10 Superfoods voor betere sportprestaties [Ingrediënten voor duursporters]

Superfoods betere sportprestaties walnotenVeel mensen, maar ook veel topsporters, kunnen zich geen leven meer indenken zonder superfoods omdat dit hun sportprestaties zou verbeteren.

Maar hoe zit het eigenlijk met deze supervoeding en belangrijker nog ga je er sneller van skeeleren of schaatsen?

Het lichaam van een topsporter kun je vergelijken met een raceauto, natuurlijk rijdt deze niet op gewone huis-tuin-en-keuken benzine maar op speciale brandstof van hoogwaardige kwaliteit.

Inhoud

SUPERFOODS, INGREDIËNTEN VOOR DUURSPORTERS

Hetzelfde geldt voor het lichaam van een atleet, als zij kiezen voor junkfood en “normale” voedingsstoffen dan zullen zij niet het optimale uit hun lichaam kunnen halen.

Zo heb je een specifiek dieet nodig om betere prestaties te kunnen leveren en zelfs blessures te voorkomen of er sneller van te herstellen.

Professionele atleten verbranden zoveel calorieën dat zij ook erg veel calorieën binnen moeten krijgen om hun energie weer aan te vullen.

In principe kunnen ze dus alles eten wat ze willen zonder aan te komen, maar dit betekent niet dat ze dat ook zouden moeten doen.

Formule 1 bijtankenNet als de eerder genoemde raceauto zullen ook zij moeten nadenken wat voor hun de beste brandstof is om topprestaties te (blijven) leveren.

Vanwege de extra energie die duursporters dagelijks verbruiken is het belangrijk dat zij een dieet volgen met voldoende plantaardige ingrediënten, hoge kwaliteit proteïnen, gezonde vetten en zullen zij een te veel aan suiker en verkeerde vetten willen vermijden.

Eén van de beste voedingsstoffen die atleten aan hun trainings- en voedingsschema kunnen toevoegen zijn superfoods.

Superfoods zijn voedingsstoffen met een bijzonder grote voedingswaarde die de potentie hebben om je gehele gezondheid, maar ook sportprestaties te verbeteren. Vergelijkbaar met de hoogwaardige brandstof van een Formule 1 auto.

You don’t have to eat less, You just have to eat right.

10 SUPERFOODS VOOR BETERE SPORTPRESTATIES

Duursporters weten hoe belangrijk het is om goed te eten om optimaal te kunnen herstellen van hun lange intensieve inspanningen.

De volgende 10 superfoods zijn een perfecte toevoeging aan het dieet van een sporter om zowel lichamelijk als mentaal te kunnen herstellen van de geleverde inspanningen.

#1: CHIAZAAD

Chiazaad superfoodChiazaden hebben een grote voedingswaarde en zijn erg vezelrijk en bevatten daarnaast 3 keer zoveel antioxidanten als bosbessen. Ook zijn ze rijk aan calcium, ijzer en proteïne.

Chiazaden bevatten daarnaast veel Omega 3 vetzuren en kunnen meer dan 12 keer hun eigen gewicht in water absorberen waardoor je langdurig gehydrateerd blijft.

Ze helpen je dus langer en beter gehydrateerd te blijven en stimuleren de opname van voedingsstoffen in je lichaam.

#2: MELK

Er zijn tegenwoordig vele verschillende soorten melk (soja, amandel en zelfs rijstmelk en hennepmelk), echter is de normale melk nog altijd de beste “witte motor” voor atleten.

Melk zit boordevol met koolhydraten en proteïnen waardoor het nog steeds de beste spierhersteller is na een lange sportprestatie.

Wanneer koolhydraten en proteïnen gezamenlijk worden ingenomen kan je spierweefsel sneller herstellen dan wanneer het afzonderlijk van elkaar wordt ingenomen.

#3: KERSEN

KersenDe kers is een fruitsoort die erg rijk is aan antioxidanten waardoor het eten van kersen vele gezondheidsvoordelen kan hebben.

Daarnaast is het eten van kersen goed voor het herstel van een intensieve workout, maar kan het ook direct je sportprestaties verbeteren.

Uit onderzoek is gebleken dat hardlopers die gedurende 7 dagen tweemaal daags kersensap dronken aanzienlijk minder spierpijn hadden na een lange duurloop.

De voordelen van kersensap als hersteldrankje zijn bijzonder groot omdat kersen een grote ontstekingsremmende werking hebben.

Een kersenrijk dieet zorgt ook voor minder kans op overgewicht, overtollig vet en hart- en vaatziekten.

#4: HAVERMOUT

Ook havermout heeft veel oplosbare vezels en complexe koolhydraten, daarnaast is het een goede bron van proteïnen en staat het laag op de glycemische index waardoor energie verspreid over een lange periode wordt losgelaten in je lichaam, ideaal voor duursporters.

Havermout bevat ook een gezonde dosis vitamine B en is rijk aan mineralen en antioxidanten.

Het papje staat ook bekend om het feit dat het je cholesterol in bedwang kan houden en is één van de meest voedzame voedingsstoffen die er is.

#5: BOERENKOOL

BoerenkoolBoerenkool is, zoals de naam al zegt, lid van de kool-familie en bevat veel vitamine A, K en B6, maar ook calcium en ijzer.

Het is een groente die het ontstekingsremmende proces van je lichaam bevordert en daarnaast wederom een grote antioxidant.

Het eten van boerenkool kan er daarnaast voor zorgen dat je minder stress hebt en je cholesterol verlagen.

#6: BANANEN

Bananen zijn bijzonder goed om voor het sporten te eten, maar ook zeker na het sporten en dit is ook de reden waarom je een banaan terug zult vinden in de sporttas van bijna elke atleet.

Bananen zitten boordevol kalium en vitamine B6 waarmee je je bloedsuikerspiegel op peil kunt houden.

Ook staat de banaan erom bekend dat het de spijsvertering verbetert en je lichaam weer aan kan vullen met energie na bijvoorbeeld een lange duurrit op skeelers of een Alternatieve Elfstedentocht.

#7: ZOETE AARDAPPELS

Gerecht met zoete aardappelsDe zoete aardappel is een zetmeelrijke groente met veel vitamine A en C welke beide erg sterke antioxidanten zijn die vrije radicalen (ontstaan van ziekte) uit lichaam kunnen verwijderen.

Ze helpen je bloeddruk te verlagen en is een echte superfood voor betere sportprestaties omdat ze veel vitaminen en mineralen bevatten.

Kalium, ijzer, mangaan en koper zijn vitamines waar veel duursporters een tekort aan hebben, terwijl juist mangaan en koper zorgen voor een goede spierfunctie en de opbouw en het herstel van spieren.

Rens Kroes (inderdaad het zusje van Doutzen) maakt
Zoete-aardappelbrownies

#8: WALNOTEN

Walnoten bevatten veel plantaardige en vezelrijke proteïnen, maar ook veel vitamine B en E en antioxidanten.

Ze bevatten de meeste Omega 3 vetzuren van alle noten en de ontstekingsremmende stoffen in walnoten zijn goed voor je botten.

Ook zijn ze goed voor je cholesterol en helpen ze hart- en vaatziekten voorkomen, bovendien zijn ze een lekkere snack voor onderweg.

#9: EIWIT(POEDER)

Eiwitpoeders whey proteinsEiwitten en in geconcentreerde vorm eiwitpoeder is een proteïne die alle benodigde aminozuren bevat.

Het wordt snel en efficient door het lichaam opgenomen waardoor het een droomingrediënt is voor elke sporter.

Het bevat geen cholesterol en vet en de proteïnen en aminozuren zijn essentieel voor de opbouw van je spieren.

Eiwit is het ideale ingrediënt om na een intensieve training te nemen om sneller te herstellen en je spieren de kans te geven sterker te worden en te groeien.

#10: WILDE ZALM

Zalm en dan vooral wilde zalm zit vol met gezonde proteïnen, aminozuren en vitamine B6 en B12 waardoor het een must is voor elk sportdieet.

Wilde zalm staat bekend als de “koning van de vissen” omdat het zoveel hoge kwaliteit proteïnen bevat.

Uit onderzoek is gebleken dat als je wekelijks (wilde) zalm eet je minder kans hebt om hart- en vaatziekten, hartaanval, beroerte en hoge bloeddruk te krijgen.

Het antioxidant in zalm, seleen, staat bekend om het beschermen van je hart- en vaatstelsel.

MAAK HEERLIJKE GERECHTEN VAN DEZE SUPERFOODS

Proteïnerijke gerechten coverOk, je weet nu 10 ingrediënten die niet in je volgende maaltijden mogen ontbreken om jouw sportprestaties naar een hoger plan te tillen.

Maar hoe maak je hier nou een lekker gerecht van? En welke ingrediënten kun je wel combineren en welke niet?

Het eBook Proteïnerijke Recepten doet precies dit. Het maakt van al deze superfoods heerlijke voedzame en gevarieerde gerechten.

Geen enkel ander voedingsschema of afvalgids voorziet in zoveel gezonde gerechten met de bovenstaande superfoods als basis.

Zoals je op de cover van dit eBook kun zien vind je in dit gerechtenboek 75 makkelijke recepten voor maximale spieropbouw.

Als je het Proteïnerijke Recepten eBook nu download via onderstaande kortingslink krijg je bovendien 60% korting en een aantal gratis extra bonussen.

Je ontvangt dan namelijk ook de eBooks: Proteïnerijke Smoothies, Snacks, Salades en Salade Dressings.

Niet-goed-geld-terug garantie (+ Kortingslink)

Op de website van Proteïnerijke Recepten kun je 3 gratis recepten downloaden om de gerechten uit het boek te testen.

Overigens kun je Proteïnerijke Recepten sowieso gratis proberen, want dankzij de 60 dagen niet-goed-geld-terug garantie krijg je gewoon je geld terug als je niet tevreden bent.

Ga aan de slag met superfoods en het Proteïnerijke Recepten eBook en verbeter je sportprestaties per maaltijd!

DOWNLOAD HET PROTEÏNERIJKE RECEPTEN EBOOK!

Ruim 15.000 Sporters gingen je al voor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *