Boekbespreking: Boeken over skeeleren en skaten

Vandaag heb ik eens iets totaal anders voor jullie, ik ga namelijk een aantal boeken over skeeleren en skaten met jullie bespreken.

Met de zomervakantie in aantocht en het feit dat je in je vakantieland natuurlijk niet altijd in de gelegenheid bent om zelf te skeeleren of je verzuurde beentjes juist een beetje welverdiende rust wilt gunnen dacht ik: “Wat is er dan leuker dan op het strand te lezen over je favoriete sport?”

Daarom heb ik een aantal boeken over skeeleren en skaten voor je doorgebladerd en kun je hier de beste (Nederlandse) skeelerboeken vinden.

Handboek skaten en skeeleren

Handboek skaten en skeeleren coverIn het Handboek skaten en skeeleren gaat Dick Nap, de schrijver van dit 159 pagina’s tellend boek, dieper in op onder andere de verschillen tussen skeeleren en skaten.

Het boek gaat diep in op de basistechniek die je nodig hebt voor skaten en skeeleren en vooral hoe je dit als trainer aan jonge kinderen kunt leren met behulp van leuke oefeningen en spelvormen.

Hierbij wordt vooral gelet op de specifieke skeelerhouding om goed snelheid op te kunnen bouwen, bochten te rijden en natuurlijk veilig weer afremmen.

Voor het trainen van oudere kinderen leer je de beweging te analyseren en hoe je met kleine aanpassingen een groot resultaat kunt behalen.

Maar ook de recreatieve skater wordt niet vergeten, zo vind je in het ‘Handboek skaten en skeeleren’ veel uitgebreide tips om het skateplezier en veiligheid te vergroten.

Eindoordeel 8,5/10

Het handboek skaten en skeeleren is een zeer mooi vormgegeven boek voorzien van veel kleurenfoto’s en tekeningen.

Het boek gaat zeer diep in op hoe je jezelf (en anderen) de juiste skeelertechniek aan kunt leren en laat ook daadwerkelijk zien met welke oefeningen je de juiste techniek aan kunt leren.

Samenvattend vind ik het een erg goed en mooi boek en kun je er veel goede, nuttige en leuke tips en oefeningen uit halen om een betere skeeleraar en skeelertrainer te worden.

Je kunt het boek bestellen door op de link hieronder te klikken.

Skaten: basisboek voor de sportbeoefenaar

Skaten: basisboek voor de sportbeoefenaarDit uit het Engels vertaalde basisboek voor skaters gaat in tegenstelling tot het Handboek skaten en skeeleren juist erg diep in op alle randvoorwaarden om het skaten zelf heen.

Hierbij gaan de schrijvers Georg Ladig en Frank Rüger in op de juiste uitrusting en beschermers en waarom je deze moet dragen.

Daarnaast gaat het basisboek voor skaten dieper in op de risico’s die loopt tijdens valpartijen en de meest voorkomende blessures.

Het bijzondere aan dit boek is dat alle takken van inline-skaten voorbij komen en worden belicht.

Zo gaat het niet alleen over het speedskaten, wat wij in Nederland als skeeleren kennen, maar ook over andere disciplines binnen het inline-skaten als: inline-hockey, off-roadskating en aggressive skating.

Eindoordeel 6,5/10

Skaten: basisboek voor de sportbeoefenaar is een bijzonder naslagwerk van 127 pagina’s voor alle vormen van skaten en skeeleren.

Het boek bevat scherpe kleurenfoto’s, kaders, grafieken en een woordenlijst en steekt al met al erg goed in elkaar.

Wil je dit naslagwerk zelf eens doorbladeren? Klik dan op de link hieronder en bestel dit boekje snel.

In-line skaten

In-line skaten met Christine AaftinkIn-line skaten is een boek waarin oud-schaatskampioene Christine Aaftink je stap voor stap de beste skeelertechniek aanleert.

Ze leert je aan de hand van duidelijke illustraties 8 verschillende remtechnieken, snelheid maken en bochten rijden.

Aaftink vertelt je in een apart hoofdstuk hoe je veilig kun skaten en wat je hiervoor nodig hebt.

Je leert ook hoe je je inline-skates kunt onderhouden zodat ze langer mee zullen gaan en waar je op moet letten als je nieuwe skeelers koopt.

Als je de theorie in het boek hebt gelezen is het tijd om naar buiten te gaan en één van de 46 skateroutes door heel Nederland variërend in afstand van 10 – 35 kilometer uit het boek te ontdekken.

Je hoeft overigens niet het hele boek mee tijdens je skeelerrit, want je kunt de verschillende routes als losse uitneembare kaarten uit het boek meenemen.

Eindoordeel 7/10

Dankzij het feit dat Christine Aaftink zelf topschaatser is geweest kan ze uitstekend in begrijpelijke taal uitleggen hoe je jezelf bepaalde technieken aan kunt leren en waar je extra op moet letten.

Deze tips worden kracht bijgezet met duidelijke illustraties en je zult dan ook geen moeite hebben deze te begrijpen.

Ook de vele skateroutes in elke hoek van Nederland zijn duidelijk in kaart gebracht waarmee jij altijd een leuke route in de buurt zult vinden.

Al met al een erg leuk naslagwerk voor alle beginnende en gevorderde skaters en skeeleraars en daarom krijgt dit boek een dikke 7 van mij en je raadt het al, ook dit boekje kun je weer aanschaffen via onderstaande link op Bol.com.

Routegids: Skaten in Nederland

Routegids: Skaten in NederlandHet boek Routegids: Skaten in Nederland is een handig naslagwerk om de mooiste skateroutes door heel Nederland te vinden.

In het boek wordt erg nauwkeurig de verschillende routes beschreven en wordt je onder andere gewezen op gevaarlijke kruispunten en delen met slecht wegdek.

Ook is bij het omschrijven van deze skeelerroutes gelet op de staat van het wegdek, de omgeving en de bereikbaarheid van het startpunt van de route met de auto en het openbaar vervoer.

Alle routes worden weergegeven in een overzichtelijk kaartje en bevat nuttige informatie zoals: lengte, bezienswaardigheden en de beste plekjes voor een hapje en een drankje.

Het boek begint met een aantal basisregels die je als deelnemer aan het verkeer op skates moet weten, want je bent als skater volgens de wet immers een ‘voetganger’.

Daarnaast krijg je uitgebreid uitleg over het dragen van een skeelerhelm en andere beschermers.

Eindoordeel 8/10

Routegids: Skaten in Nederland is een handig boekje van 96 pagina’s die je per provincie 1 tot 6 mooie skateroutes geeft.

De routes zijn goed in kaart gebracht en de bezienswaardigheden zijn met mooie foto’s weergegeven.

Mocht je op zoek zijn naar een mooie skeelerroute in jouw omgeving dan is deze gids echt iets voor jou en kun je er alle informatie die je nodig hebt in terugvinden.

Ben jij op zoek naar een leuke skateroute in jouw buurt, bestel dan de routegids via de link hieronder.

De beste boeken over skaten en skeeleren

Voor het geval je het nog niet doorhad, dit is een gesponsord artikel en als je dus besluit één van deze boekjes aan te schaffen verdien ik er een klein bedrag aan.

Ik hoop dat je dit kunt waarderen, want laten we eerlijk zijn dit is wel wat de site levend houdt en mij de kans geeft mijn tijd erin te blijven steken.

Ik zet hieronder nog even al het aanbevolen leesvoer voor je op een rijtje zodat jij komende zomer je kennis over de voor ons zo geliefde sport kunt uitbreiden.

Of misschien weet jij nog leuke boeken die over skaten of skeeleren gaan laat ze dan even weten in de reacties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *