Top 10: Grootste ergernissen tijdens het skeeleren

Arrggghhhh, iedereen heeft ze, grote ergernissen tijdens het skeeleren. Hieronder noem ik mijn top 10  dingen waaraan ik me irriteer tijdens m’n skeelerrit.

Er zit overigens geen volgorde in, dus het loopt niet van minder erg naar erg of andersom. Gewoon random dus en als je toevoegingen hebt lees ik die graag in de reacties.

Inhoud

#1 Onverwachts pap in de benen

Ergernissen tijdens het skeelerenDit zal iedereen af en toe overkomen, je gaat van huis en bent van plan om lekker door te trappen. Echter al na een paar honderd meter voel je je benen al vol lopen.

Deze plotselinge opeenstapeling van melkzuur in je benen kan bijvoorbeeld opspelen na een zware dag op het werk.

Helaas is er ook niet echt een goede oplossing voor, het enige wat je kunt doen is lekker op je gemakje te gaan rijden en er genoegen mee nemen dat deze ronde geen toptijd op gaat leveren.

En bedenk goed volgende keer nieuwe ronden, nieuwe kansen.

#2 Tractor op de weg

Hoe vervelend is het als je net lekker aan het skeeleren bent en er een tractor voor je komt rijden.

Heel langzaam kruip je richting diezelfde tractor, maar je moet inhouden omdat het landbouwvoertuig iets langzamer rijdt dan jij.

Inhalen lukt echter ook niet omdat je niet zoveel kunt versnellen om eromheen te komen of door tegemoetkomend verkeer.

#3 Mest op de weg

Het wil ook wel eens voorkomen dat bovengenoemde tractor zojuist zijn weiland heeft bemest en dat er allemaal opgedroogde mestresten op de weg liggen.

Onder je skeelers voelt het net als dikke takken waar je overheen rijdt en ze ontwijken lukt ook niet omdat je dan op de verkeerde weghelft moet gaan rijden.

#4 Fietsers die je niet begrijpen

Irritante fietsersHoe irritant is het als fietsers niet begrijpen hoe hard je gaat en ook niet snappen dat je niet binnen een paar meter stil kunt staan.

Het komt vaak voor dat fietsers uit een zijweg ineens de weg opdraaien omdat er toch “maar” een skeeleraar aankomt en die rijden altijd net zo snel als een normale fietser toch?

Nou nee dus, we rijden vaak twee keer zo snel als de gemiddelde fietser en als er dan ook nog eens een auto uit de andere richting komt kan er zomaar een gevaarlijke situatie ontstaan.

#5 Regenbui uit het niets

Je checkt Buienradar nog snel even voor je van huis gaat en je ziet wel een klein wolkje, maar die komt niet eens bij je in de buurt. Heerlijk, gaan met die banaan!

Dit kleine buitje blijkt zich echter snel te ontwikkelen en groter te worden, dus krijg je op de helft van je skeelertocht een dikke stortbui op je kop.

Hierdoor moet je je hele skeelers weer uit elkaar halen bij terugkomst om alles droog te maken. Doe je dit onderhoud niet dan roesten je lagers en heb je piepende wielen tijdens je volgende rit.

#6 Op hol geslagen GPS tracker

Sports tracker vectorJe bent heerlijk aan het skeeleren en voor je gevoel wordt dit het snelste ritje ooit.

Je gemiddelde snelheid ligt extreem hoog, vooral ook omdat de wind vandaag echt gunstig staat en je kunt niet wachten om thuis je sports tracker uit te lezen.

Als je thuis komt en op de GPS kijkt blijkt dat deze nooit connectie heeft gehad, of de connectie een hele tijd kwijt is geweest. Zeg maar dag tegen je snelste tijd ooit!

#7 Auto’s die je niet durven inhalen

Niks is zo irritant als een auto achter je die je makkelijk kan inhalen maar dit niet doet omdat ze denken dat er te weinig ruimte is.

Na een minuut hoor je ineens getoeter achter je omdat ze eisen dat je overeind komt om extra ruimte te geven.

Dit terwijl je niet breder rijdt dan de twee fietsers naast elkaar die ze net wel zonder enige moeite hebben ingehaald.

#8 Ieuwl beestjes

Iedereen mondjes dicht en skeelerbril op. Tijdens het skeeleren waaien er zo vliegjes en andere vieze beestjes in je wagenwijd openstaande mond.

Ook je neusgaten en oren zijn niet veilig tegen deze vieze beestjes. Tip van Flip doe altijd een sportbril op tijdens het skeeleren, want beestjes in je ogen is echt niet prettig.

#9 Slecht wegdek

Kom laten we eens avontuurlijk doen, we slaan gewoon een weg in die we nog niet kennen. Vaak kom je dan van een koude kermis thuis.

Soms lijkt het asfalt van een afstandje nog zo mooi glad, maar als je er eenmaal op rijdt blijkt het toch veel grover te zijn dan het in eerste instantie leek. Ook andere omstandigheden kunnen leiden tot de nodige frustratie.

#10 Bochtje knallen, dacht het niet!

Skeeleren bocht naar linksStel je voor, recht voor je zie je een heerlijke bocht naar links liggen en je denkt: “Die bocht ga ik eens lekker aanvallen en door knallen.”

Echter niets is minder waar, precies op dat moment komt er een auto uit de andere richting, of nog erger een tractor.

Op het moment dat jij de bocht instuurt rijdt deze auto of tractor daar ook, waardoor je moet afremmen en de bocht moet laten voor wat het was en hopen op nog zo’n kans.

Of ben jij iemand die terug zou rijden, een aanloop zou nemen en de bocht alsnog er flink van langs zou geven? Gewoon omdat het kan.

Deel jouw grootste ergernissen tijdens het skeeleren

Dit zijn slechts een aantal van mijn grootste ergernissen tijdens het skeeleren, maar wat zijn die van jouw?

Deel jouw grootste irritaties tijdens je skeelerrit hieronder in de reacties!

Heb je nu even genoeg van al dit gezeur en negativiteit? Fleur je humeur even op met m’n Top 10: Geluksmomentjes tijdens het skeeleren.

3 gedachten over “Top 10: Grootste ergernissen tijdens het skeeleren

  1. Coen

    Ali Baba en de veertig rovers op de racefiets die van jou verwachten dat je in de berm springt als zij eraan komen en er tegenliggers zijn. ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *