Review: Fila Crossfit 84 Inline-Skates [Een echte allrounder!]

De Fila Crossfit 84 zijn inline-skates waar zowel beginners als gevorderde skaters op uit de voeten kunnen.

Deze lichtgewicht skate is namelijk erg stevig om als beginnende skeeleraar in balans te blijven en biedt genoeg comfort om als gevorderde skater lange afstanden te rijden.

Maar wat maakt deze skates van (sinds 2007) Zuid-Koreaanse makelij nou zo bijzonder en aantrekkelijk om aan te schaffen?

Fila Crossfit 84 Inline-Skate

Lichtgewicht en comfort

De Fila Crossfit is een unisex inline-skate met een stoer en modern uiterlijk in een zwarte kleur met blauwe acenten.

Zoals gezegd zijn de Crossfit skates van Fila bijzonder licht omdat de semi-softboot skeelerschoen is vervaardigd uit een duurzaam kunststof en een polyester mesh.

Je vindt de kunststof delen vooral rond het enkelgewricht en in de onderkant van de schoen om stevigheid en stabiliteit te kunnen bieden.

Rond de wreef en de bovenkant van de voet vind je vooral de polyester mesh om de schoen comfortabel rond je voet te laten zitten.

Veters, klittenband en powerbuckle

Om de schoen goed om je voet te sluiten vind je op de Fila Crossfit zowel veters als klittenband alsook een powerbuckle rond de enkel.

De veters lopen over de gehele voorkant van de schoen waardoor je de skates direct goed strak kunt trekken.

Voor extra stevigheid kun je hierna het klittenband rond de wreef dichtmaken om de schoen ook daar mooi te laten aansluiten.

Als klap op de vuurpijl kun je hierna de powerbuckle met een kliksysteem goed aantrekken om voor extra stevigheid rond het enkelgewricht te zorgen.

Fila Crossfit 84 Frame en Wielen

Frame en wielen

De frames van de Fila Crossfit 84 inline-skates zijn vervaardigd uit een sterk maar lichtgewicht aluminium 6000 en hebben een lengte van 27,5 cm.

In de frames worden standaard Fila wielen van 84mm en een hardheid van 83A gemonteerd (de wielen zijn vervangbaar maar er passen geen grotere wielen in de frames).

Er is voor een hardheid van 83A gekozen omdat deze precies middenin het spectrum van hardheid valt en dus genoeg vering/demping biedt voor de allround skater maar waar je toch ook voldoende snelheid op kunt maken.

Dankzij de ABEC-7 lagers rollen de wielen uitstekend en voldoen ze aan alle eisen die jij als gemiddelde skater kunt hebben.

Prijs-kwaliteitverhouding [Conclusie]

De Fila Crossfit 84 inline-skates zijn verkrijgbaar voor een prijskaartje van ongeveer 130 euro en naar mijn mening is dit een prima deal.

Uiteraard kun je voor veel duurdere opties kiezen zoals bijvoorbeeld de Powerslide Swell skates maar wanneer jij skeelers zoekt voor een soortgelijk prijskaartje raad ik je aan voor de crossfits te kiezen!

Deze skates zijn erg duurzaam waardoor je ze eenvoudig de hele winter op kunt bergen om ze volgend voorjaar weer uit de kast te trekken om een rondje te gaan skaten.

>> Check voor de actuele prijs, uitvoeringen en beschikbaarheid de link hieronder:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *