Diep zitten? Lager dan dit kan niet!

      Geen reacties op Diep zitten? Lager dan dit kan niet!

Limbo-skatingJe hoort schaatstrainers vaak schreeuwen: “diep zitten!” en “denk om je kniehoeken!”, maar dit 6-jarige jongetje uit India geeft een geheel eigen draai aan deze adviezen.

De 6 jaar oude Gagan Satish weet namelijk met zijn gehele lichaam op rolschaatsen onder een hoogte van slechts 18 centimeter door te rollen.

Ik weet het dit is even heel iets anders dan de andere posts over skeeleren, maar hé dit was toch wel te bijzonder om niet te delen en bovendien gebeurt dit ook op wieltjes.

De 6-jarige Gagan Sarish rolt onder 39 auto’s door

Limbo-skating

Gagan SatishLimbo-skating, of roller limbo, wordt de sport genoemd die beoefend en het is de bedoeling om zo laag mogelijk onder een horizontaal object te skaten.

Om onder deze balken door te komen moeten deze getrainde atleten (meestal kinderen vanwege hun lengte) hun benen maximaal spreiden, vaak tot in een split.

Het onderlichaam wordt helemaal naar achteren verplaatst, terwijl het bovenlichaam juist helemaal naar voren wordt beweegt, waardoor je hoofd letterlijk (bijna) over de grond schraapt.

Net als bij het limbodansen nemen meerdere atleten deel aan de wedstrijd en wordt de horizontale balk per ronde lager gezet.

Degene die de balk aanraakt ligt meteen uit de competitie, tot alleen de winnaar overblijft.

Onder 39 auto’s door

Terug naar dit speciale jongetje uit Bangalore, India, hij wist namelijk onder 39 auto’s door te rollen.

Gagan wist binnen 30 seconden onder onder deze auto’s door te rollen en moest zichzelf hierbij lager maken dan de 20 centimeter speling die deze geparkeerde auto’s boven de grond hebben.

Met deze uitzonderlijke prestatie heeft deze basisschoolleerling een vermelding in het Guinness Book of World Records gekregen. Hoewel de video inmiddels 2 jaar oud is staat het record nog steeds.

Gagan is extreem flexibel

Limbo skaten onder autoGagan Satish begon op 3-jarige leeftijd met rolschaatsen en kwam er al snel achter dat hij extreem flexibel was, mede hierdoor is hij zich meteen gaan richten op limbo-skating.

Door zijn bijzondere prestatie is Gagan een lokale bekendheid geworden, maar hij heeft meteen al een nieuw doel voor zichzelf gesteld, namelijk onder 100 auto’s door skaten.

Gagan’s vader Rajanna Satish repareert wasmachines en was uitermate trots op de prestatie van zijn zoon.

Weer nieuw record

Op 11 maart 2016 heeft Gagan een nieuw limbo-skate-record gevestigd en reed de inmiddels 7-jarige Gagan Satish in 45,35 seconden 125 meter onder een hoogte van 20 centimeter door.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *