Beste elleboog- en kniebeschermers voor skeeleren [Koopgids 2021]

Naast het dragen van een skeelerhelm en polsbeschermers is het vooral voor beginnende skeeleraars en kinderen belangrijk om knie- en elleboogbeschermers te dragen.

Goede kniebeschermers en elleboogbeschermers zijn belangrijk om direct aan te schaffen wanneer jij of je kind begint met skeeleren of inline-skaten.

Om de juiste keuze te maken tussen prijs en kwaliteit of een combinatie van beide ga ik je in dit artikel alles vertellen om de juiste knie- en of elleboogbeschermers aan te schaffen voor je kind of jezelf.

Beste elleboog- en kniebeschermers voor skeeleren

Kniebeschermers en elleboogbeschermers

Deze harde bestaan voornamelijk uit een kous (veelal neopreen) kous die je om je arm of knie schuift met een schuimdeel aan de binnenkant en aan de buitenkant een schelp van hard plastic en uiteraard klittenband om de beschermer strak rondom je been of arm te sluiten.

En hoewel je met een harde val het plastic ernstig kunt beschadigen of zelfs breken doen ze uiteindelijk wel hun werk en zorgen ze ervoor dat je botten niet breken.

Deze zogenaamde ‘hard shell’ kniebeschermers en elleboogbeschermers worden gebruikelijk vervaardigd uit acrylonitril-butadieen-styreen (oftewel: plastic).

Echter omdat ze relatief groot en door velen als onhandig worden ervaren worden ze vooral door de meer ervaren skeeleraars onder ons weinig gedragen omdat ze de bewegingsvrijheid kunnen belemmeren.

Daarnaast kun je ze vanwege de omvang moeilijk onder je kleren dragen waardoor je al snel strakke of korte kleding moet dragen om ze er overheen te dragen.

Koopgids voor knie- en elleboogbeschermers

Je denkt nu wellicht dat een iedere beschermer hetzelfde is, echter dit is niet het geval.

Bij het aanschaffen van de juiste beschermers moet je eraan denken dat hoge kwaliteit simpelweg ook duurder is maar je moet echter ook aan je eigen wensen en behoeften denken.

Je hoeft uiteraard niet in de duurste kniebeschermers en elleboogbeschermers te investeren wanneer je een beginner bent en niet weet hoe vaak je überhaupt gaat skeeleren, hetzelfde gaat op wanneer je beschermers voor je kids koopt.

Daarom maak ik hieronder een vergelijking tussen “goedkope” (10 – 40 euro) knie- en elleboogbeschermers en de duurdere varianten (40 – 100 euro) op je op weg te helpen.

“Goedkope” beschermers:

  • Een lage tot gemiddelde bescherming
  • Een dikke schuimlaag om de impact te verzachten
  • Harde plastic buitenschelp
  • Ideaal voor kinderen en jeugd

Check hieronder een aantal voorbeelden van uitstekende beschermers die bij bol.com verkrijgbaar zijn:

“Dure” knie- en elleboogbeschermers

  • Professionele en hoge bescherming
  • Grote (dubbele) schuim- en stoflaag om de impact te verzachten
  • Ergonomische plastic buitenschelpen die coms verplaatsbaar en vervangbaar zijn
  • Zijstukken om de zijkanten te beschermen
  • Beter ademend en koelend

Conclusie

Kniebeschermers en elleboogbeschermers zijn onmisbare onderdelen in de skeeler of skate uitrusting van beginners en kinderen.

Let echter wel op welke beschermers je koopt en zorg ervoor dat deze zowel binnen je budget als binnen je behoeften passen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *