Review: Powerslide Vi Supercruiser, de beste urban skates

Powerslide Supercruiser kopenDe Powerslide Vi Supercruiser skate is een skate met drie wielen die vooral voor urban skaters bedoeld is.

Hoewel er een ruime keus is op het gebied van urban skates springt voor mij de Powerslide Vi Supercruiser er met kop en schouders bovenuit.

Dit kan natuurlijk ook komen omdat de Supercruisers de enige urban skates zijn die ik zelf heb kunnen testen.

Skates voor in de stad

Atop Disc 360 graden sluitingssysteemDe woorden “urban skates” verklappen het natuurlijk al een beetje, maar het zijn ook echt ideale skates om in de stad je rondjes te kunnen rijden.

Vooral het gemak van onderbinden viel me meteen op. Dit komt met name door het Atop Disc 360 graden sluitingssysteem.

Dankzij deze draaiknop hoef je alleen de skates om je voet te doen en vervolgens aan de knop draaien, waardoor de veters strak trekken.

Hierna kun je de schoen nog rond de enkel nog van extra stevigheid voorzien door ook de bekende Powerslide buckle strak te sluiten en dan ben je “good to go”.

Urban skates: Yes, snelheidsmonsters: No

Powerslide Vi SupercruiserZoals gezegd zijn de Powerslide Vi Supercruiser skates echte urban skates en geen speedskates, verwacht dus ook niet topsnelheden te halen op deze skates.

Begrijp me niet verkeerd hoor je kunt best snel rijden op deze skeelers, maar door de hoge schoen kun je niet goed in de echte skeelerhouding zitten waardoor de echte topsnelheid uit zal blijven.

En dit is maar goed ook, want je rijdt immers in de stad. Bovendien zijn de Supercruisers hier ook niet voor bedoeld.

Voor wie zijn deze skates bedoeld?

De Powerslide Vi Supercruiser skates zijn ideaal voor mensen (misschien studenten) die in een stad wonen en op mooie zomeravonden een ritje door, of rond, de stad willen rijden.

Of lekker met vrienden een ritje door de stad maken en onderweg een terrasje pakken voor een biertje.

Je kunt ook lekker een rugzak om je schouders doen en even langs de Appie om een paar biertjes en wat barbecuevlees te halen.

Comfort en gemak op de Powerslide Vi Supercruiser

Skaten langs het strandZoals gezegd is het onderbinden een fluitje van een cent, maar ook de skates uittrekken is net zo makkelijk.

Gewoon aan de knop draaien en je “veters” gaan los, buckle lostrekken en uitstappen maar.

Dit kan vooral van pas komen als je bijvoorbeeld in een stad aan zee woont.

Thuis onderbinden, naar het strand rijden, skates uittrekken en lekker het zand oplopen voor een frisse duik.

Harde buitenschoen, zachte (kneedbare) binnenschoen

Powerslide Supercruiser uittrekkenDoor de harde plastic buitenschoen is het rijden op de Powerslide Vi Supercruiser skates weinig belastend voor je enkels omdat deze schoen veel stevigheid biedt.

De zachte binnenschoen maakt het geheel af, omdat deze erg comfortabel om je voet zit en zelfs met hitte kneedbaar is om de beste pasvorm te krijgen.

Ongeveer hetzelfde idee als de thermoplastische skeelerschoenen die we kennen uit het speedskaten.

Kort frame met 3 wielen

Kort frame Powerslide SupercruiserEchter wat de Powerslide Vi Supercruiser het meest onderscheidt van de echte snelheidsmonders is zijn korte frame met 3 wielen.

Natuurlijk kennen we frames met 3 wielen van 125 mm uit het skeeleren, maar de frames van de Supercruiser zijn veel korter, waardoor je veel wendbaarder bent op deze skates.

Als ik je dan ook nog eens vertel dat de Powerslide Vi Supercruiser wordt geleverd met één van mijn favoriete wielen, namelijk de Powerslide Infinity 110 mm / 85a wielen, dan kun je niet meer om deze urban skates heen.

Het korte frame en het feit dat de Supercruisers 3 grote wielen heeft maakt dat de skates ook nog eens goed om kunnen gaan met slecht wegdek en minder ideale omstandigheden.

Kleine hobbels of slechte klinkerwegen rijd je zonder moeite overheen dankzij dit frame en zijn wielen.

Wat kosten deze pareltjes?

Kassa met geldMaar wat kosten deze ultra wendbare urban skates? Nou, helemaal niet zoveel.

Op het moment van schrijven (21 september 2016) heeft Athleteshop.nl de prijs verlaagd van € 199,99 naar € 150,00.

Dit is echt een belachelijk lage prijs voor deze ultieme stadsskates.

Supercruiser eindoordeel

De Powerslide Vi Supercruiser is dankzij zijn extreem comfortabele schoen en unieke wendbaarheid de beste urban skate op de markt.

Je kunt er werkelijk en letterlijk alle kanten mee op, de recreatieve skater kan lekker zijn of haar rondje door de stad rijden. Terwijl de iets fanatiekere skater moeiteloos snelheid maakt op de boulevard langs het strand.

Dankzij zijn unieke prijs-kwaliteitverhouding is het de must have voor elke skater of zelfs beginnende skeeleraar die aan nieuwe skates toe is!

Bestel de Powerslide Vi Supercruiser daarom snel voor slechts € 150,00 bij Athleteshop.

Powerslide Vi Supercruiser urban skates kopen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *