Droog trainen voor de zomer [De feiten en fabels op een rijtje!]

Droog trainen voor de zomerWanneer je de woorden “droog trainen” hoort denk je al snel mensen met een killerbody en keiharde buikspieren.

Vooral voor veel vrouwen (maar ook veel mannen) is het een doelstelling om in de zomer op het strand te liggen met een volledig afgetraind en droog lichaam.

Gebruikelijk gaat de meeste aandacht uit naar de buikspieren en de armspieren, in het bijzonder de triceps (armspier) en wil men hier spierdefinitie in aanbrengen.

DROOG TRAINEN VALKUILEN

Een grote fout die veel mensen maken (vooral vrouwen) is dat ze relatief minder zwaar hoeven te trainen maar wel veel herhalingen moeten doen om hun vetpercentage te verlagen.

Hierbij brengen ze echter geen aanpassingen in hun dieet aan en vergeten ze vaak het belang van cardio in hun trainingen.

Cardiotrainingen kun je overigens ook uitstekend op skeelers uitvoeren, maar dit geheel terzijde.

DE FABEL VAN SPIERDEFINITIE

Spierdefinitie buikLaten we meteen een mythe met betrekking tot spierdefinitie uit de wereld helpen, want spieren worden niet harder of zachter. Ze kunnen echter wel groeien of krimpen.

Het aanbrengen van meer spierdefinitie, of droog trainen, gebeurt door je spieren te trainen en sterker te maken waardoor ze groter zullen worden.

Hierdoor worden spieren duidelijker zichtbaar en zullen ze de vorm van je lichaam beïnvloeden, een veelgebruikte Engelse term hiervoor is ‘muscle toning’.

Wanneer je dan ook nog (een deel van) het omliggende vet weet te verbranden zullen je spieren meteen in het oog springen en spreken we van een grote spierdefinitie.

JA! IK WIL OOK EEN KILLERBODY VOOR DE ZOMER!

KRACHTTRAINING EN VET VERBRANDEN

Hoe je het ook wendt of keert om een grotere spierdefinitie te krijgen en je lichaam droog te trainen zul je naar de sportschool moeten gaan en krachttraining moeten doen.

Dit is de enige manier om je spieren op te bouwen en het omliggende vet te verbranden, overigens zijn er wel een aantal thuis fitness oefeningen die je ook thuis kunt uitvoeren.

De gebruikelijke weerstandstrainingen waarbij alles draait om herhalingen in plaats van hoge weerstand is niet genoeg om je spieren “eruit te laten springen”.

Je zult je eigen limieten moeten opzoeken om ook dat laatste beetje vet te kunnen verbranden.

Daarnaast zul je ook minder calorieën binnen moeten krijgen om het overtollige lichaamsvet kwijt te kunnen raken.

Droog trainen bewijs

DE FABEL VAN VEEL HERHALINGEN VOOR ZICHTBARE SPIEREN

Ok, je wilt niet mega gespierd worden of veel spieren kweken, je wilt alleen dat deze goed zichtbaar worden en onder hun vetlaag vandaan komen.

Dit betekent echter niet dat je alleen veel herhalingen met relatief weinig gewicht moet doen, ook jij kunt beter je spieren echt tot het uiterste dwingen met zware gewichten.

Om je spieren te laten groeien en het omliggende vet te verbranden moet je je echt zwaar inspannen.

Simpelweg de oefeningen uitvoeren zonder tegengewicht en zonder krachtinspanning zal niet het gewenste resultaat opleveren.

Je spieren worden niet genoeg op de proef gesteld en hebben dus ook geen reden zich aan te passen naar zwaardere omstandigheden.

Normaal gesproken levert een training waarbij je vermoeid wordt na 8 tot 12 herhalingen de beste resultaten.

Deze oefeningen moeten wel zo zwaar zijn dat je ook echt geen dertiende herhaling kunt doen omdat je spieren deze oefening niet meer aankunnen.

Kun je wel erg makkelijk nog een dertiende herhaling uitvoeren dan betekent dit simpelweg dat de weerstand nog niet hoog genoeg was en je de volgende keer met nog meer gewicht moet trainen.

DROOG TRAINEN EN VET VERBRANDEN

Krachttraining dumbbellsKrachttraining en cardio hoeven niet per se afzonderlijk van elkaar gedaan te worden, je kunt namelijk bij sommige oefeningen zowel je conditie als je spierkracht trainen.

Indirect heeft dit ook resultaat, want des te meer spierweefsel je krijgt door krachttraining des te sneller zal je spijsvertering worden, zelfs tijdens rust.

Hierdoor zul je hoe dan ook meer calorieën en vet verbranden waardoor sporten altijd een goede manier is om af te vallen.

Wanneer je zware krachttraining doet en kort rust neemt tussen de oefeningen zal je hartslag omhoog gaan waardoor je net zoveel calorieën en vet verbrandt als je bij cardiotraining doet.

Hierdoor kun je twee vliegen in één klap slaan omdat je de voordelen van krachttraining kunt combineren met de voordelen van cardiotraining wanneer je je trainingsschema goed inricht.

Probeer het aantal herhalingen altijd tussen 10 en 15 te houden om het meeste voordeel eruit te halen en blessures te voorkomen.

Tussen de sets kun je het beste korte rustmomenten nemen die niet langer dan een minuut duren om toch rust te nemen maar je hartslag niet te ver te laten dalen.

Probeer wederom zo zwaar te trainen dat je met moeite de laatste paar herhalingen van elke set nog kunt uitvoeren.

Wees niet bang om niet het gebruikelijke aantal herhalingen tijdens de laatste set uit te kunnen voeren.

Dit is normaal omdat je bijzonder korte rustpauzes neemt tussen de sets dat je spieren simpelweg niet volledig kunnen herstellen.

Uiteindelijk zal je lichaam en dan met name je spieren ook hieraan wennen en kun je sneller herstellen en nog zwaarder kunnen trainen in een korter tijdsbestek.

Wanneer je echt geen 10 herhalingen uit kunt voeren kun je wel het beste een aantal kilo’s van de halter of het apparaat verwijderen.

Je kunt je rust tussen de sets timen met een stopwatch, maar na verloop van tijd heb je deze niet meer nodig omdat je gewend bent geraakt zware en snelle trainingen en korte rustpauzes.

CIRCUITTRAINING

Circuittraining sportschoolOm een kortere en efficiëntere training te kunnen doen en ervoor te zorgen dat je hartritme hoog blijft kun je bijvoorbeeld een circuittraining doen.

Bij een circuittraining ga je direct van de ene oefening naar de andere oefening waarbij je steeds een andere spiergroep traint.

Je volgt dus een serie van oefeningen en gaat van de ene naar de andere zonder rust, een waar circuit dus vandaar ook de naam ‘circuittraining’.

Na elke ronde kun je een kort rustmoment inlassen als je het nodig hebt en kun je een volgende ronde langs de apparaten doen.

Focus is bij een circuittraining van uitermate groot belang, daarom kun je het beste een koptelefoon dragen om afleiding te vermijden.

Circuittraining is een bijzonder effectieve manier van trainen om vet te verbranden, sterker te worden, uithoudingsvermogen te krijgen, spieren te kweken en echt droog te trainen.

HEB JIJ HULP NODIG BIJ DROOG TRAINEN?

Droog Trainen Protocol Vrouwen reviewDit is uiteraard een erg kort overzicht over hoe je kunt droog trainen en bovendien heb ik ook niet alle wijsheid in pacht.

Wil jij echt professionele hulp bij het creëren van jouw killerbody dan wil ik je het Droog Trainen Protocol van de Droog Trainen Academie aanraden.

Zij hebben inmiddels al duizenden mensen aan een gespierd lichaam geholpen met unieke en duidelijke trainingsschema’s en informatie over een gezonde levensstijl.

Via onze exclusieve kortingslink kun je het Droog Trainen Protocol downloaden (PDF) met 80% korting en ontvang je een aantal exclusieve bonussen.

Je kunt het Droog Trainen Protocol gratis uitproberen, want dankzij de 90 dagen niet-goed-geld-terug garantie krijg je gewoon je geld terug als je niet de gewenste resultaten behaalt en niet tevreden bent!

JA! HELP MIJ OOK EEN KILLERBODY TE KRIJGEN!

Dit populaire boek is inmiddels ruim 15.000 keer gedownload!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *