Skeeleren ideaal voor vet verbranden

      Geen reacties op Skeeleren ideaal voor vet verbranden

Vet verbranden met skeelerenHet is alom bekend dat skeeleren een geweldige workout kan zijn, maar wist je dat je met skeeleren meer vet verbrandt dan met bijvoorbeeld hardlopen en touwtje springen?

Health.com nam skeeleren zelfs op in haar lijst van 7 beste vet verbranders en onze zo geliefde sport staat zelfs op nummer 1.

Hieronder kun je een korte samenvatting en vertaling van het artikel vinden. Het originele artikel kun je vinden op Health.com.

Skeeleren beste vet verbrander

Skeelertraining vet verbrandenWe hebben allemaal wel eens van die dagen waarin we gewoon geen tijd hebben om naar de sportschool te gaan. Daarom vragen we onszelf af met welke sporten kunnen we vanuit huis de meeste calorieën verbranden?

Je hoeft niet verder te zoeken, want hier zijn de top 7 vet- en calorieverbranders van sterrentrainer Ramona Braganza uit Los Angeles. Braganza heeft geholpen om de lichamen van sterren als Jessica Alba, Halle Berry en Anne Hathaway hun geweldige vorm te geven.

Probeer een sport uit de lijst en je stimuleert je stofwisseling voor twee dagen. Eén kleine training, maar een grote beloning!

425 Calorien verbranden in 30 minuten

Strak lichaam met skeelerenMet skeeleren, of inline-skaten, verbrand je 425 calorieën in 30 minuten.

Verbaasd? Omdat skeeleren gewoon erg leuk is om te doen vergeet je dat je je spieren traint, daarom staat het ook op nummer 1 op onze lijst van vetverbrandende sporten.

Vooral je bilspieren en heupspieren krijgen ervan langs tijdens het skeeleren door de constante zijwaartse beweging. Hierdoor vraagt skeeleren meer van je lichaam dan onze nummer 2: hardlopen. Bovendien krijgen ook je core spieren en flinke workout omdat deze spieren verantwoordelijk zijn voor je uiteindelijke balans tijdens de valbeweging.

Je krijgt al deze voordelen zonder dat je je knieën en andere gewrichten zwaar belast, skeeler gewoon een lekker strak tempo en je bent good-to-go! Vergeet alleen je helm en andere beschermers niet!

Je kunt het vet verbranden nog verder versnellen door intervaltrainingen te doen, sprint een minuut om vervolgens weer een minuut rustig te rijden en herhaal dit tot je niet meer kunt.

Schaatsen goede winterse vet verbrander

Schaatsen in de winterGoed artikel, maar natuurlijk hebben we in Nederland te maken met het typische Nederlandse weer waardoor je niet altijd kunt skeeleren. Behalve als je in de buurt van Heerenveen woont, want daar is de enige overdekte skeelerpiste van Nederland.

Gelukkig zijn de ijsbanen overal in het land weer open dus kun je de skeelertraining voortzetten op het ijs als de omstandigheden het buiten niet toelaten om te gaan skeeleren.

Hoewel het al een iets ouder artikel is bewijst het wel eens te meer dat afvallen met skeeleren een uitermate goede combinatie is.

Vet verbranden met skeeleren

Daarom zou ik ook iedereen die gewicht wil verliezen en vet wil verbranden aanraden om te gaan skeeleren, omdat het niet alleen erg leuk is, maar zoals blijkt ook erg effectief.

Bovendien is het minder belastend voor je gewrichten dan andere sporten, een win-win-win-situatie dus!

Ga gewoon lekker skeeleren! Of schaatsen! Of beide!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *