Skeeleren als ultieme meditatie

Skeeleren kun je doen om vele doelen te bereiken, de één skeelert om af te vallen terwijl een ander skeelert om zijn of haar conditie te verbeteren, maar wist je dat je ook kunt skeeleren en mediteren tegelijk?

Mediteren is bijna even oud als de mensheid en is en blijft een hippe manier om tot jezelf te komen en je hoofd leeg te maken, maar wist je dat je ook kunt mediteren en skeeleren tegelijk?

MEDITEREN

Mediterende monnikMeestal als mensen denken aan meditatie zien ze in veel gevallen Aziatische monniken met de ogen dicht in een oud klooster voor zich

Gehuld in een oranje gewaad en in de kleermakerszit zitten deze monniken dan uren te mediterend met op de achtergrond rustige en hypnotiserende klanken.

Echter mediteren is al lang niet meer zo oubollig als ik het hierboven heb geschetst en kun je op veel meer verschillende manieren doen dan je zou denken.

Misschien ben je zelfs al aan het mediteren en bezig met mindfulness zonder dat je hier erg in hebt of het beseft.

Mediteren is spirituele oefening waarbij je je focust op het moment, waar je je bevindt en waar je naartoe wilt.

Je richt je mentale focus op dit moment en denkt niet aan dingen die in het verleden zijn gebeurd en waar je geen controle over hebt.

Echter je denkt ook niet na over de toekomst omdat dit uiteraard nog niet is gebeurd en dit veel mentale en emotionele energie kost.

Je richt je wel op het hier en nu en op je omgeving en des te vaker je mediteert des te beter kun je dingen loslaten en slechte gedachten uit je leven bannen.

Ok, dit klinkt inderdaad erg zweverig maar dat hoeft het echt niet te zijn. Het is erg goed om een moment voor jezelf te nemen en mentaal helemaal tot rust te komen.

Meditatie is een vorm van spirituele oefening. Meditatie is nu vooral bekend uit het hindoeïsme en boeddhisme, waarin meditatie een essentiële methode is om de doeleinden die ze beschrijven te bereiken. (Wikipedia)

HOE KUN JE MEDITEREN OP SKEELERS?

Skeeleren en mediterenHet stereotype ‘mediteren’ speelt zich af in een afgesloten kamer met je ogen gesloten in absolute stilte.

Dit hoeft niet het geval te zijn, zoals we hierboven al hebben geconcludeerd, draait meditatie om het leven in het moment.

Dus je mag je ogen openen en je kunt zelfs naar buiten gaan. Je hoeft het zelfs niet eens alleen te doen, het kan zelfs met een groep vrienden.

Dit heet “waking meditation” en is een vorm van meditatie die al honderden, misschien zelfs wel duizenden jaren oud.

Het mooie aan skeeleren is dat je in een kort tijdsbestek en op hoge snelheid grote afstanden kunt afleggen en dus kunt mediteren op skeelers.

LET GOED OP TIJDENS MEDI-SKATING

Skeelers en skeelerhelmJe moet echter wel goed opletten dat je je gedachten niet té ver laat afdwalen omdat je meestal op de openbare weg of op fietspaden skeelert en dus rekening moet houden met medeweggebruikers.

Maar dit is niet het enige gevaar dat op de loer ligt, want ook zul je rekening moeten houden met gaten in de weg, steentjes en takjes op de weg en andere obstakels waaraan je je kunt bezeren.

Het is daarom, zoals ik altijd zeg, ook in dit geval erg belangrijk dat je je beschermers draagt. Draag dus altijd je polsbeschermers en je skeelerhelm.

Het dragen van een skeelerhelm verkleint je kans op hersenletsel tijdens een valpartij zelfs met 85% is uit onderzoek gebleken, dus doe je helmpje op. Oók als je gaat “medi-skating”.

Daarom is het raadzaam om in dit geval op zoek te gaan naar een veilige locatie waar je al vaak hebt geskeelerd. Daarnaast is het verstandig dat deze plek weinig obstakels bevat.

Je hoeft je ogen niet te sluiten als je gaat mediteren op wielen, focus je op waar je bent en je omgeving.

Probeer gevoelens achterwege te laten en geniet van alles wat je ziet en voelt en vergeet alle stress en problemen die je misschien hebt.

SKEELEREN EN INNERLIJKE RUST

Innerlijke rustDit leidt tot een overweldigend gevoel van innerlijke rust omdat je brein zichzelf reinigt en even nergens aan hoeft te denken.

Je hersenen hoeven zich slechts op één ding te focussen en dat is hoe lekker je aan het skeeleren bent en hoe mooi de wereld eigenlijk is en dit geeft een gigantisch gevoel van vrijheid.

Je kunt dan een gevoel krijgen dat er een last van je schouders valt en hierdoor kun je een stukje innerlijke vrede en innerlijke kalmte creëren.

Als deze manier van mediteren bevalt dan wil ik je aanraden om ook inderdaad die eeuwenoude en gebruikelijke manier van mediteren op te pakken.

Dus elke dag voor jezelf een kwartiertje met gesloten ogen te zitten en helemaal nergens aan denken. Op die manier kun je je leven ten goede veranderen en zul je je stressniveau zien dalen.

EEN LEVEN ZONDER STRESS

Nooit Meer Zorgen of Stress cover

Hierboven heb ik je uitgelegd hoe je kunt mediteren tijdens het skeeleren en echt je geest tot rust kunt brengen.

Echter als je altijd stress ervaart is dit misschien niet meer genoeg en is het tijd voor extra maatregelen.

Kom jij niet los van stress en blijf je piekeren dan wil ik je de online cursus Nooit Meer Zorgen of Stress aanraden.

In deze cursus leer je onder professionele begeleiding de volgende zaken:

  • Jezelf innerlijke rust geven
  • Meer te ontspannen
  • Je angsten overwinnen
  • Je vrijer voelen
  • Minder zorgen maken
  • Positiever denken
  • Je krijgt meer energie
  • Krijgt meer (zelf)vertrouwen

Zoals ik al zei leer je onder begeleiding van professionals je zorgen te vergeten en je angsten te overwinnen.

Je wordt tijdens de gehele cursus stap-voor-stap begeleid en als je alle lessen en oefeningen hebt gevolgd voel je je gegarandeerd meer ontspannen.

Niet-goed-geld-terug garantie

Inmiddels zijn ruim 10.000 tevreden cursisten je voorgegaan, maar als de cursus jou niet kan bekoren na het uittesten van alle ideeën inzichten en technieken dan krijg je binnen 15 dagen gewoon je geld terug.

Je loopt dus geen enkel risico. Waar wacht je nog op? Download meteen de eCursus ‘Nooit meer Zorgen of Stress’ en start meteen met het opbouwen van een zorgeloos leven.

GA DIRECT NAAR DE DOWNLOADPAGINA!

1 gedachte over “Skeeleren als ultieme meditatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *