Review: Nijdam Inlineskates Semi-Softboot, skeelers voor dames

De Nijdam Inlineskates met Semi-Softboot is een instapmodel van Nederlandse makelij. Deze skeelers voor dames en meisjes zijn gemaakt om de skeeleraar veel comfort te bieden.

Hoewel deze skates op de website van Nijdam zelf staan omschreven al dames skeeler kunnen mannen en jongens er ook prima op uit de voeten.

WAAROM SPECIALE SKEELERS VOOR DAMES?

Nijdam Inlineskates Semi-SoftbootJe zult je misschien afvragen waarom er aparte skeelers voor dames en heren zijn? Het antwoord is vrij eenvoudig.

Vrouwen hebben in veel gevallen kleinere voeten dan mannen daarom proberen veel fabrikanten hier een slaatje uit te slaan door een speciale dameslijn te introduceren.

En een andere voor de hand liggende reden is natuurlijk dat vrouwen en met name meisjes van andere kleuren houden dan mannen, #roze.

De damesversie is gemaakt in de kleuren: Wit, zilver, paars en zwart terwijl de herenvariant een kleurenpalet met zwart, zilver, rood en grijs bevat.

Persoonlijk vind ik hier weinig verschil in zitten maar hier kunnen vrouwen natuurlijk een geheel andere mening over hebben.

NIJDAM

Al in 1896 maakte Hotse Nijdam, een timmerman uit het Friese Ijlst, zijn eerste schaatsen.

Voor nijdam was het maken van Friese doorlopers tot dan toe een nevenactiviteit maar rond 1918 stopte Hotse als timmerman en werd fulltime schaatsenfabrikant.

Ook Hotse’s zoons en kleinkinderen gaan schaatsen maken, eerst de traditionele houtjes maar later ook noren.

Sinds 1996 is het merk Nijdam in handen van Schreuders Sport International die het merk met haar expertise nieuw leven inblies.

Tegenwoordig produceert Nijdam naast inline-skates tal van andere producten met wielen, zoals: skateboards, longboards en flipboards.

Maar het bekendst is Nijdam om zijn skeelers, skates en schaatsen waarmee ze met instapmodellen iedereen de kans willen geven deze sporten te kunnen beoefenen.

SEMI-SOFTBOOT SCHOEN

Nijdam skeelers voor damesDe Semi-Softboot schoen zit als gegoten en biedt zit erg comfortabel rond je voet.

Deze semi-softboot is gemaakt van polyester mesh waardoor deze erg fijn aanvoelt.

De stevigheid van deze skeeler voor dames komt voort uit het handig geplaatste PVC frame die de binnenschoen op de juiste plaatsen ondersteunt en op zijn plaats houdt.

De schoen heeft een vetersluiting over de wreef van de voet en een klittenbandsluiting aan de bovenkant van de wreef/onderkant van de enkel.

Om het geheel extra strak onder te binden heeft de schoen een buckle strap snelsluitsysteem die erg makkelijk is vast te maken.

Deze Nijdam inlineskates zijn daarnaast voorzien van een aantreklus aan de bovenzijde van de tong en de achterkant van de boot om de skeeler makkelijk aan te trekken.

Persoonlijk heb ik deze aantreklussen weinig tot niet gebruikt maar ik kan me voorstellen dat ze goed van pas kunnen komen.

Deze Nijdam skeelers zijn verkrijgbaar in de maten: 36373840414243 en 44. Ik raad je aan om altijd een maat groter dan je schoenmaat te bestellen omdat ze redelijk klein vallen.

KORT FRAME

Deze Nijdam Inlineskates zijn voorzien van een aluminium frame die relatief erg kort is. Dankzij de geringe lengte van het frame kun je erg goed wenden en keren.

Dit maakt deze skates ideaal voor de recreatieve fitness skater omdat je erg goed kunt sturen op deze skeelers en dankzij de 84 mm wielen ook genoeg snelheid kunt maken en langere afstanden geen probleem hoeven te zijn.

Aan de achterkant van dit lichte maar stevige aluminium frame bevindt zich het remblokje waarover weinig bijzonders te vertellen valt afgezien van dat deze zijn werk prima doet, niets meer niets minder.

PRIMA WIELEN

Nijdam inline-skatesDe 84 mm wielen zijn gemaakt van polyurethaan (PU), dit is een vorm van duurzaam rubber die toch een goede grip biedt.

De wielen hebben een 82A hardheid waardoor je op (bijna) elk terrein goed uit de voeten kunt, zo zijn ze niet extreem hard maar ook zeker niet te zacht.

Daarnaast bieden deze door Nijdam zelf vervaardigde skeelerwielen uitstekende grip waardoor je zelfs onder natte omstandigheden prima kunt skeeleren.

Let er wel op dat je de standaard ABEC 7 kogellagers goed afdroogt als je in de regen hebt geskeelerd.

UITSTEKENDE PRIJS KWALITEITVERHOUDING

De prijs kwaliteitverhouding van de Nijdam Inlineskates met Semi-Softboot is in één woord uitstekend.

Je krijgt heel veel skeeler voor minder dan €100 en dit kan vooral voor studenten en jonge dames uitkomst bieden.

Zo betaal je voor andere merken en al snel meer dan 200 euro terwijl je totaal geen verschil zult merken tussen de Nijdam skates en de duurdere versies.

EINDOORDEEL 8/10

Mijn eindbeoordeling voor de Nijdam Inlineskates met Semi-Softboot is een dikke vette 8.

Ik heb ze een uurtje uitgetest en heb lekker comfortabel 13 kilometer geskeelerd met een korte pauze.

Het viel me meteen op hoe makkelijk je kunt sturen dankzij het korte frame en hoe makkelijk je op deze skeelers uit de voeten kunt op zowel goed als slecht wegdek.

Maar het grootste pluspunt is toch wel de prijs, want voor een klein budget krijg je uitstekende skeelers die jaren meegaan en dit kom je niet vaak tegen bij skeelers van minder dan €100.

Ohja, hoewel deze skeelers voor dames aangeboden worden kunnen ze ook prima door mannen gedragen worden omdat de kleurstelling niet per se vrouwelijk aandoet en ze ook in herenmaten verkrijgbaar zijn.

Je kunt deze Nijdam Inlineskates nu met extra korting aanschaffen op Bol.com via de kortingslink hieronder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *