Billen trainen voor skeeleren

      Geen reacties op Billen trainen voor skeeleren

Als je sneller wilt skeeleren dan is het belangrijk om je billen te trainen omdat de skeelerbeweging eigenlijk vanuit je billen en je heupen begint.

En de beste oefening voor sterkere bilspieren en een stel fantastische billen is natuurlijk de squat, maar hoe voer je deze oefening uit en waarom is deze zo belangrijk?

BILLEN TRAINEN MET SQUATS

SquatBijna iedereen weet wel hoe je squats moet doen, maar voor die enkeling die het nog niet weet toch nog even in het kort:

Bij sqautten spreid je je benen tot schouderbreedte en zakt door je knieën tot deze een hoek van 90 graden maken en komt langzaam weer omhoog.

Als je bilspieren en bovenbeenspieren sterker worden kun je gewichten toevoegen die je in je handen kunt houden. Let er wel op dat je je rug recht houdt tijdens het uitvoeren van squats.

Met squats train je de belangrijkste spiergroepen die je gebruikt met skeeleren, namelijk: bilspieren, dijspieren, bovenbeenspieren, knieën en kuitspieren. Simpelweg je gehele onderlichaam.

Of je nu een professioneel skeeleraar of schaatser bent, fitness skater die zijn of haar lichaam van de nodige vormen wil voorzien of een recreatieve inline-skater die gewoon sneller wil gaan, iedereen heeft profijt van het gericht trainen van de billen en bovenbenen.

BELANGRIJKSTE SPIEREN VOOR SKEELEREN TRAINEN

Billen trainen met skeelerenZoals gezegd is één van de belangrijkste spiergroepen voor skeeleren je bilspieren en het uitvoeren van squats is wellicht de belangrijkste oefening om deze spiergroep te trainen.

Want eigenlijk is de schaats- en skeelertechniek erg vergelijkbaar met squats, alleen tijdens het skeeleren zet je jezelf af en valt dan op je andere been waar bij stilstaand squatten je benen altijd op de grond blijven.

Des te sterker je spieren worden des te krachtiger kun jij afzetten op skeelers en kun je nog meer energie overbrengen op het asfalt (mits je over een goede techniek bezit natuurlijk).

Deze spierkracht heb je nodig als je op een hoog niveau gaat skeeleren om explosief uit de startblokken te kunnen komen.

Bij een skeelerstart sta je ineen gebogen te wachten op het startschot en wanneer dit schot dan klinkt moet je met alle kracht in je lichaam overeind komen en de eerste passen maken.

BILSPIEREN TRAINEN

In de sportschool zijn er meerdere apparaten waarmee je je bilspieren en bovenbenen kunt trainen.

Toch blijkt keer op keer dat de beste manier om je billen te trainen toch de oude vertrouwde squats zijn, met of zonder losse gewichten.

Het is overigens belangrijk om squatten eerst onder de knie te krijgen zonder losse gewichten om blessures te voorkomen.

MOOIE BILLEN MET SQUATS EN GEWICHTEN

Squatten met gewichtenDe reden waarom veel skeeleraars en schaatsers losse gewichten gebruiken bij het squatten is omdat ze hiermee een geweldige workout kunnen doen.

Bovendien kun je je hele onderlichaam trainen met alleen een paar gewichten en heb je dus uiteindelijk geen sportschool nodig.

Je kunt er ook voor kiezen om deze oefening in de sportschool te doen met een halterstang met gewichten op je rug of in je nek of op je borst om de training nog zwaarder te maken.

Om dit nog verder uit te bouwen kun je ook opspringen als je je benen weer strekt vanuit een squat. Dit zijn de zogenaamde ‘kikkersprongen’ en dit tilt je training naar een nog hoger niveau.

SKEELEREN OM SQUATS TE VERVANGEN

Je kunt het echter ook omdraaien en dit zal voor veel recreatieve en fitness skaters als muziek in de oren klinken.

Je kunt ook lekker gaan skeeleren om juist de squats te vervangen, want met skeeleren train je ook je billen en een ieder die dit fanatiek heeft gedaan weet welk resultaat dit kan hebben.

Kijk maar naar skatebabe Nathalie uit België met wie ik kortgeleden een interview had. Zij heeft haar lichaam kunnen transformeren door te gaan skaten.

DE PERFECTE SQUAT

Hoe voer je nu de perfect squat uit? Ik ga je puntsgewijs uitleggen hoe je je squats het beste uit kunt voeren zodat je het maximale resultaat haalt zonder geblesseerd te raken.

  • Spreid je benen ongeveer op schouderbreedte
  • Houd je voeten recht, dus je tenen recht naar voren
  • Zorg ervoor dat je gehele voet de grond blijft raken, ga dus niet op je tenen staan
  • Strek je armen recht vooruit of gebogen bij elkaar
  • Houd je rug recht gedurende de gehele squat
  • Ga langzaam door je knieën tot je een kniehoek van 90 graden (haaks) bereikt
  • Strek je benen en kom weer overeind
  • Herhalen, herhalen en nog eens herhalen


Je ziet het, squatten is een erg eenvoudige oefening maar kan extreem zwaar zijn. Dit maakt hem wel uiterst effectief in het trainen van je billen.

Dus wil jij sneller gaan skeeleren en mooie billen krijgen dan zit er maar één ding op, squatten en lekker veel skeeleren.

Heb je nog geen gewichten, maar ben je wel enthousiast geworden over het trainen van je billen en je onderlichaam dan vind je hieronder een aantal aanbiedingen waarmee je goedkoop aan de slag kunt.

STRAKKE TRAININGSSCHEMA’S VOOR STRAKKE BILLEN

Droog Trainen Protocol eBook coverWil jij ook je billen trainen maar weet je niet waar je moet beginnen? Dan wil ik je het Droog Trainen Protocol aanraden.

Het Droog Trainen Protocol is geschreven door de professionals van de Droog Trainen Academie en staat boordevol met alle informatie die jij nodig hebt om je lichaam te transformeren.

Durf jij de uitdaging aan om binnen enkele weken een strak en droog lichaam te krijgen, inclusief strakke gespierde billen?

Check dan het Droog Trainen Protocol welke je nu tijdelijk met maar liefst 80% korting kunt downloaden via onze exclusieve kortingslink!

Je kunt het 70+ pagina’s tellende eBook overigens ook eerst gratis uitproberen, want dankzij de 90 dagen niet-goed-geld-terug garantie krijg je gewoon je geld terug als je niet tevreden bent!

DOWNLOAD HET DROOG TRAINEN PROTOCOL NU!

Dit populaire eBook is inmiddels ruim 10.000 keer gedownload!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *