Review: Raps Comfort V6 klap-vaste schaatsen

      1 reactie op Review: Raps Comfort V6 klap-vaste schaatsen

Raps Comfort V6 klap-vaste schaatsenDe Raps Comfort V6 schaatsen is een klapschaats die bedoeld is voor zowel beginnende schaatsers als gevorderde toerschaatsers en waar zowel mannen als vrouwen op kunnen schaatsen.

Zoals de titel al doet vermoeden kan het ijzer van deze schaats vastgezet worden waardoor je een vaste schaats krijgt.

Dit kan voornamelijk van pas komen bij het schaatsen op natuurijs waarbij je minder snel “over de punt” zult gaan als je in een scheur terechtkomt.

Persoonlijk zou ik dit niet vaak (of nooit) gebruiken, maar ik kan me voorstellen dat veel mensen het klapmechanisme wel af en toe zullen sluiten.

RAPS COMFORT V6 SCHAATSSCHOEN

De softboot schaatsschoen is al jaren het paradepaardje van het schaatsmerk Raps en zij waren ook één van de eerste die een dergelijke schoen op schaatsen monteerde.

Want deze middelhoge schoenen werden toch altijd voornamelijk gebruikt als skeelerschoenen en niet om op te schaatsen.

Raps is mede verantwoordelijk voor de omslag die de softboot schoenen teweeg hebben gebracht waardoor meer beginners en kinderen het plezier in schaatsen hebben kunnen vinden.

Dan nu de schoen zelf, deze is eigenlijk zo goed als hij eruit ziet en is weinig op aan te merken.

De binnenkant is voorzien van een sterke maar zachte stof waardoor deze erg comfortabel om je voet zal zitten en je bovendien niet snel koude tenen zult krijgen.

De schoen sluit mooi hoog rond je enkel waardoor je erg stevig op deze schaats zult staan.

Je kunt de schoen extra strak rond je enkel binden dankzij de veters die ook helemaal hoog rond je enkel kunnen worden gebonden.

Al met al is het een erg comfortabele schaatsschoen waarop je erg lang door kunt schaatsen, ook als je nog niet een erg goede schaatser bent.

Let wel op deze schoen valt klein en daarom is het verstandig om deze schaatsen altijd een maat groter dan je normale schoenmaat te bestellen.

KLAP-VAST ONDERSTEL

Raps Comfort V6 klap-vast onderstelZoals gezegd zou ik persoonlijk de klapschaats niet snel vastzetten omdat het gewoon een erg fijne klapschaats is.

De veren staan niet tè strak afgesteld waardoor je niet snel een ontzettende klap in je hak krijgt elke keer als de schaats terugklapt.

Daarnaast is het klap-vast onderstel voorzien van een demper waardoor je niet de aandacht zult trekken van iedereen op de ijsbaan.

Wil je het onderstel wel vastzetten, bijvoorbeeld als er veel scheuren in het ijs zitten of sneeuw of andere troep op het ijs ligt, dan doe je dit gemakkelijk met de draaischroef aan de achterkant.

Hierna zul je wel weer even kort moeten wennen aan het rijden op een vaste schaats, maar dit heb je zo weer onder de knie.

Het ijzer heeft een hardheid van 61 HRC, nu zal je dit waarschijnlijk weinig zeggen, maar het komt erop neer dat het een erg hard stalen ijzer is die langer scherp blijft waardoor je de Raps Comfort V6 minder vaak hoeft te slijpen.

VOOR WIE IS DEZE SCHAATS?

Toertocht schaatsenDe Raps Comfort V6 klap-vaste schaats is een goede schaats voor gemiddelde tot gevorderde schaatsers die vooral voor hun plezier schaatsen op zowel kunstijs als natuurijs.

Daarnaast kan deze schaats uitstekend gebruikt worden door mensen die op de minder stevige lage schaatsschoenen niet uit de voeten kunnen vanwege enkelproblemen of iets dergelijks.

Bovendien is de prijs-kwaliteitverhouding dusdanig goed dat het niet de duurste schaats is die zult vinden, maar ook zeker geen slechte schaats.

Voor wie is deze schaats niet? De Raps Comfort is absoluut niet de ideale schaats voor de beste schaatsers en snelheidsduivels onder ons.

Zij zullen op deze schaatsen niet hun ei kwijt kunnen en kunnen beter professionele “wedstrijd” klapschaatsen aanschaffen.

Ook als absolute beginner kun je deze schaatsen beter niet aanschaffen omdat je met een klein beetje schaatservaring toch beter uit de voeten zult komen.

Beginnende schaatsers en kinderen kunnen dan ook beter kiezen voor bijvoorbeeld de Zandstra Easy Glider.

RAPS

Raps is een relatief jonge schaatsenfabrikant die in 1987 in Almelo werd opgericht maar toch al jaren aan de weg timmert met vooral uitstekende toerschaatsen,

Het merk brak definitief door toen Falko Zandstra in 1993 wereldkampioen allround werd op deze schaatsen.

Het bedrijf heeft er altijd naar gestreefd om schaatsen te maken voor fanatieke toerschaatsers die kwalitatief hoogwaardig en betaalbaar zijn.

Wanneer je om je heen kijkt op de ijsbaan dan zul altijd mensen op Raps schaatsen voorbij zien rijden.

RAPS COMFORT V6 KLAP- VASTE SCHAATSEN KOPEN

De Raps Comfort V6 klap-vaste schaatsen zijn hoogwaardige schaatsen die ik bijna iedereen aan wil raden met uitzondering van de echte snelheidsduivels en absolute beginners.

Dankzij de bijzonder stevige doch zachte schoen zul je uren achter elkaar kunnen schaatsen waardoor ze ideaal zijn voor toerschaatsers.

Bovendien is de prijs-kwaliteitverhouding dusdanig goed dat je met een relatief kleine investering jaren plezier zult hebben van deze schaatsen.

Je kunt de Raps Comfort V6 schaatsen nu tijdelijk met korting aanschaffen en gratis thuis laten bezorgen door OnlineSkateShop.nl.

Raps Comfort klap-vast schaatsen

Summary
Review Date
Reviewed Item
Raps Comfort V6 klap-vaste schaatsen
Author Rating
41star1star1star1stargray

1 gedachte over “Review: Raps Comfort V6 klap-vaste schaatsen

  1. Michiel

    Hoi Dylan, leuke review! De schoenen lijken op de foto’s wel erg hoog boven het ijzer te hangen, maakt dit ze daarom wel geschikt voor de recreatieve schaatser? Ik kan me voorstellen dat ze dan een stuk moeilijker te controleren zijn. Groeten Michiel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *