Polsbeschermers voor skeeleren: Dit is waarom je altijd polsbeschermers moet dragen tijdens het skaten!

Na het dragen van een skeelerhelm zijn de eerste beschermers die ik skeeleraars aanraad altijd polsbeschermers.

Naar mijn mening zijn deze zelfs belangrijker dan knie- en elleboogbeschermers.

De meer ervaren skeeleraars weten het dat je altijd moet proberen voorover te vallen wanneer je ten val mocht komen.

Polsbeschermers voor skeeleren

Draag altijd polsbeschermers tijdens het skeeleren

Als je je armen dan voor je strekt en polsbeschermers draagt dan maken deze als eerste contact met het asfalt.

Een grote misvatting die bij veel mensen leeft is echter dat polsbeschermers je onderarmen volledig beschermen tegen botbreuken en andere kwetsuren.

Uiteraard bieden ze protectie maar ze kunnen er nooit 100% voor zorgen dat jij je pols niet breekt wanneer je ongelukkig valt.

Polsbeschermers hebben als doel om de klap enigszins op te vangen en ervoor te zorgen dat je handen en polsen niet direct de ondergrond raken.

In de jaren 90 van de vorige eeuw zijn hier in de V.S. meerdere rechtszaken over gevoerd tegen fabrikanten van polsbeschermers.

Het oordeel van de rechter luidde echter keer op keer hetzelfde: “Polsbeschermers kunnen niet met volledige zekerheid botbreuken voorkomen wanneer de klap te hard is of de arm onder de verkeerde hoek de grond raakt”.

“Wanneer de skeeleraars achterover of zijwaarts valt kan de arm met volle kracht achterwaarts de grond raken en ervoor zorgen dat je geblesseerd raakt, ongeacht of je beschermers draagt. Echter een achterwaartse of zijwaartse val is een verkeerde val en is daarom de fout van de skeeleraar zelf niet van de fabrikant van de polsbeschermers”.

Om ervoor te zorgen dat je niet achterover of naar de zijkant valt moet je er tijdens het inline-skaten voor zorgen dat je je lichaamsgewicht in een voorwaartse beweging houdt.

Een verkeerde skeelertechniek zorgt er veelal voor dat je “verkeerd” valt en het verbeteren van je techniek zorgt er dus niet alleen voor dat je minder valt, maar ook dat je beter terechtkomt als je wel valt.

Goede techniek zorgt voor betere valpartij

Zoals gezegd kun je met het verbeteren van je skeelertechniek ervoor zorgen dat je minder vaak valt maar ook wanneer je wel valt dat je minder snel geblesseerd raakt.

Probeer altijd met licht gebogen knieën te skeeleren waarbij je je schouders ongeveer boven je knieën houdt.

Uiteraard bestaat de schaats- en skeelerbeweging uit het verplaatsen van je lichaamsgewicht van links naar rechts. Probeer dit zo soepel mogelijk te doen vanuit je heupen.

Vooral het feit dat je je knieën licht buigt en dat niet achterover leunt zorgt ervoor dat je veelal relatief “veilig” voorover valt.

Is het verstandig om polsbeschermers te dragen?

Ja, je doet er goed aan om polsbeschermers te dragen, want hoewel ze nooit 100% bescherming bieden kunnen ze zeker helpen om ernstige blessures te voorkomen.

Daarnaast zul je waarschijnlijk lekkerder vallen met je handen vooruit mét polsbeschermers dan zonder.

Vooral omdat het een natuurlijke reactie is om je val met je handen proberen op te vangen.

Check hieronder een aantal goede polsbeschermers die je via bol.com kunt aanschaffen:

1 gedachte over “Polsbeschermers voor skeeleren: Dit is waarom je altijd polsbeschermers moet dragen tijdens het skaten!

  1. A Kloek

    Ik zweer bij polsbeschermers maar heb wel het volgende probleem. Ik wil graag mijn horloge omhouden en bekijken ivm hartslag en bijhouden van prestaties hoe kan je dit nu combineren ??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *