Afvallen door méér te eten? Het kan, als je maar GOED eet!

Afvallen door méér te etenAfvallen door méér te eten klinkt tegenstrijdig, of niet?

Experts en dieetgoeroe’s vertellen ons namelijk al jaren dat we te veel eten en dat je als je wilt afvallen en fitter wilt worden juist minder calorieën zou moeten eten.

Maar hoe kun je op een gezonde manier skeeleren, schaatsen of een andere sport uitvoeren en tegelijk gewicht verliezen als je minder gaat eten.

Laat ik meteen beginnen met zeggen dat dit artikel is gericht aan fanatieke sporters die regelmatig trainen en graag een paar kilo’s willen afvallen om beter te kunnen presteren.

Voor mensen die alleen geïnteresseerd zijn in gewicht verliezen en niet wekelijks sporten gelden andere regels.

AFVALLEN DOOR MEER TE ETEN

Wanneer we er nuchter naar kijken is het toch heel logisch dat je lichaam constant brandstof nodig heeft als je een actief leven leidt.

Je kunt je lichaam dan natuurlijk volproppen met calorieën, maar je kunt ook juist voor voedsel kiezen wat volgepakt is met de juiste voedingsstoffen.

Dit kan natuurlijk verwarrend zijn, want hoe oud, snel of sterk je ook bent je hebt natuurlijk altijd bepaalde voedingsstoffen nodig om te overleven.

In eerste instantie is het innemen van gezonde voeding met de juiste voedingsstoffen natuurlijk de beste keuze.

Maar je moet uiteraard ook rekening houden met de intensiteit van je trainingen en welke brandstof je lichaam hiervoor nodig heeft.

In dit geval kan een calorierijk dieet wellicht de beste optie zijn.

We weten namelijk dat je met een hogere trainingsintensiteit meer koolhydraten nodig hebt, waardoor een dieet met alleen goede voedingsstoffen niet de beste keuze lijkt.

Daarnaast weten we dat je lichaam onder een lagere trainingsintensiteit juist meer vet kan verbranden en juist dan is een calorierijk dieet niet de juiste optie als je wilt afvallen.

Het juiste antwoord ligt natuurlijk ergens in het midden, je hebt inderdaad een dieet nodig met goede voedingsstoffen maar je hebt ook calorierijk voedsel nodig.

Het hangt er allemaal vanaf wanneer je wat eet.

WAAROM HEB JE VOEDING MET GOEDE VOEDINGSSTOFFEN NODIG?

Goed etenAls je kijkt naar hoe je lichaam de gegeten calorieën verwerkt speelt je bloedsuikerspiegel hier ook een bijzonder belangrijke rol in.

Deze bepaalt namelijk voor een groot deel hoe goed we deze calorieën gebruiken en of deze worden opgeslagen als vet.

Uit onderzoek is gebleken dat als je betere voedingsstoffen tot je neemt je insuline niet zo snel vet op zal slaan.

Je zorgt er namelijk voor dat je lichaam meer opgeslagen vet zal verbranden omdat je het niet telkens weer onnodige koolhydraten voert.

Wanneer je bloedsuikerspiegel namelijk steeds veel koolhydraten moet verwerken moet het deze calorieën of naar je spieren vervoeren of opslaan als vet.

Als dit een steeds doorgaans proces is dan heeft je lichaam geen kans de opgeslagen calorieën te verbranden dankzij de verhoogde insuline.

Zo zie je dus dat je inderdaad kunt afvallen door meer te eten, zo lang je maar de juiste voedingsstoffen neemt.

Maar het is wel belangrijk om ook een aantal ingrediënten en bewerkte voedingsstoffen weg te laten uit je dieet

DIT IS WAAROM JE OOK CALORIERIJK VOEDSEL NODIG HEBT

Koolhydraten etenOm op een goede en gezonde manier af te vallen is het ook belangrijk om calorierijk voedsel te eten, zowel voor, tijdens en na je trainingen.

Waarom zul je je wellicht afvragen? Nou, omdat je lichaam juist tijdens intensieve sportmomenten deze extra energie goed kan gebruiken.

Wanneer je namelijk ook genoeg calorieën in je systeem hebt kun je op een hoger niveau trainen en herstel je daarnaast sneller van deze inspanningen.

Uiteraard als je langer en zwaarder kunt trainen zul je ook sneller en meer afvallen.

Je zou eigenlijk nooit minder calorieën moeten gaan eten wanneer je in training bent om voldoende brandstof te hebben om het ook daadwerkelijk aan te kunnen.

Pas nadat je genoeg koolhydraten binnen hebt gekregen om je trainingen door te komen kun je kijken waar je nog andere voedingsstoffen kunt inpassen.

Hierdoor kun je je lichaam een extra boost geven om meer vet te verbranden en kunt afvallen door meer te eten.

Maar verlies je dan geen gewicht als je voor een andere aanpak kiest, zoals minder calorieën eten of juist intermittent fasting?

Natuurlijk wel, maar je loopt ook het risico dat je tegelijkertijd spiermassa verliest en je weerstand verminderd.

Om een lang verhaal kort te maken wil ik je aanraden voor, tijdens en na je training calorierijk te eten en de rest van de dag goede voedende snacks tot je te nemen.

Dit eetpatroon helpt je genoeg energie te krijgen om intensief te kunnen trainen en zorgt ervoor dat je vet kunt verbranden.

PRAKTISCHE TIPS OM AF TE VALLEN

Dus hoe pak je dit aan en hoe creëer je een zo goed mogelijk eetpatroon voor jezelf? Om te beginnen wil ik je hier een aantal praktische tips geven om je op weg te helpen.

  • Sla het ontbijt nooit over
  • Zorg dat je altijd goed gehydrateerd bent
  • Stop wat gedroogd fruit en noten in je tas, want zodra je je bloedsuikerspiegel nauwlettend in de gaten gaat houden heb je deze vaker nodig dan je denkt
  • Ga nooit sporten op een lege maag, zorg er dus voor dat je tenminste anderhalf uur voor je training koolhydraten eet

EENVOUDIG AFVALLEN DANKZIJ DE AFSLANK RECEPTENBIJBEL

Ben jij op zoek naar praktische voedingsschema’s en recepten om gegarandeerd snel af te vallen?

Dan wil ik je de Afslank Receptenbijbel van Oscar Helm aanraden. Dit boek, of eBook, staat namelijk vol met meer dan 100 overheerlijke en gezonde recepten die je snel op tafel zet.

Bovendien krijg je er een kant-en-klaar boodschappenlijstje bij zodat je ook de ingrediënten binnen een mum van tijd in je winkelwagentje hebt.

Maar het mooiste komt nog, want je kunt de Afslank Receptenbijbel namelijk GRATIS uitproberen door het gratis weekmenu te downloaden.

Hierna zul je snel overstag zijn en alle recepten uit het boek tot je beschikking willen hebben, net als de meer dan 2.500 tevreden klanten die je al voor zijn gegaan.

KLIK HIER EN DOWNLOAD HET GRATIS WEEKMENU!

2.650+ Tevreden afvallers hebben dit populaire receptenboek inmiddels aangeschaft!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *