Skeeleren in het donker?

      Geen reacties op Skeeleren in het donker?

Hoewel we nog een paar warme, misschien zelfs tropische dagen voor de boeg hebben wordt het toch alweer vroeg donker, is het dan verstandig om te gaan skeeleren in het donker?

Skeeleren in het donker

Skeeleren in het donkerAls die grote gele bol met vuur genaamd de zon zijn laatste straaltjes licht op ons stukje aarde heeft geschenen is het handig om dan nog te gaan skeeleren?

Handig is het misschien niet, maar eigenlijk net zoals met fietsen in het donker is het het verstandig om één of meerdere lampjes te dragen zodat andere mensen jou ook kunnen zien.

Verplicht is het echter niet in Nederland, omdat je als skeeleraar volgens de wet een voetganger bent ben je niet verplicht verlichting te voeren.

Eigen verantwoordelijkheid

HoofdlampHet is dus niet verplicht, maar een stukje eigen verantwoordelijkheid is hier wel van toepassing.

Als jij zelf in een auto rijdt dan is het verrekte handig als een skeeleraar even een lampje op zijn of haar helm heeft gemonteerd zodat je deze op tijd op kunt merken.

Een simpel fietslampje kun je zelfs in je handen houden als je mooi in de skeelertechniek met je handjes op de rug rijdt.

Kom op mensen, een setje fietslampjes van bijvoorbeeld Hema of Action heb je vaak al voor 2, 3, 4 euro en deze kunnen in feite wel je leven redden.

Veiligheidshesje dragen

Reflecterend veiligheidshesjeNaast verlichting is ook het dragen van een reflecterend veiligheidshesje aan te raden.

Wanneer de lichten van auto’s op de reflecterende banden schijnen zullen deze fel oplichten en ben je duidelijk zichtbaar.

In plaats van een veiligheidshesje kun je ook andere “gewone” skeelerkleding dragen met reflecterende banen, deze hebben hetzelfde lichtgevende effect.

Verlichte fietspaden

Als je al gaat skeeleren in het donker dan is het altijd verstandig om verlichte fietspaden op te zoeken.

Niet alleen zullen automobilisten je minder snel opmerken op boerenlandweggetjes, ook zal daar vaak veel sneller gereden worden in het donker, dus levensgevaarlijk.

Echter de belangrijkste reden om niet te gaan skeeleren op onverlichte wegen is wel dat je zelf niet goed ziet hoe de weg ervoor ligt.

Zelf met een mijnwerkerslampje op je helm zie je nog niet elke tak of mesthoop die er misschien op de weg voor je ligt.

Ook kunnen er soms gaten in de wegen zitten waar je absoluut niet doorheen moet rijden, vergelijk het een beetje met scheuren in het ijs tijdens het schaatsen, als je daarin komt staat je been meteen stil en ga je voorover.

Lichtgevende wielen

Powerslide Fothon wielenEen andere coole manier van verlichting dragen tijdens het skeeleren zijn lichtgevende wielen in je skeelers of skates te plaatsen.

De Powerslide Fothon Light Up wielen geven door middel van LED lampjes in de wielen licht in het donker.

Naast veiligheid zien deze lichtgevende wielen er ook gewoon leuk uit.

Ze maken je sowieso tot een populair figuur in de buurt, want alle hoofden zullen draaien als je voorbij rijdt!

Conclusie

Is skeeleren in het donker verstandig? Mwah als je goed oplet en goede voorzorgsmaatregelen neemt zoals het dragen van verlichting en een veiligheidshesje hoeft het niet extra gevaarlijk te zijn.

Het belangrijkste is voor jezelf goed uit te kijken en ervan uitgaan dat automobilisten je niet meteen zien, dus extra voorzichtig rijden.

Probeer het gewoon en je merkt vanzelf of skeeleren in het donker iets voor jou is, houd het anders bij skeeleren overdag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *