterste wil testen. Dat gevoel kun je erg goed op skeelers, of inline-skates, kwijt.

Steeds sneller gaan en als je thuiskomt dit ook bevestigd zien op je Sports Tracker. Nog beter, zo snel gaan dat je wielrenners voorbij rijdt alsof ze er niet zijn.

#7 Jezelf verbeteren

Ik kan ook erg gelukkig worden als ik mezelf keer op keer kan verbeteren.

Bijvoorbeeld je techniek (bijvoorbeeld Double Push) steeds verder kunnen bijschaven tot je het volledig tot in de perfectie onder de knie hebt.

Maar ook als je vaker dezelfde route aflegt dan kun je met behulp van de GPS je trainingen vergelijken en als er een stijgende lijn in zit kun je daar erg gelukkig van worden.

#8 Samen skeeleren

Samen skeelerenAlleen skeeleren is leuk, maar samen skeeleren is nog leuker. Als je een goede vriend, kennis of familielid hebt die ook goed kan skeeleren is het erg lekker om samen een rit te doen.

Onderweg lekker de alledaagse zaken bespreken, lachen en vloeken als de wind draait en je vol tegen de wind in moet beuken. Maar hé met zijn tweeën kun je wel mooi kop over kop rijden.

Let er wel op dat degene met wie je gaat skeeleren ongeveer hetzelfde niveau heeft als jij, anders kan het leiden tot grote frustraties als je elkaar niet bij kunt houden.

#9 Valpartij voorkomen

Ok, natuurlijk is het in eerste instantie niet bepaald leuk als je bijna ten val komt. Maar als je met kunst en vliegwerk uiteindelijk een valpartij weet te voorkomen dan kan dit erg lekker voelen.

Vooral omdat je weet hoe erg je geschild zou zijn als je wel ten val was gekomen natuurlijk.

#10 Gevoel van voldoening

Uitrusten in een hangmatLast but not least op deze lijst is voor mij het gevoel van voldoening die ik krijg na elke training op mijn skeelers.

Lekker naar buiten en niet de hele dag op mijn luie krent zitten en lekker sporten, ook al is het maar 20 minuten.

Beweging is goed voor iedereen, bind die skeelers daarom lekker onder mensen en ga naar buiten, ik beloof je het geeft een voldaan gevoel als je jezelf helemaal leeg gereden hebt.

Wat zijn jouw geluksmomentjes tijdens het skeeleren?

Dit zijn slechts een aantal van mijn geluksmomentjes die ik beleef op skeelers, maar wat brengt een lach op jouw gezicht tijdens het skeeleren?

Deel je belevenissen in de reacties hieronder!

Is dit artikel iets teveel positiviteit voor jou, dan kun je altijd nog even mijn Top 10: Grootste ergernissen tijdens het skeeleren lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *