Kun je de lagers van je skeelers smeren met WD-40?

Wanneer de wielen van je skeelers stroever beginnen te rollen dan is het erg verleidelijk om in je eigen huis te zoeken naar een oplossing om de lagers te smeren.

Veel mensen hebben standaard WD-40 in huis en spuiten dit dan op de lagers van hun skeelers. Maar doe je hier goed aan?

Kun je de lagers van je skeelers smeren met WD-40?

Kun je de lagers van je skeelers smeren met WD-40?

Het antwoord op deze vraag luidt: “Ja en nee”!

Laat ik het uitleggen, het is niet goed om de lagers van je skeelers met de normale conventionele WD-40 spray te smeren. Er bestaat echter wel een WD-40 variant waar het wél mee kan!

De normale WD-40 is namelijk géén smeermiddel maar een agressief hulpmiddel voor het verwijderen van bijvoorbeeld roest.

Daarnaast vervliegt de conventionele WD-40 erg snel waardoor je lagers snel uitdrogen, sneller slijten en zelfs vast kunnen lopen.

Daarom raad ik het je dus ten strengste af om de lagers van je skeelers te smeren met WD-40 en hoop ik dat je hiervoor een speciale smeerolie voor lagers gebruikt.

WD-40 Specialist Smeerspray

Er is echter een WD-40 variant die wel geschikt is voor het smeren van je lagers, namelijk de WD-40 Specialist Smeerspray.

Deze smeerspray is vervaardigd met een goedje genaamd PTFE (polytetrafluorethyleen), ook wel bekend onder de merknaam Teflon.

PTFE is een plastic en heeft van alle plastics de laagste wrijvingscoëfficiënt (Wikipedia) waardoor het ook slijtage tegengaat.

Daarnaast biedt deze Specialist Smeerspray met PTFE een uitstekende smering bescherming voor de lagers van je skeelers waardoor de levensduur verlengd wordt.

WD-40 Specialist Smeerspray met PTFE

Andere smeermiddelen voor je skeelers

Naast de WD-40 Specialist Smeerspray zijn er nog een aantal andere goede smeermiddelen voor je skeelers, denk bijvoorbeeld aan:

  • Rijwielolie
  • Naaimachineolie
  • Teflonspray

Let op: Hoe dunner het smeermiddel hoe vaker je het smeren moet herhalen omdat deze dunne smeermiddelen ontzettend gevoelig zijn voor vocht en simpelweg minder lang blijft zitten dan een “dikker” smeermiddel.

Check de beste opties voor het smeren van de lagers van je skeelers hieronder:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *