Interview #1: Nathalie, Instagram skatebabe uit België

Voor het eerste interview op IkGaSkeeleren.nl heb ik Nathalie, een Belgische skater met grote following op Instagram, uitgenodigd voor een interview.

Nathalie laat zien hoe je je lichaam strak en in tiptop conditie kunt krijgen door te gaan skaten en is een grote motivator voor veel meiden (en mannen uiteraard) die dit ook willen bereiken.

Ok, laten we er niet langer omheen draaien en hoe deze Belgische inline-skater ook jou kan inspireren om de skates onder te binden en erop uit te gaan.

Inhoud

#1 Hallo Nathalie, wie ben je en wat doe je in het dagelijkse leven?

Skatebabe NathalieIk ben Nathalie, 26 jaar en werk sinds kort als Product Manager bij deSter.

Ik heb Communicatie management gestudeerd en hoop daar ooit wat mee te kunnen doen.

Ik doe niet veel speciaals helaas, want daar is in het leven te weinig tijd voor.

Ik work-out, skate, heb mijn Instagramaccount over skaten, een leuke vriend, spreek af met vrienden, houdt van etentjes, alles wat de bijna 30’ers horen te doen zeker?

Ik ga graag weg, in België of buitenland om steden te bezoeken, te shoppen en vooral lekker te eten.

Koken is iets wat ik ook heel erg graag doe. Ik experimenteer graag.

#2 Wanneer ben je begonnen met skaten?

Ik heb leren skaten toen ik nog jong was, sinds mijn 10 jaar denk ik. Ik deed dat altijd aan zee toen ik met mijn ouders op vakantie ging.

Rond mijn 16e stopte dat en heb ik ook niet meer geskate tot afgelopen zomer. Een vriendin ging toen skaten en zo ben ik er terug mee begonnen.

Toen kreeg ik het idee om die ‘journey’ te delen met anderen en bouwde ik er een concept rond dat ik leuk vind en bij me past.

#3 Wat voor type skater ben je? (lange afstand rijder / speedskater / stuntskater)

Interview Nathalie Belgische skatebabeEen combi van de 3. Ik doe voornamelijk lange afstanden maar krijg vaak te horen dat ik snel ben en kan het niet laten ook op rampen te gaan (aggressive skating).

Ik wou me daarin verbeteren en volgde vanaf september een ‘skatecursus’ in Fitopia. Ik ben echter erg onbevreesd daaraan begonnen en kwam 2x ongelukkig ten val.

Door mijn pols te breken in november heb ik wel een schrik opgelopen merk ik.

Ik was ook verplicht het rustig aan te doen, niets voor mij! Ik ben 2 weken geleden net voor het eerst terug op een ramp gaan staan en enkele drops gedaan dus dan is die bangheid toch al heel wat minder. Al ben ik wel veel voorzichtiger nu.

Ik ga zeker vaker bescherming aan doen en stap per stap dingen bijleren in plaats van grote risico’s te nemen.

#4 Wat voor skates heb je en hoe bevallen deze?

Ik heb al jaren K2 skates, de besten! Ik heb ook Valo skates gekocht maar kon deze helaas nog niet testen.

#5 Welk effect heeft skaten op je lichaam gehad?

Enkel positief! Het zorgt voor meer kracht, meer uithouding, strakkere billen en buik. En dat zijn net de dingen die ik wil trainen.

#6 Heb je wel eens blessures opgelopen door skaten?

In september kwam ik tijdens mijn eerste sessie in de skatehal Fitopia verkeerd terecht na het proberen van een stunt.

Het bezorgde me een gekneusde voet. Maar stoer als ik mijzelf wilde voordoen, ging ik een kwartier later al terug op de rampen.

Hierdoor forceerde ik mijzelf. Toen ik 2 weken later terugkwam, bleek dat ook te snel te zijn.

Niet veel later, begin november, gingen we met een paar van de groep naar een skatehal in Brussel.

Ik was nog maar net ingeschreven en ging, zonder bescherming, van een halfpipe dat ik nog nooit had gedaan. Vlak voor me was er een meisje van 6 jaar dat er zonder probleem afging.

Vol enthousiasme ging ik van het gevaarte af en … brak ik mijn pols. Te enthousiast en onbezonnen is dus geen goede raadgever in dit geval.

#7 Heb je nog doelen die je wilt bereiken? (tochten die je wilt rijden / stunts die je wilt leren)

Interview Nathalie BellonJa veel. Ik wil graag ooit 50km rijden, ik doe nu meestal 10-15km. De eerste dingen die ik wil verbeteren zijn achteruit rijden en grinden.

Voor tricks op de ramp wil ik graag achteruit kunnen droppen en zal ik terug moeten leren inspringen, dat had ik in oktober net geleerd tijdens de skatesessies.

Ik ben pas in februari weer begonnen met regelmatig te skaten dus ik bouw rustig op en hopelijk kan ik deze zomer weer veel leren.

Eén van mijn trucjes die ik graag doe is op 1 been rollerbladen, het ander been hoog in de lucht naar achter. Gebaseerd op een balletoefening, iets wat ik vroeger deed.

#8 Beoefen je nog andere sporten naast skaten om je lichaam in conditie te houden?

Ik doe thuis regelmatig work-outs en ga soms lopen of touwtje springen. Ik wil ook graag leren boksen ooit.

Natuurlijk hou ik van alle avontuurlijke sporten. Zo ben ik vorige zomer nog gaan skydiven en vind ik klimmen leuk.

#9 Je hebt inmiddels al een grote following op Instagram, heb je hier ook nog plannen mee? (Dé skatebabe van België worden bijvoorbeeld? :-))

Nathalie babe op inline-skatesHaha, ja dat zou mooi zijn. Ik zou het fijn vinden als mensen me erdoor kennen. Als ik veel volgers krijg, brengt dat sowieso mooie dingen met zich mee en dat zou ik geweldig vinden.

Ik wil ook gewoon eens testen of een concept dat in mijn hoofd zit en goed lijkt, ook echt werk op social media.

Dat kan ik ook als basis gebruiken voor de communicatiedroom die ik nog steeds heb. Je ziet het, ik houd van combi’s ;p

Mijn eigenlijke doel van mijn Instragramaccount is om andere meiden te motiveren. Ik wil hen laten zien dat je door een avontuurlijke, actieve levensstijl al heel goed kan werken aan je conditie/lichaam.

En voor de mannen zorg ik dat het oog ook wat krijgt, vinden ze vast leuk 😉

#10 Waar zie je jezelf over 20 jaar, denk je dat je dan nog steeds skatend door het leven gaat?

GEEN IDEE. Ik haat het als mijn leven te voorspelbaar is. Ik verander ook altijd van gedacht en wil altijd wel wat nieuws proberen.

Ik denk wel dat skaten een sport is die ik ga blijven doen, later kan je dat ook met kindjes doen en dat zou ik zalig vinden.

Ben jij al geïnspireerd om je lichaam te veranderen op skates?

Wow allereerst, Nathalie, ontzettend bedankt voor dit super leuke en motiverende interview!

Heb jij net als ik ontzettend veel motivatie uit dit interview met Nathalie gehaald en wil je meer weten van deze kanjer op wielen? Volg haar dan op Instagram voor nog meer inspirerende foto’s en video’s.

Ik vond het ontzettend leuk om dit eerste interview te doen, laat in de reacties hieronder weten of je meer interviews wilt lezen. Of vind je zelfs dat ik jou zou moeten interviewen? Let me know!

Ad. Wil jij ook een killerbody download dan nu de Afslank Receptenbijbel en transformeer je lichaam voor slechts 27,-

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *