Verstelbare skeelers voor kinderen: Hoe goed zijn skates voor meerdere schoenmaten?

Een goed paar skeelers skeelers vinden voor je kinderen kan een bijzonder lastige opgave blijken of je kind nou een gevorderde skeeleraars is of alleen “speelt” op wielen.

Skeelers zijn tegenwoordig namelijk verkrijgbaar in allerlei verschillende soorten, maten, kleuren en merken en de keuze is daadwerkelijk reuze.

Echter het kiezen van de juiste inline-skates voor je kinderen uit de honderden verschillende opties kan een moeilijke opgave zijn.

Verstelbare skeelers voor kinderen

Verstelbare skeelers voor kinderen

Voor kinderen worden vaak verstelbare skeelers aangeraden omdat je deze naar de groeiende schoenmaat van je kids kunt aanpassen waardoor ze langer meegaan.

Ik heb me echter altijd afgevraagd hoe goed verstelbare skeelers daadwerkelijk zijn en of ze genoeg ondersteuning en comfort bieden om uren op te kunnen ravotten.

Tijdens mijn onderzoek ontdekte ik dat verstelbare skates een ideale oplossing voor kinderen waarvan de voeten nog groeien zijn.

Daarnaast is het een feit dat kinderen enorm snel groeien en voor je het weet weer een grotere schoenmaat nodig hebben. Verstelbare skeelers kunnen vaak 3 tot 4 maten groeien vanaf de beginwaarde.

Het is ontzettend belangrijk dat kinderen goed passende skeelers hebben om het plezier in skeeleren niet te verliezen.

Hieronder vind je een complete uitleg hoe je het perfecte paar verstelbare skeelers voor je kind kunt uitzoeken.

Hoe kies je de juiste verstelbare skeelers?

Wanneer je een (online) winkel bezoekt heb je keuze uit honderden verschillende soorten skeelers, waaronder verstelbare varianten.

Om de juiste keuze te maken voor je kids kun je ze het beste beoordelen op een aantal verschillende belangrijke eigenschappen.

Denk bijvoorbeeld aan de volgende eigenschappen:

  • Wielformaat
  • Maat
  • Merk
  • Prijs

Wielformaat

Bij het kiezen van de juiste wielgrootte is het belangrijk dat je weet hoe goed je kind al kan skeeleren of skaten.

Het kiezen van het juiste wielformaat is bijzonder belangrijk om je kind een leuke skeeler ervaring te geven. Check hier hoe het wielformaat correspondeert met de skeeler kwaliteiten van je kind.

Beginner: Als beginnende skeeleraar kun je het beste voor kleine wielen kiezen omdat je dan de snelheid beter onder controle kunt houden.

De beste wielgrootte voor kinderen die net beginnen met skeeleren is 72 – 80 mm. Op deze wielen kun je het inline-skaten snel onder de knie krijgen en vele uren plezier hebben.

Als je kind nog nooit heeft geskeelerd en net begint dan kun je het beste voor een goedkope maar wel verstelbare skeeler kiezen.

Inline-skates voor kinderen

Gemiddelde skeeleraars: Wanneer je kind de beginnersfase is ontgroeid en de skeelertechniek in de basis onder de knie heeft kun je iets grotere wielen kiezen.

Op dit moment kan je kroost waarschijnlijk prima op wielen van 80 – 84 mm uit de voeten. Wanneer je als eerste skeelers voor een iets duurdere variant hebt gekozen kun je veelal ook alleen nieuwe wielen bestellen zonder compleet nieuwe skeelers te hoeven kopen.

Gevorderde skaters: Voor de iets meer gevorderde inline-skater kan een wielgrootte van 80 – 100 mm goed z’n werk doen.

Echter in deze fase is het wielformaat van meerdere aspecten afhankelijk. Is je kind bijvoorbeeld vooral geïnteresseerd in aggressive skating, fitness skating of speedskating.

Hierdoor is de keuze voor het wielformaat onderhevig aan enkele voorwaarden, skeelert je kind vooral in een krappe stadsomgeving waarbij hij of zij beter moet kunnen manoeuvreren kun je beter voor kleinere wielen kiezen.

Skeelert je kind echter veelal grote afstanden met lange rechte stukken dan kun je beter voor grotere wielen van 90 – 100 mm kiezen.

Wedstrijd skeeleraars: Mocht je kind skeeleren op wedstrijdniveau willen oppakken dan kunnen de wielen zelfs nog groter worden.

Op dit moment wordt de aangeraden wielgrootte 90 – 110 mm wat dan weer sterk afhankelijk is van het soort gebruik.

Als je kind vooral lange afstanden of marathons skeelert dan kun je het beste voor de hoogste kwaliteit verstelbare skeelers met grote wielen kiezen.

Deze skeelers zijn speciaal ontworpen om de energie uit iedere afzet maximaal over te zetten op de weg.

Maat

De (schoen)maat van de skeelers vormt een belangrijke afweging en uiteraard is het het beste wanneer je deze kunt verstellen.

Je zult echter merken dat bij verschillende skeeler fabrikanten de maten anders worden berekend als bij een andere waardoor deze soms groot of juist erg klein vallen.

Bij sommige merken zal maat 36 juist perfect passen bij een kind met maat 35 terwijl hetzelfde kind bij een ander merk beter af kan zijn met maat 37.

Zoals gezegd kun je voor je kids beter voor verstelbare inline-skates kiezen omdat je deze aan kunt passen aan de groeiende voeten van je kind.

Merk

Wanneer je weet welke maat / maten skeelers je voor je kind nodig hebt kun je de verschillende merken tegen elkaar afwegen.

Een gerenommeerd merk staat garant voor een comfortabel voetbed, goede ventilatie en kwalitatief goede wielen.

Hieronder heb ik een aantal skeeler merken voor je verzameld die allen verstelbare skeelers in hun assortiment hebben:

Nijdam: Vervaardigd op Nederlandse bodem is Nijdam een voorloper van kwalitatief goede verstelbare skeelers voor kinderen.


Powerslide: Het merk Powerslide is van alle markten thuis, zo bieden ze hoogwaardige skeelers voor professionele skeeleraars maar ook kwalitatieve instapmodellen voor kinderen.

Daarnaast hebben ze een groot assortiment verstelbare skeelers voor kinderen die bijzonder goede kritieken krijgen.

K2 / Rollerblade / Roces: Al deze drie merken hebben meerdere lijnen met verstelbare inline-skates met verschillende wielformaten en toegespitst op het niveau van je kind.

Bont / Luigino: Deze merken richten zich voornamelijk op de gevorderde en professionele skeeleraars en zijn vaak veel duurder. Hierdoor zullen ze in de meeste gevallen niet voor de jongere kids van toepassing zijn.

Prijs

De prijs is uiteraard een van de belangrijkste factoren bij het kiezen van skeelers voor je kind, echter naar mijn mening is de prijs- kwaliteitverhouding nóg belangrijker.

Voor de betere modellen van de bekende merken betaal jou nou eenmaal meer dan voor bijvoorbeeld skeelers van een vaag Chinees merk.

Echter net zoals bij bijna alles in het leven geldt blijkt goedkoop uiteindelijk vaak duurkoop te zijn.

Ik wil je echter wel aanraden om voor kwalitatief goede verstelbare skeelers voor je kinderen te kiezen omdat deze jaren meegaan en je kind goede ondersteuning rond de enkels bieden.

Hierdoor zullen ze met veel plezier (en snelheid) kunnen skeeleren en van deze fantastische sport leren genieten.

Check hieronder enkele voorbeelden van goede verstelbare skeelers voor je kids:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *