Blaren met skeeleren voorkomen en behandelen [+ 5 Praktische tips tegen blaren!]

Blaren: Een op het oog kleine blessure die je het skeeleren onmogelijk kunnen maken.

Net als bij ander schoeisel het geval is kun je ook in je skeelers last van blaren krijgen en dit wordt veelal veroorzaakt door een verkeerde pasvorm van de skeelers.

Wanneer je een scherpe pijn voelt, met name bij je tenen of je hak, dan doe je er goed aan je skeelers uit te trekken en je voeten te checken op mogelijke blaren.

Blaren met skeeleren voorkomen en behandelen

5 Praktische tips om blaren met skeeleren te voorkomen

Heb je ooit een blaren gekregen in een paar nieuwe schoenen of natte schoenen? Dan weet je ook hoeveel pijn dit kan veroorzaken tijdens het lopen.

Hoewel het krijgen van blaren een relatief kleine blessure is en geen grote gevolgen heeft kan het wel verschrikkelijk pijn doen en ervoor zorgen dat je niet met plezier skeelert.

Om deze lastige en pijnlijke situatie te vermijden heb ik 5 praktische tips voor je verzameld waarmee jij blaren met skeeleren kunt voorkomen:

#1: Koop goed passende skeelers

Als je skeelert op inline-skates met een slechte pasvorm of skeelers die simpelweg te klein zijn dan vraag je er gewoon om om blaren te krijgen.

Draag je namelijk te kleine skeelers dan zorgt dit voor frictie op alle plekken waar de skeelers te strak zitten.

Check hier waar je precies op moet letten bij het kopen van skeelers!

#2: Draag sokken in je skeelers

Een van de eenvoudigste oplossing tegen blaren is vaak om goede sokken te dragen in je skeelers. Dit kan de frictie namelijk voor een groot gedeelte wegnemen.

Wanneer je juist iets te grote skeelers hebt gekocht kun je desnoods 2 paar sokken over elkaar dragen dit kan voor die extra zachte laag zorgen om blaren te voorkomen.

Zorg er wel voor dat je sokken draagt waarin je voeten goed kunnen “ademen” om je voeten zo droog mogelijk te houden.

#3: Rustig aan op nieuwe skeelers

Als je nieuwe skeelers koopt doe je er goed aan om je voeten de kans te geven om te wennen aan de nieuwe skates.

Dit geldt ook wanneer je na een lange periode waarin je niet hebt geskeelerd deze weer eens aantrekt.

Probeer op nieuwe skeelers altijd rustig te beginnen en korte trainingsrondjes te doen voor je lange afstanden gaat skeeleren.

Wanneer je merkt dat je voet pijnlijk wordt en er een blaar ontstaat dan kun je het beste direct stoppen met skeeleren en dit probleem proberen op te lossen.

Dit kun je doen door bijvoorbeeld de skeelerschoen thermoplastisch te vervormen voor een betere pasvorm.

#4: Anders veteren

Een andere oorzaak van blaren in skeelers is dat je je veters niet goed vastbindt waardoor er te veel druk en frictie op de wreef van de voet komt.

Deze situatie is eenvoudig op te lossen door je skeelers iets losser onder te binden (op bepaalde pijnpunten) of de veters anders in je skeelers te strikken.

#5: Gebruik blaarpleisters

Hoewel het plakken van blaarpleisters geen oplossing is voor het probleem en voorkomen beter is dan genezen kun je deze pleisters wel gebruiken om je blaren weer te laten genezen en toch met plezier te skeeleren ondanks de blaren.

Een blaarpleister dekt de blaar af als een soort tweede huid en zorgt voor direct verlichting van de pijn waardoor de huid  onder de pleister kan herstellen en jij toch kunt skeeleren terwijl je blaar geneest.

Naarmate de blaar onder de pleister geneest laat de blaarpleister uit zichzelf los en kun je deze verder lostrekken wanneer deze begint los te laten.

Conclusie

Hopelijk heb je iets aan de bovenstaande tips en adviezen en kun je voortaan zonder blaren skeeleren.

Laat in de reacties hieronder ook weten hoe jij omgaat met blaren tijdens het skeeleren en hoe jij dit hebt opgelost!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *