Review: Powerslide Next [Extra stevige inline-skate voor beginners en aggressive skaters!]

De Powerslide Next inline-skates zijn skates met een harde en vooral stevige schoen om vooral beginners en aggressive skaters de controle te bieden die ze nodig hebben.

Omdat de skeelerschoen gebruik maakt van het ‘Trinity’ bevestigingssysteem kun je uit veel verschillende opstellingen op het gebied van frame en wielen kiezen.

Zo is de Powerslide Next verkrijgbaar in een 4 x 80 mm opstelling maar ook in een 3 x 100 mm of 3 x 110 mm variant.

Bovendien kun je de opstelling uiteraard ook naar eigen wens aanpassen en een ander frame en wielen monteren, zo lang deze maar gebruik maakt van het Trinity systeem.

Powerslide Next inline-skates review

Voor wie is de Powerslide Next gemaakt?

De Powerslide Next inline-skates zijn Urban Skates die vooral bedoeld zijn voor beginnende skaters en zoals gezegd aggressive skaters.

Beginnende inline-skaters en skeeleraars kunnen veel baat hebben bij de extra stevigheid en bijkomende stabiliteit die vooral de schoen van de Next biedt.

Daarnaast kunnen ook aggressive- en stuntskates profiteren van de extra harde schoen, zij moeten er immers voor zorgen dat ze na een sprong weer veilig op de wielen landen.

Extra stevige hardboot schoen

Het meest kenmerkende onderdeel van de Powerslide Next skates is natuurlijk de extra stevige hardboot schoen.

Deze hardboot wordt vervaardigd uit een speciaal vezelversterkt kunststof wat ervoor zorgt dat ‘ie extra hard en duurzaam is.

Je kunt de schoen strak onderbinden met de veters die over de gehele wreef van de voet lopen en 2 kunststof gespsluitingen, waarvan een zich bevindt op de wreef van de voet en de andere iets hoger rondom de enkel.

Het meest bijzondere aan de schoen van de Next is overigens de zachte MYFIT binnenschoen die gemaakt wordt van traagschuim.

Deze binnenschoen zal zich namelijk naar de vorm van je voet zetten waardoor de schoen uiterst comfortabel aanvoelt en drukpunten vermindert.

Wendbaarheid

Wanneer je de Powerslide Next skeelers aantrekt merk je direct dat je erg wendbaar bent op deze skates.

Het korte frame in combinatie met de relatief grote wielen zorgen ervoor dat je erg kort kunt draaien en eenvoudig van richting kunt veranderen.

Dit zorgt er ook voor dat je ook prima op de skatebaan uit de voeten kunt met de Next inline-skates (tenminste als je een stuntskater bent).

Je doet er in dat geval overigens wel beter aan om voor een model met 80 of 90 mm wielen te kiezen.

Conclusie [Prijs-kwaliteitverhouding]

De Powerslide Next inline-skates zijn skates van zeer hoogwaardige kwaliteit waardoor het prijskaartje ook iets hoger uitvalt dan je wellicht voor ogen had.

Je weet echter dat je met skates van Powerslide altijd kwaliteit in huis haalt waardoor de prijs in mijn ogen gerechtvaardigd is.

Vooral omdat de skates bijzonder stevig zijn raad ik deze zeker aan voor beginnende skaters en mensen met “zwakkere” enkels die op zoek zijn naar stabiliteit tijdens het skaten.

Daarnaast zijn deze skeelers extreem duurzaam en kan de schoen jaren mee en dankzij het Trinity systeem kun je er eenvoudig een ander frame onder schroeven zodat je eenvoudig kunt switchen.

Ik vind de Powerslide Next inline-skates dan ook zeker een echte aanrader en nodig je uit om je eigen skates te bestellen via de links hieronder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *