Review: Impala Lightspeed [Retro inline-skates voor meiden en vrouwen]

De Impala Lightspeed zijn inline-skates met een retro (90’s) look die vooral jonge meiden en vrouwen zullen aanspreken.

In deze uitgebreide review vertel ik je alles over de Impala Lightspeed skeelers, zowel de positieve als de negatieve punten.

Impala Lightspeed inline-skates review

Impala Lightspeed inline-skates

De  Lightspeed inline-skates van het Australische merk Impala zijn skeelers met een retro look die vooral bedoeld zijn voor de beginnende en hobbymatige skeeleraar.

Dankzij de hoge en zeer stevige kunststof hardboot schoen krijg je alle steun en stevigheid die je mag verwachten.

Daarnaast kun je met de relatief kleine wielhoogte bijna niet de fout ingaan omdat je dankzij de lage rijhoogte volledig in controle bent.

Impala

Impala werd in 2017 opgericht in Melbourne Australië en is een bedrijf dat is opgericht en wordt gerund door enthousiaste vrouwen met een passie voor skaten.

Deze passie vind je terug in de designs van de skates die een nostalgische ‘look and feel’ hebben en doen terugdenken aan de 70’s, 80’s en 90’s.

Impala inline-skates worden volledig veganistisch ontwikkeld en het bedrijf is daarnaast betrokken bij vele verschillende goede doelen en instellingen, waaronder een aantal vrouwenrechten organisaties en bijvoorbeeld Sea Shepherd.

Impala Lightspeed inline-skates

Hardboot schoen

De Impala Lightspeed herken je vrijwel direct door zijn hardboot schoen in de herkenbare felle kleuren.

Deze hardboot schoen met comfortabele zachte binnenvoering is bijzonder stevig waardoor het vrijwel iedere (beginnende) skeeleraar de ondersteuning en balans kan bieden die zij nodig heeft.

De schoen is voorzien van een vetersluiting in bijpassende kleur en een buckle sluiting rond de enkel waardoor je deze extra goed kunt onderbinden.

Let wel op de schoen valt klein waardoor je beter een maat groter kunt bestellen dan je daadwerkelijke schoenmaat.

Frame en wielen

De Impala Lightspeed heeft een solide frame met wielen en asjes in dezelfde kenmerkende retro kleuren.

De wielen zijn met 70mm relatief klein te noemen maar dit draagt wel bij aan het comfort.

Omdat je laag bij de grond staat in combinatie met de stevige schoen zul je snel op deze skates kunnen rijden.

De wielen hebben een hardheid van 80A wat gemiddeld is te noemen voor dit soort inline-skates.

Dit betekent zoveel als dat ze zacht genoeg zijn om genoeg demping te bieden en hard genoeg zijn om snel te kunnen skeeleren.

Een ander kenmerkend detail is dat de wielen relatief vlak zijn waardoor je niet snel over de randen van de wielen gaat en dus eenvoudig recht op deze skates kunt staan.

In de doos

Ook aan de doos waarin de Impala Lightspeed inline-skates verpakt worden kun je zien dat het bedrijf veel waarde hecht aan design en het creëren van een retro look.

Zo is de doos bijzonder fraai geïllustreerd en vind je in de doos een handig boekje waarin de beginselen van inline-skaten worden uitgelegd.

Naast dit boekwerkje vind je ook een Torx-sleutel en remblok in de doos. Het remblokje kun je dus naar eigen keus en inzicht eenvoudig bevestigen aan de achterkant van het frame.

Impala Lightspeed inline-skates doos

Conclusie

Is er dan echt niks negatiefs te melden over de Impala Lightspeed? Nou dit hangt er vanaf wat je zoekt in een skate.

Ben je op zoek naar een echte speedskate waarop je skeelert om zo snel mogelijk te gaan dan zijn deze Impala’s niet voor jou.

Zoek je een goedkope “speelgoed skate”? Ook dan zijn deze inline-skates niet voor jou.

Ben je echter op zoek naar goed ontworpen retro skates die een beginnende skeeleraar en freestyle skater de beste ondersteuning kan bieden dan zijn de Lightspeed skates zeker voor jou!

Daarnaast is de prijs-kwaliteit verhouding bijzonder goed en zul je ontdekken dat jaren vooruit kunt met deze inline-skates.

Check hieronder de beste prijs en beschikbaarheid van de Impala Lightspeed bij bol.com:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *