De 7 Pilaren van Gezond Afvallen [Belangrijke kernwaarden]

7 Pilaren van gezond afvallenWanneer het op gezond afvallen aankomt zijn er 1001 verschillende meningen en overtuigingen, maar wanneer je de details weglaat is alles terug te leiden naar de volgende 7 pilaren.

Er zijn namelijk een aantal kernwaarden waar iedereen aan zal moeten voldoen om gewicht te verliezen.

7 PILAREN VAN GEZOND AFVALLEN

Of je nou een hip afslankplan volgt of oldskool Sonja Bakkert deze 7 steunpilaren zullen aan de kern van elk afvalschema staan (als het goed is).

Je zult ook niet (gezond) afvallen als je je niet bewust, of onbewust, aan deze kernwaarden houdt.

Hoewel je deze basisprincipes op vele verschillende manieren en met vele verschillende details in kunt vullen blijven ze uiteindelijk toch van kracht.

Kies dus voor een dieet die de volgende 7 pilaren van gezond afvallen hoog in het vaandel hebben staan om de beste resultaten te behalen.

#1: BALANS

Balans afvallenBij veel populaire diëten verliest men elke vorm van balans uit het oog doordat deze methodes bepaalde voedingsstoffen en soms zelfs volledige voedselgroepen tot verboden gebied verklaren.

Het meest extreme voorbeeld hiervan is het koolsoepdieet waarbij je naast het eten van deze “groentesoep” nog slechts een handjevol andere ingrediënten tot je neemt.

Hoewel het geen verrassing mag zijn dat dit dieet niet erg gebalanceerd is kom je ook tot de conclusie dat dit dieet niet lang vol te houden is.

Daarom is een goed uitgebalanceerd dieet niet alleen belangrijk om gezond af te kunnen vallen, maar ook om het dieet vol te kunnen houden om te voorkomen dat je snel weer aankomt.

#2: MOMENT VAN ETEN

Uit onderzoek is gebleken dat wanneer we eten bijna net zo belangrijk is als wat we eten om je lichaam de gewenste vormen te geven.

Het is daarom erg belangrijk om het innemen van voedsel perfect af te stemmen met het verbruik van de geleverde energie.

Gegeten calorieën kunnen door het lichaam het best worden verwerkt wanneer deze op momenten genomen wordt als je lichaam deze het hardst nodig heeft.

Je lichaam heeft met name in de ochtend veel behoefte aan calorieën en deze worden dan ook door je lichaam gebruikt om energie uit te halen terwijl later genomen calorieën vaak door je lichaam wordt opgeslagen als vet.

De universiteit van Massachusetts deed uitgebreid onderzoek naar dit fenomeen en ontdekte dat mensen die niet ontbijten 5 keer meer kans op obesitas hebben dan mensen die wel ontbijten.

Een andere goede manier om je voedselinname en energiebehoefte op elkaar af te stemmen is door vaker op de dag kleine maaltijden te nuttigen (5 á 6 eetmomenten).

Dit terwijl we in de volksmond nog steeds spreken van 3 grote maaltijden, namelijk: ontbijt, lunch en avondeten.

#3: BLIJF ZELF GOED OPLETTEN

TomatenHet klinkt zo simpel, toch is één van de beste manieren om minder calorieën binnen te krijgen zelf goed op te letten op wat je eet.

Als je dit precies wilt meten kun je alle calorieën tellen en opschrijven, maar je kunt dit natuurlijk ook doen door simpelweg goed op te letten.

Natuurlijk mag je wel eens uit de band springen en iets “verkeerds” eten, dit wordt zelfs aangeraden om jezelf af en toe te belonen zodat je iets hebt om naartoe te werken.

Gun jezelf bijvoorbeeld een snack als je je dieet de hele week hebt volgehouden, op deze manier weet je dat je het ook de volgende week wel weer vol kunt houden.

#4: VERMINDER VERBODEN VOEDINGSSTOFFEN

Ongeveer elk dieet heeft wel een lijst met verboden voedingsstoffen, welke ingrediënten op deze lijst komen en hoe streng je je hieraan moet houden verschilt echter per dieet.

Het Atkins-dieet verbiedt bijna alles met koolhydraten, terwijl andere diëten weer dierlijke producten verbieden.

Geen enkel afvalschema kan succes hebben zonder de producten te verbieden die verantwoordelijk zijn voor het opslaan van vet in je lichaam.

Voedingsdeskundigen zijn het erover eens dat de verkeerde vetten gevonden kunnen worden in verschillende soorten verwerkt voedsel.

Andere boosdoeners zijn de verkeerde koolhydraten in zoete en wederom verwerkte voedingsstoffen.

Wanneer men de keuze heeft tussen de twee kwaden dan kiest bijna 9/10 voedingsdeskundigen voor het niet eten van verkeerde vetten ten opzichte van de verkeerde koolhydraten.

Het is daarom aan te raden om een dieet te volgen waarbij je af en toe wél een vette hap mag en dit is weer terug te leiden naar balans in je dieet en het volhouden ervan.

#5: AANTAL CALORIEËN

AppelElk dieet wil natuurlijk het aantal calorieën beperken wat je binnenkrijgt, maar het is misschien nog belangrijker om op de caloriedichtheid (aantal calorieën per gram) te letten.

Een product wat veel calorieën bevat maar slechts een klein oppervlak of weinig weegt heeft dus een hoge caloriedichtheid.

Water bevat bijvoorbeeld geen calorieën en daarom hebben producten die veel water bevatten een lage caloriedichtheid.

Over het algemeen hebben bewerkte producten een hoge caloriedichtheid terwijl fruit en groente een lage caloriedichtheid hebben vanwege de overvloed aan water.

De caloriedichtheid is belangrijk om af te vallen omdat deze mensen wel dezelfde volumes willen blijven eten en dus wel producten met een lagere dichtheid moeten eten om gewicht te verliezen.

#6: DIEET VOLHOUDEN

Gezond eten en een gezond gewicht krijgen en vooral vasthouden is een proces waar je je hele leven mee bezig moet blijven.

Uit recent onderzoek is namelijk gebleken dat mensen die vastberaden zijn en zich vele jaren aan een gezond eetpatroon houden beter op gewicht blijven en minder gezondheidsproblemen hebben.

Uiteraard mag je wel eens uit de ban springen en jezelf belonen met een snack, maar wees dan sterk en ga de volgende dag weer verder met je gezonde voedingsschema.

Je kunt sowieso beter een dieet volgen wat consistent is en niet te snel resultaten belooft dan een crashdieet waarna veel mensen na kilo’s te zijn afgevallen deze vaak heel snel ook weer aankomen.

Deze diëten die de zaken iets rustiger benaderen zijn vaak veel vergevingsgezinder dan deze “Lose Weight Fast” diëten.

#7: MOTIVATIE

MotivatieEén van de grootste vragen in dieetland is altijd geweest waarom sommige mensen hun nieuwe en gezonde levensstijl wel vol kunnen houden terwijl anderen na een aantal weken of maanden alweer afhaken.

Dit heeft natuurlijk voor een groot deel te maken met motivatie en mentale fitheid.

Het is wel bewezen dat mensen die afvallen voor een medische reden meer succes hebben op de lange termijn dan mensen die willen afvallen voor een mooier lichaam.

Daarom moet je een goed dieet altijd combineren met veel bewegen en iets doen wat je ook daadwerkelijk leuk vindt.

Ga dus naast gezond afvallen ook lekker skeeleren, schaatsen, wandelen, hardlopen, wielrennen, zwemmen etc.

SNELLER AFVALLEN DANKZIJ FITCHEF (TURBO)

Fitchef Turbo coverJe hebt hierboven kunnen lezen wat de 7 pilaren van gezond afvallen zijn en daarom is het enorm belangrijk het juiste dieet te kiezen die is gebouwd op deze kernwaarden.

Daarom wil ik je Fitchef en Fitchef Turbo van dieetspecialist Mark van Oosterwijck van harte aanraden.

In beide boeken (ze sluiten naadloos op elkaar aan) vind je vele lekkere en gezonde recepten en weekmenu’s die jou helpen je ideale gewicht te bereiken en te behouden.

Als je Fitchef (Turbo) bestelt via onderstaande link is de verzending voor jou gratis en ontvang je het hardcover boek morgen al in je brievenbus en kun je meteen aan de slag!

JA! IK WIL MEER INFORMATIE OVER FITCHEF!

Ruim 5.000 mensen hebben dit populaire receptenboek al gedownload!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *