Review: Roces Gymnasium 2.0, skates voor iedereen!

Roces Gymnasium 2.0 reviewDe Roces Gymnasium 2.0 inline-skates zijn skates waarop echt iedereen uit de voeten kan en ze zien er bovendien erg sexy uit.

Officieel worden ze verkocht als ‘mannen skates’ maar ik zie geen enkele reden waarom vrouwen deze skates niet ook zouden kunnen dragen.

De Gymnasium 2.0 is een ideale inline-skate voor een rondje door de stad op een mooie zomeravond, met uiteraard een pitstop op een terrasje.

Maar ook de iets serieuzere fitness skater kan goed aan zijn trekken komen op de Roces Gymnasium 2.0 skates.

Voor wie zijn de Gymnasium 2.0 niet?

Als je een echte speedskater en snelheidsduivel bent en je skeeler nodig hebt om in de zomer je schaatstrainingen te doen dan zijn deze skates niks voor jou en wil ik je de Powerslide R2 skeelers aanraden.

Ook als je je eerste “stapjes” op skates/skeelers nog moet maken wil ik je aanraden voor een ander model te kiezen.

Je kunt in dit geval beter kiezen voor Cardiff skates omdat deze skates dankzij het unieke design en plaatsing van de wielen nog meer stevigheid en balans bieden.

Maar goed we hadden het natuurlijk over de Gymnasium 2.0 dus laten we snel verder gaan met de specificaties van deze skates.

Roces Gymnasium 2.0

  • Schoen: Softboot
  • Frame: Magnesium
  • Sluiting: Snelsluiting en gesp
  • Wielen: 90mm 82A
  • Lagers: ABEC 9 kogellagers
  • Kleur: Zwart – Rood

Dit zijn de specificaties van de Gymnasium 2.0 waar ik in het vervolg van deze review dieper op in ga.

Softboot schoen

Schoen Roces Gymnasium 2.0De buitenschoen is vervaardigd uit polypropeen, een hoge kwaliteit kunststof, waar de softboot binnenschoen uiteraard naadloos in past.

Deze softboot schoen voelt erg zacht aan en vooral het voetbed voelt erg comfortabel en zacht aan.

Wat ook opvalt is hoe luchtig de schoen is en ik zelf na anderhalf uur skaten geen zweetvoeten had. Dit kan natuurlijk ook met mijn tempo te maken hebben gehad, maar toch!

Omdat er op de juiste plaatsen een harde kunststof schoen zit heb je genoeg ondersteuning en kun je makkelijk in balans blijven.

Concluderend moet ik zeggen dat deze softboot schoen misschien wel de beste feature van de Roces Gymnasium 2.0 is en dat deze erg goed en natuurlijk aan je voeten aanvoelt.

Magnesium frame

Het frame van de Gymnasium 2.0 is gemaakt van het ultra lichte materiaal magnesium.

Dit metaal zorgt er niet alleen voor dat het frame, en dus de gehele skate, extreem licht wordt, maar magnesium staat er ook om bekend dat het extreem sterk is waardoor jij al je kracht in deze skates kwijt kunt.

Snelsluiting en gesp

Snelsluiting en gespRoces heeft deze skates ook voorzien van een handige snelsluiting waarmee de skates binnen enkele seconden stevig zijn ondergebonden.

Door de voorkant van de skate loopt een sterke veter die met een draaiknop kan worden aangetrokken en weer losgemaakt.

Hiernaast is de Gymnasium ook nog voorzien van een gespsluiting rond de enkel waarmee je de skates ook strak rond je enkels kunt bevestigen voor meer stabiliteit.

Wielen

In dit model heeft Roces gekozen voor 90 mm wielen met een hardheid van 82A gemaakt door Roces zelf.

Met wielen van 90 mm kan eigenlijk iedereen uit de voeten, van de meer getrainde en fanatieke fitness skater tot de echte beginners.

En wat betekent nu die 82A hardheid? De wielen van skeelers en skates worden weergegeven in durometer ‘A’.

Hierbij zit 82A in het midden en is het wiel niet zacht te noemen, maar ook niet extreem hard.

Bovendien zullen de meeste amateur skaters en skeeleraars het verschil tussen 78A, 82a en 84A niet eens voelen, kortom een prima wiel voor deze skates.

ABEC 9 Lagers

ABEC 9 lagersDe Roces Gymnasium 2.0 is voorzien van ABEC 9 kogellagers waarmee de wielen erg soepel rollen. Wederom prima lagers voor deze skates.

Er heerst overigens erg veel verwarring op het gebied van lagers, het hoeft namelijk niet per se het geval te zijn dat ABEC 9 lagers beter zijn dan ABEC 7 of ABEC 5 lagers.

De ABEC-normering geeft enkel en alleen de toegestane foutmarge in de kern van de lager aan, maar zegt niks over het materiaal waarvan het gemaakt is.

ABEC 9 heeft een kleinere toegestane foutmarge dan ABEC 5 echter wordt dit berekend tot in duizendsten van millimeters dus ik zou me er niet al teveel zorgen over maken, vooral omdat ABEC 9 in principe dus de beste lagers zouden moeten zijn.

Het is overigens wel grappig om te vermelden dat na 1 ritje op je nieuwe skates deze ABEC-normering de prullenbak in kan omdat je door over meerdere hobbels te skaten de kern van je lagers sowieso al hebt beschadigd.

Maar geen zorgen dit is normaal en hier zul je niets van merken.

Design van de Gymnasium 2.0 skates

Een niet onbelangrijk punt is natuurlijk, hoe zien ze eruit? Zoals je op de afbeeldingen ziet is de basiskleur van de Roces Gymnasium 2.0 zwart met een aantal rode details die vooral in de wielen het meest naar voren komen.

De Gymnasium 2.0 is door Roces op de markt gebracht als echte ‘mannen’ skate, maar persoonlijk vind ik de zwart – rode kleurstelling bij zowel mannen als vrouwen prima passen en vind ik dat ook een stoere chick deze skates prima kan dragen.

Conclusie en prijs-kwaliteitverhouding

Uitrusten na het skatenDe Roces Gymnasium 2.0 is een erg goede skate voor alle fitness skaters en plezier skaters onder ons.

De skate voelt erg stevig en kwalitatief hoogwaardig aan waardoor ik denk dat je er jaren plezier van kunt hebben.

Als je overigens het merk ‘Roces’ een beetje kent weet je dat zij al jaren erg goede skates maken en dat je met inline-skates van Roces (bijna) altijd goed zit.

Natuurlijk kijken wij Nederlanders altijd naar de prijs en persoonlijk vind ik deze erg meevallen, want je koopt de Roces Gymnasium 2.0 al voor zo’n €175.

Denk je nu: “Wow deze skates moet ik hebben, maar waar kan ik ze kopen?”, dan kun dat bijvoorbeeld bij Bol.com door op de links hieronder te klikken. Ik wens je alvast veel skate-plezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *